Premiere Screening | Robocop

7:30:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Ye...malam ni dapat jemputan untuk Premiere Screening untuk filem Robocop yang bakal ditayangkan esok di seluruh Malaysia...hehehe...kira antara orang pertama yang tengok la ni kan..hikhik...


untuk review dia...esok la ye...sebab baru nak g feeling tengok wayang malam ni..hehehe....

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

3:59:00 PM Sally Samsaiman 27 Comments

AEON Ampang.



27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Review Ephyra : Hari Ke-6

2:57:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments


Okay...jangan pelik...mmg tu la rupa sally kalau close up! I hate those parut jerawat...aigooo~ pasal tu bila dapat sponsor daripada pihak ephyra...terus happy jiwa dan raga...ahahaha...tapi yela...takdela hari ni makan terus esok muka cantik macam retis korea...semua memerlukan masa...nak kena renew balik sel-sel yang ada...semua tu ambik masa....

Pada hari ke 6 sally consume ephyra...sally masih belum nampak sebarang perubahan pada wajah...kecuali muka mmg kurang berminyak...no need to wear any compact powder...awesome kan...? rambut yang selalu gugur pun dah kurang...tak payah sibuk nak cari syampu anti kelemumur, anti gugur bagai..hehehe...alhamdulillah....

Tapi yg sally perasan...sally sangat bertenaga...even tidur 4-5 jam pun sally boleh kekal cergas sepanjang hari..eh, macam kenal tagline tu ek..? hahaha...tapi mmg serius la...lagi-lagi minggu ni kan penuh masa dengan cousin sally ... seawal pagi pukul 6am sally dah bangun dan siap g kerja...balik rumah terus siap nak keluar bawak dia berjalan sekitar KL...so, balik selalu dah around 12am - 2am...so, mmg pack kan..? tapi guess what..? sally tak rasa lesu pun...mengantuk pun tidak...ada la menguap tu tapi xdela penat sangat...

So far, itu je yang sally nampak...tapi mungkin lebih lama mungkin akan ada lebih benefit dia kan...? Dan berita baik kepada pengunjung blog sally...korang boleh dapat harga istimewa kalau beli dengan sally...hehehe....benda baik kita kongsi la kan...kalau nak cuba...boleh isi borang kat SINI....

Semoga apa yang sally kongsi ni boleh bagi sikit feedback positive kat korang...alhamdulillah...sebab sally pun rasa lebih sihat...terima kasih la kepada pihak ephyra...kalau nak tunggu sally beli...berfikir 2-3 kali jugak..hehehe..tapi rezeki...alhamdulillah! ^_^

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Projek Cheese Leleh~

12:30:00 PM Sally Samsaiman 31 Comments

Lepas balik dari pergi makan chicken chop kat burger bakar abang burn, jam dah menginjak ke pukul 12...ingatkan balik dapat la tido...sekali cousin sally ajak buat cheese leleh pulak...

pulak dah! budak ni meroyan ke apa nak memasak tgh malam...tapi sally layankan jugak la...sebab takut hari ni dia kena kerja...even sebenarnya dia cuti...tapi kena ganti orang...dia takut tak sempat buat katanya......

Bahan-bahan yang diperlukan.
Bahan yang diperlukan : Biskut Jacobs, Cream Cheese, Susu Pekat, Plain Yogurt and Cheddar Cheese...DONE!

Senang je pun kan nak buat benda ni...first pukul dengan mixer cram cheese tu, masukkan susu pekat dan plain yogurt...yang ni ikut cita rasa...jangan bagi manis sangat, jangan masam sangat...ikut selera sendiri la...


Pastu susun biskut...nak bagi tekstur dia sedap sikit...celup biskut dalam air susu @ air masak...supaya dia jadi agak lembut sikit...setiap lapisan biskut tu letak la cheese mixture tadi...buat la dalam 4-5 lapis...ikut bekas yang korang guna laa...


So, ni final touch...parut cheddar cheese tu atas lapisan tadi..pastu simpan dalam peti ais...makan time sejuk...sedap!

Sally habis buat benda ni around pukul 2 pagi...ni pun masih mengantuk...nasib baik pagi tadi dah minum Ephyra! pemberi tenaga sepanjang hari...hehehe ^_^

31 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Chicken Chop di Burger Bakar Abang Burn?

10:32:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

Meatball ~
Burger Bakar Abang Burn...sape tak kenal kan...semalam niat hati nak keluar shopping kat Danau Kota...sekali pergi sana..tutup pulak! sadis gila...on the way balik tu...singgah makan kejap sebab lapar...aiseh! Menu meatball mmg satu kemestian kalau sally g sini...

Octopus Takoyaki~
Nak rasa chicken chop dengan lamb chop Abang Burn...tapi kena tunggu agak lama sebab dia nak kena ambik masa sikit nak masak..huhu...so, sempat order takoyaki dulu...sedap jugak tapi kedekut octopus! eh, kita tgh cerita pasal chicken chop kan..?


masa tengah order semalam...dia bg tester...perghh...mmg sedap kot! daripada elok-elok sally nak makan burger...terus tukar jadi chicken chop...at first nak rasa lamb chop...tapi lambat sangat la...huhu...so far...rasa dia mmg sedap...mmg juicy...dia ada jugak version frozen...kira kalau nak masak kat rumah pun boleh la...

Chicken Chop~
So, dia mmg ayam semata je ek..jangan nak demand ada coleslaw bagai ye...french fries ke...sebab ni kira macam dia tolong masak yang version frozen tu la...tapi ada 2 keping ye...berbaloi dengan harga dia la...bagi sally...sebab ada 2 keping...so..sedap!

p/s : selagi cousin sally ada kat rumah...mmg menternak lemak je la setiap hari -_-'

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

9:54:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


No comment at all..huhu...

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!