I'm a nice human.

6:30:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


I'm a nice human, if you do so.

Senang je basic hidup ni...korang buat baik, orang pun akan buat baik...mungkin ada segelintir la kena pijak kepala...tapi fikir balik laa...apa la sangat yang korang dapat kalau buat jahat kat orang..? kan..?

Sally pun macam ni...serius cakap la...kalau orang berbudi bahasa...sally akan jadi sebaik-baik manusia...tapi serius...sally pantang kalau orang cuba nak pijak kepala dan buat benda yang tak baik kat sally or family sally...sally tak reti nak maafkan orang kalau perbuatan dia dah keterlaluan!

p/s : I'm not in the mood -_-'

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Power Bank.

3:45:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

Selepas 2-3 kali out station ...sally baru perasan yang sally takde power bank...setiap kali nak kemana-mana mesti sally pinjam power bank abang or kawan sally...okay, kesian sangat kan...?

Gaji pun dah masuk...jadi terasa macam nak beli power bank la pulak...search pelbagai jenis power bank...akhirnya tertarik kepada jenama Pineng....rasanya ramai yang tau kot....kebetulan kawan sally masa kat kolej dulu jadi pengedar Pineng yang original...terpanggil pulak nak beli dengan dia....


model yang buat sally tertarik harus lah model PN903...


Model yang ni kecik sikit berbanding dengan PN910...walaupun kapasiti dorang sama...yang model PN903 ada penanda aras suhu dan jugak kecik la...tu yang sally suka...sebab dia tak makan space sangat dalam beg...hehehe....insyaAllah lepas raya cina nak ambik satu la...sebab sekarang ni dah bercuti...CNY la katakan...poslaju pun cuti...hehehe....

kalau korang nak beli...boleh la whatsapp LekaihsStore (Naza) - 016-6089250

p/s : promote..tolong bisnes kawan ^_^

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Terasa diri dah tua.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments


FAKTA : Kebanyakkan wanita Malaysia hanya mendapat 50% keperluan kalsium mereka.

begitulah yang tertulis atas anlene concentrate...lately ni sally selalu dengar kaki sally berbunyi masa nak bangun berdiri atau tgh solat...dah macam orang tua dah...hahaha...sadis gila kan bunyi dia..?

So, start hari ni nak try la minum anlene concentrate ni...mana tau kot elok ke kan...kita cuba dulu...

^_^

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dating dengan Le Cousins

10:27:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments



Yup...masa cuti semester ni...masa untuk sepupu sally berjalan-jalan...hehehe...yang lelaki tu sekarang tgh amik degree kat Universiti Malaysia Kelantan...yang perempuan tu nurse kat Hospital Sg Buloh...sally dan Aqila sebaya...cuma beza bulan je kami...

Aqila lahir 16.1.90 dan sally lahir 16.11.90...kalau sekali tengok macam takde beza pun kan..? tak banyak cousin yang sally rapat sebab sally jarang balik kampung...lagipun yang sepupu lain semuanya baru nak masuk sekolah rendah...tak reti pulak nak berkawan...hahahaha....

Semalam saje melepak kat Bukit Ampang...nak tengok keadaan KL ni...sape pernah g bukit Ampang..? dari sini boleh nampak keseluruhan KL ni...KLCC pun boleh nampak...malam mmg cantik la sebab banyak lampu kan...hehehe....

 
Semalam sally cuba teh tarik strawberry...mmm...sedap jugak...cuma dorang ni kedekut susu...hahahaha...tapi overall..sedap! spend masa dengan family mmg seronok kan...??
 

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Beli barang baby online - The Baby Store Malaysia!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 21 Comments

Kalau kita kaum wanita khususnya kan...suka sangat membeli belah secara online...kalau sally pun, sally suka beli online...sebab senang...pilih, bayar esok lusa dah dapat barang yang kita nak....sebab sally malas nak window shopping...takut makin banyak duit melayang..hehe...

Buat ibu-ibu...bapa-bapa sekalian...mesti terfikir ada tak kedai tempat nak beli barang baby secara online jugak kan..? hehehe...so, hari ni meh sally nak kenalkan dengan satu online shop yang jual barang baby...bukan setakat baby je...barang untuk ibu mengandung pun ada....


http://www.thebabystore.com.my/

Masuk je laman web dia...nampak gambar ni...hehehe...comel la sangat..!! geram...hehehe....antara produk yang ada kat online baby shop ni termasuklah pregnancy pillow, baby wear, stroller, breastfeeding equipment, toys for baby, baby seat hingga lah kepada bath and skincare untuk baby...kiranya semuanya ada kat sini...mmg sesuai untuk ibu-ibu yang suka membeli secara online....


Pregnancy pillow...? Daripada pembacaan sally...sally perasan ibu mengandung susah sikit nak tidur lena kan...mengiring rasa serba tak kena...so ni la penyelesaian dia! bantal ni sesuai untuk ibu mengandung...biar kurang rasa senak perut tu...eh, ye ke senak..? hehehe....


Car seats dan jugak headrest atau kita panggil bantal kepala...semua ada...dekat online shop ni banyak jenis car seats dan jugak pelbagai jenis stroller ada dijual...kita tinggal pilih yang mana yang sesuai dengan kita...mana yang kita rasa sesuai dengan baby kita...eh, baby kita..? baby korang la...bukan baby sally...! hehehe...

www.thebabystore.com.my

ada masalah eczema..? Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi. Terutamanya, di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan "allergens" atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan kegatalan yang amat dan keinginan untuk menggaru. Tahap kegatalan akan meningkat apabila kulit semaking kering. Jika digaru berulangan, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.  

The Baby Store Online ada menjual ScratchMeNot iaitu sarung tangan yang direka khas supaya anak kita tidak boleh menanggalkan sarung tangan dan tidak menggaru di muka sebab selalunya bayi dia akan mula menggaru pada bahagian muka dia. So, sally sarankan beli lah sarung tangan ScratchMeNot, selamat dan selesa untuk bayi.

Jangan risau tentang kualiti...sebab kebanyakkan barang-barang yang dijual semuanya yang berkualiti baik dan dijamin korang mesti berpuas hati....kebanyakkannya yang branded....antara brand yang ada termasuklah :


Ibu-ibu semua mesti kenal dengan brand-brand ni kan..? dan mesti tau kualiti setiap barang-barang dia kan..? Jangan risau...dijamin berpuas hati punya la! hehehe....pendek kata ni kira one stop center la untuk membeli barangan bayi dan juga barangan untuk bakal ibu...

So, tunggu apa lagi...? Government dah gaji kan..? hehehe.... boleh la layari LAMAN WEB, INSTAGRAM ataupun ke FACEBOOK mereka...insyaAllah layanan terbaik mereka berikan!

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!