Teaser : GiveAway terbaru.

6:30:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments


Begitu sekali teaser nya kan..hahaha...sebab kan ramai yang vote untuk adakan segmen...jadi sally anjurkan GA laa...asyik segmen je kan...tak thrill langsung ye dok..? Sebab setiap kali sally pergi melancong sally akan buat GiveAway...so, kiranya sape yang terpilih akan dapat la souvenirs daripada sally..

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman
Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2)

So, jangan lupa join GA yang sally akan publish esok tau...sally mencari 5 pemenang...kalau sally baik hati sally bagi lebih laa...hehehe....selamat ber'giveaway' esok ye...Support me :)

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

My addiction to caffeine & Ephyra.

3:00:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments



Kekerapan pengambilan kafein buat sally bukan lah benda yang baru...Sally daripada kecik lagi mmg suka minum kopi...sumbat la kopi apa pun...semua sally terima...daripada kopi kampung sampai la kopi yang boleh didapati di cafe sekitar Kuala Lumpur ni....

So, hari ni sally nak kongsikan satu artikel yang sally baca dalam Facebook page Ephyra.

BETULKAH KOPI DAN EPHYRA YANG KAYA DENGAN VITAMIN & ZAT MINERAL, TIDAK BOLEH BERSATU?
Jika diambil bersama, lebih merugikan? Jawapan dia No & Yes. Ada dua jawapan.

Sebenarnya, kafein di dalam kopi ini bukan sahaja boleh merosakkan kandungan vitamin & mineral dalam badan. Tapi boleh merosakkan semua kandungan vitamin yang lain, dalam badan.
Kafein boleh mengurangkan penyerapan segala bahan penting yg diperlukan badan. Pasal tu orang kata kafein tu tak baik kalau kita ambil secara berterusan atau terlalu kerap...

BOLEH BACA SINI

Tapi, ia tidak bermakna anda tidak boleh ambil langsung..Kesimpulannya, kita boleh makan apa saja cuma kita perlulah tahu beberapa perkara... iaitu:

Bagaimana nak makan?
Bila nak makan?
Kenapa nak kena makan?


Kafein ni sifatnya "addictive"...so, penggemar kafein akan selalu nak minum kafein setiap hati sepanjang waktu...So, camne nak bg cara nak consume Ephyra tapi pada masa yang sama kita dapat menhayati kopi favorite kita..?

Ada caranya...antaranya:
✔️Jarakkan pengambilan kopi dan Ephyra. Amik kopi dulu then lepas 5 jam amik Ephyra ataupun sebaliknya.
✔️Jika susah, korang boleh juga tukar waktu pengambilan Ephyra pada waktu malam sekiranya minum kopi pada waktu pagi.
✔️Minum air masak banyak-banyak. Setiap 25kg berat kita bersamaan 1 liter air...so, kalau berat 50kg...kena 2 liter dan seterusnya...
✔️Kurangkan minum air manis sebab air manis memekatkan darah dan menyukarkan proses penguraian segala vitamin yg kita makan.
✔️Jangan amik EPHYRA bersama ubat. Perlu tahu, vitamin dan ubat adalah berbeza. Jarakkan pengambilan sekurang-kurangnya 2-4 jam.

So, kat atas ni antara tips untuk korang yang gila kafein macam sally...sally pun dah cuba jarakkan masa untuk minum Ephyra...Sally sekarang mmg cuba kurangkan pengambilan kafein dalam sehari...lebihkan minum air putih...hihihi...nak cantik jugak!

Kalau rasa nak cuba minum Ephyra, boleh contact sally...tekan je banner atas tu..alaaa...yang ada muka Memey yg flawless tu..hikhik :)

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dah print Boarding Pass.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Tadaaaa!
Alhamdulillah...semalam dah selesai print boarding pass untuk travel nanti...fuhhh...excited gila kan...print sehabis awal...yela...dah alang-alang ada masa sikit semalam...terus uruskan...sebab banyak lagi kerja nak kena settle sebelum bercuti ni...kang kalau tinggal je mau kena bebel dengan boss nanti...


Sally ingat nak buat segmen la sempena percutian sally ni...yela...saja nak bagi souvenirs kenang-kenangan...yay or nay..? Kalau ramai yg nak baru sally buat laa...hikhik

^_^

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Updated] CNBLUE Fifth Mini Album

10:30:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments



Pihak FNC Entertainment dah reveal yang "Can't Stop" merupakan tajuk album yang juga merupakan tajuk lagu salah satu daripada lagu yang akan ada dalam album tu nanti... total track yang ada dalam album ni ada 6 buah lagu...Lagu "Can't Stop" merupakan salah satu lagu yang ditulis sendiri oleh cinta hati sally, Yonghwa..mihmihmih...Sape yang takde idea nak bg apa untuk birthday sally, boleh la belikan sally album ni satu...(desperately want it!)

CNBLUE dijangka akan buat comeback pada hujung bulan February tapi date dia still dirahsiakan...lagi...Kalau yang mana minat Running Man, jangan lupa tengok episod 186 ye..sebab semua ahli CNBLUE akan jadi antara guest untuk episod tu...23rd February to be exact! hihihi...


ohh! lagi satu...CNBLUE akan merakamkan satu rancangan khas untuk comeback yang berdurasi selama 70 minit pada  22/2/14 yang akan ditayangkan di channel SBS pada awal bulan March...2/3/2014 kalau tak silap...

eh, korang bukan nak tau pun kan..? HAHA.. ^_^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Good Morning!

8:00:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

Lately ni asyik bermuram durja je...
betul la...kadang-kadang ada satu tahap yang kita akan terasa bebanan kehidupan ni...tapi still lagi kena teruskan kehidupan selagi mana nyawa dikandung badan...


So, apa yang mampu kita buat hanyalah...tenang...senyum dan cuba go on with the flow...Ada hikmah terhadap semua yang berlaku...kadang-kadang Allah tarik nikmat, kadang-kadang Allah bagi rezeki...semua tu kita kena bertenang dan sentiasa bersyukur...sebab tak semua orang yg Allah berikan cubaan dalam hidup dia...

Lagipun, dugaan tu sebenarnya mematangkan lagi kita sebagai manusia yang menumpang dimuka bumi Allah...jadi, kalau kita diberi dugaan...cubalah bertahan...sebab Allah takkan bg cubaan yang tak mampu umatNYA terima...

Allah kan sebaik-baik perancang..

So, keep smiling...and breath out.. Allah knows better.

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!