Asthma lagi -_-'

8:28:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Bila malam je asthma...nak dekat setengah botol dah minyak angin letak kat dada...tapi still lagi rasa sesak nafas...fuhh...Allah, kalau nak ambil nyawa ni...ambil la tanpa memberi kesakitan.

Aku terlalu lemah Ya Allah, terlalu sakit.

Rasa malas nak bergerak. Hanya mampu duduk dan cuba bernafas.

Doakan sally kembali sembuh ye.


13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Berbadminton di tengah malam.

4:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Kadang-kadang budak kelas Sally mmg perangai bukan-bukan...malam tu budak-budak kelas sally ajak main badminton pulak...hahaha...dah la malam pulak tu...tapi layankan jela dorang....Lebih kurang pukul 8pm sampai la pukul 10.30pm la main...okay jugak la...even lupa nak stretching terus sakit tangan..hahaha...rasa macam dah lama gila tak main badminton...apatah lagi bersukan...


Ambik gambar pakai handphone Nash, siap ada "fish eye" lagi...hahaha...betul la orang kata...blogger buat apa pun mesti kena ambik gambar kan...hahahaha....

Balik tu g singgah minum air buah pulak...hahaha...pastu makan satay! ye...mmg sangat tak bermotif kan bersukan lepas tu makan satay...hahaha...yang si Syafiq siap makan burger lagi...aduyoi! apa la motif pergi bersukan kalau gini...Apa pun tak boleh! -_-'

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Weekend with Dayang Deno, Aisya & Anim.

2:22:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Berikut merupakan kesinambungan daripada teaser semalam : Weekend with blogger

Alkisahnya sally sepatutnya berjuma dengan Aisya je....dan Anim yang sepatutnya berjumpa dengan Dayang Deno pada hari Sabtu...tapi disebabkan kekangan masa...so, jadi la pertemuan berempat pada hari ahad...seronok dapat jumpa dorang... Anim jangan cakap la...banyak kali jumpa pun seronok lagi rasa...hahahaha...

Setting tempat...jadi kami jadi kami sepakat nak berjumpa kat The Curve, Damansara...hehehe...Paddington House of Pancakes menjadi tempat pertemuan kami...

Anim & Aisya
Sedap sangat ek Anim..? hehehe...sambil makan sambil berborak...Deno bawa kak Na, Aisya bawak En Barney dia...hehehe...dan sally berdua la dengan Anim...macam-macam la borak...from A-Z..tapi apa yang dibincang tu biarlah rahsia...hahahaha


Orang kata, kalau dah nama pun blogger...ambil gambar tu merupakan satu kemestian...hahaha...yela..kalau tak ambik gambar mana ada bukti kan...hahahaha..pulak kalau review benda makan...lagi la takde feel orang nak baca kan....


Lepas tu masing-masing bawa hala tuju masing-masing...Deno kena balik, Aisya sambung dating dengan En Barney...hehehe...sally dan anim..? kami g ternak lemak! hahaha...Anim dah banyak kali kata nak cuba makanan kat restaurant Gomonae yang sally selalu pergi...so, semalam bawak la dia ke sini...


All time favorite sally ialah YukGaeJang...kadang-kadang sally akan makan beef bulgogi...depends jugak kat mood time tu....eh, sally pulak kan...bila masa pernah tolak makanan..? hahaha...begitu sekali ayatnya!


Tadaaaa! ni Jjampong...yang ni Anim punya...pedas gila katanya...hehehe...actually Jjampong ni ialah spicy seafood noodle laa...Jjampong tu nama korea dia la...hehehe...

really having a great weekend yesterday....

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Chinese New Year yang lepas~

12:00:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Jumaat lepas, sally teman mama dengan akak ke rumah uncle...hehehe...nak celebrate tu takde la...tapi sebab abang-abang mama still not converting kan....so, setiap kali perayaan masih jugak kami g beraya rumah uncle...

Abaikan muka berparut tu! ish!


Hehehe...yang ni hasil tangkapan kat rumah uncle...mama malas nak g rumah adik-beradik nenek dekat Sungai Buloh...kalau tak...lagi banyak tangkapan sally...bak kata kakak, tahun ni dah la tahun terakhir dia dapat angpow...sebab tahun depan dia pulak dah start kena bg angpow! hehehe....

Alhamdulillah :)

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hello first Monday in February!

10:34:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Hello February!
Cepat betul masa berlalu kan...macam baru semalam je masuk tahun baru...tetiba sekarang dah masuk Februari...pejam celik pejam celik...dah masuk bulan kedua dalam tahun 2014....

Hari ni brakfast kat office sebab pagi tadi kereta rosak pulak...fuhh~ melayang lagi la duit bulan ni...mmm...innalillah...harapnya takde yang buruk berlaku la....

korang kerja ke hari ni..? selamat bercuti kepada yang berada di wilayah ye...

^_^

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!