Benda yang wajib ada kalau demam.

9:56:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments


Kalau demam, selain daripada makan ubat...kena la ada air cap badak ni...pastu additional ubat batuk kalau batuk berterusan selama lebih daripada seminggu...air badak tu disarankan minum la banyak-banyak supaya dapat kurangkan panas dalam badan tu...


Lepas tu...kena makan creme brulee sebab tak tahan tengok dia masa beli kek untuk birthday office manager kitorang esok! hahahaha...

Creme Brulee from Secret Recipe is the best!
The best companion when you're sad...when you need something sweet to help you to giving the "sweet smile" instead of the "fake smile"...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Luahan Sang Hati yg mati.

8:30:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Seperti malam-malam sebelumnya, dia menangis teresak-esak menahan pedih di jiwa;

sudah dia tahu,
hatinya telah selamat berkecai diramas dihiris kejam dek lelaki itu.
Yang akhirnya berlalu pergi tanpa simpati sayu.

malam ini dia kembali mencantum satu persatu kepingan hatinya yg berkecai itu.
harapannya agar dia masih mampu,
untuk bersabar dalam pilu.

walau pada hakikatnya dia tahu,
esok bila pejam mata terbuka,
kalau bukan lelaki itu sendiri yang datang merobek luka,
menghancur semula kepingan kecai hati dia,
bayangannya pasti tiba juga.

dia sudah penat.
kepingan kecai hatinya itu makin hari makin berkurang,
dan beransur hilang.


9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makanan yang tak baik utk kesihatan.

4:30:00 PM Sally Samsaiman 29 Comments



Hari ni lunch lambat sebab agak busy...mampu makan maggi je hari ni..hahaha...mmg sangat tak elok...awak dah la tgh demam...aiseh!

Jiwa pun turut sama demam...Sorry la entry hari ni mmg pelik sikit...Masih cuba sedaya updaye nak sedapkan hati...nak lupakan sendu yg ada...

29 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Me is Sad.

2:02:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments


Gambar sikit pun takde kaitan.

Sebenarnya kan...sally tak tau apa yang sally sedihkan...cuma rasa ada sesuatu dalam hati ni yang terlalu berat...Sally sampai rasa terbeban dengan tanggungjwab yang sally kena galas...semua orang ada masalah sendiri...kalau takde masalah tu mungin ada sikit short kat wayar otak laa..huhu...

Kadang-kadang jiwa rasa nak meronta, nak menjerit sebab hati rasa macam nak pecah..Hati rasa macam nak meletup dek kerana jiwa meronta...At last, gila sorang-sorang.

-_-'

Ahh..Jiwa kacau!

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Galau.

9:00:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments


Tuhan,
kalau takdirmu bawa dia pergi,
mohon bawa sekali segala memori.

Tuhan,
jangan biar secebis pon tertinggalkan,
kerana aku pasti sakitnya untuk diingatkan.

Tuhan,
dia mampu membuangku sejauh mana dia mahu,
maka tolong juga aku lupuskan dia dari hidupku.

kerna kau Tuhan,
dan KAU tahu betapa sakitnya tidur berteman sendu.
dan peritnya mata dek keringnya air mengalir lalu.

-Nasyitah Sulaiman

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!