Success.

8:00:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Rasanya ayat kat atas ni dah menjawab semuanya tentang kejayaan...betul tak..?

Macam kalau kita terdesak untuk dapatkan oksigen untuk bernafas, kita akan cuba sedaya upaya untuk dapatkannya kan...sebab kita nak terus hidup...sama jugak la kalau kita berkehendakkan sesuatu...kita kena berusaha sampai la kita dapat...

Macam sally...sally sekarang tamak...sally sedang berusaha untuk menjadi seorang pekerja dan jugak seorang pemegang ijazah...and I need them desperately as I need those oxygen...hehehe...

Pray for me ya!

Jangan lupa berusaha! dan tawakal kepada Allah... ^_^

p/s : dah baca pasal Ephyra...?

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bangladesh jugak.

6:14:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Minggu ni sally busy sikit...Sibuk sebab nak kena settle Bangla dekat site...nak kena renew permit masing-masing...dah nak tamat dah...hehehe....kang kalau tak renew...ada jugak yang dikategori sebagai PATI pulak nanti....

Kerja dalam biding construction ni..ada best ada yang tak best...tapi overall sally selesa kerja kat sini...alhamdulillah boss pun baik dan understanding...tapi yang paling kelakar..tetap bila berurusan dengan Bangla dekat site....hehehe....

Pengalaman. 

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pengguna Ephyra..?

4:04:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments



Rasanya...rata-rata blogger dah kenal dengan produk ni...lagi-lagi kalau tengok muka duta dia kan...Memey Suhaiza...perghh...muka dah habis flawless dah kan...? alhamdulillah...rezeki sally...sally terpilih untuk menjadi antara testimoni selama sebulan...well, tu tandanya sally akan jadi cantik! LOL...gurau je...hahahaha....

Tengahari semalam, sampai la package ni ke office...memang saja pakai alamat office...supaya senang...terus dapat kat tangan...nampak tak punya gelojoh tu haa...? Hari ni 24th January merupakan hari pertama sally merasa ephyra...eh, tak...ni kali kedua sally rasa la...kali pertama dulu masa kak Mia Liana bagi satu sachet...boleh baca kat SINI...tapi tu dah lama laa...since that, dalam kepala asyik fikir nak consume ephyra je...hehehe...siap mimpi lagi bangun pagi muka dah takde parut jerawat -_-'

Budak tu mmg excited lebih semalam...tetiba hyper!
Yea...nampak takde parut pun kan kat muka..? tu sebab pencahayaan...ye...cahaya...pasal tu la takde parut...kalau tengok face to face...mau kata sally pakai camera 360 kot! hehehe...tapi tak ye...sally tak pakai camera 360 tu...nampak tak cantik...

eh, bercerita pasal ephyra ni...korang tau ke ape tu ephyra..? Yang dah pernah rasa mesti tau kan...tapi sally nak cerita jugak la serba sedikit pasal produk ni....

Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang dihasilkan daripada gabungan daripada alam semula jadi seperti L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato yang bertindak sebagai agen untuk merawat, memperbaharui dan menyerlahkan keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Halal ke tak halal..?


Makan ni untuk jadi cantik je..? tak berbaloi...

eh, sape kata..? banyak lagi benefit dia! Antara benefit yang lain ialah;
  1. Energy booster ~  Rasa penat menjadi kurang. Mereka yang mudah lesu memang akan nampak kesannya dan apabila balik kerja masih boleh meneruskan kerja-kerja rumahtangga.
  2. Rambut kurang gugur ~ Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Ini terbukti kerana kolagen boleh menyuburkan dan menguatkan pertumbuhan rambut. 
  3. Sistem pembuangan menjadi lawas ~ membantu untuk mengawal berat badan. Ramai pengguna mengalami turun berat badan selepas minum Ephyra
  4. Kuku menjadi cantik dan bersinar ~ merawat masalah kuku yang mudah patah
  5. Tumit merekah dan kering ~ masalah tumit dapat diatasi
  6. Lingkaran hitam di bawah mata akan berkurangan ~ tona warna kulit akan lebih sekata
  7. Mengurangkan sakit radang dan sendi lutut ~ Ramai yang sakit lutut apabila minum Ephyra akan nampak kesannya dalam masa sebulan. 
Hah! sape yang kata untuk cantik, untuk muka flawless je..? banyak benefit tau Ephyra ni... hehehe...kena try dulu baru tau...so, kalau rasa nak try...boleh la order kat sally...ada harga istimewa untuk pengunjung blog sally...hah! teruja tak..? hehehe...isi je borang SINI dan nanti...ephyra akan sampai ke depan rumah...err...jangan lupa bayar sekali laa....hahahaha....

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ranking Alexa [3]

10:00:00 AM Sally Samsaiman 40 Comments

From time to time sally akan buat entry pasal ranking sally dalam alexa...baik dalam Malaysia mahupun global...sally nak tau...hehehe...nak tengok kadar pencapaian blog ni...

mohon jangan marah je kalau jumpa entry ni.. :)



Sumber : Alexa Sally

Ranking ni sally check petang semalam...hehehe...alhamdulillah..kedudukan yang kak mia inginkan daripada sally dah tercapai...tapi sally masih akan berusaha utk lebih baik daripada ni...doakan sally ye...

well, macam biasa la...nak kejar kak mia punya ranking mmg tak dapat la kan...hahaha....boleh tengok ranking kak MiaLiana kat SINI...sadis wooo kalau nak kejar kak mia..hehehe...

Kalau korang rasa nak tengok ranking blog korang...boleh la tengok kat SINI...okay..? masuk je URL blog nanti dorang tolong kira kan...Sila lah jealous dengan kak mia tapi jangan jeles dengan sally...hahahaha....


40 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Never give up.

8:00:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments

Dalam hidup ni kadang-kadang ada satu tahap kita buat sesuatu sampai kita rasa nak putus asa...baik dalam pekerjaan ataupun dalam kehidupan....

Tapi kita kena faham...selama mana kita hidup..kita tak boleh putus asa...kita kena cuba sebaik mungkin dan cuba berusaha untuk capai apa yang kita inginkan...

Bak kata pepatah, kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya...kalau kita tak berusaha,mana nak dapat hasilnya kan...kalau kita cepat putus asa, camne kita nak berjaya..kan?

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!