Pemenang Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan!

8:00:00 PM Sally Samsaiman 40 Comments

Hehehe...mesti ramai nak tau sape pemenang bertuah yang akan dapat hadiah saguhati daripada sally kan..? hehehe...sebenarnya sally tak tau nak beli apa lagi ni...takde idea...pasal tu namanya hadiah saguhati....


takpelaa...nanti sally tengok apa yang sesuai dengan pemenangnya....kalau kot korang nak bagi idea pun boleh....hehehe...ok, dan pemenang yang uncle random pilih ialah:





so, tahniah kepada pemenang...kepada yang kurang bernasib baik tu...boleh cuba lagi...nanti kalau rajin sally buat GA pulak okay..? hehehe....kepada pemenang...boleh bagi detail dekat email (sallysamsaiman@yahoo.com) @ fanpage sally ye...

40 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rukun Iman :)

3:00:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Mesti tgh tunggu pemenang kan..? hahaha....tapi sebelum tu meh baca ni dulu...

Selepas sally tulis entry Rukun Islam & Rukun Iman... keyword untuk Rukun Iman mendadak naik...mungkin sebab sally tak tekankan sangat rukun iman dalam entry tu....so, hari ni jom kita tengok tentang Rukun Iman....

So, sebagai permulaan jom kita ingat balik rukun iman...rukun iman ada berapa adik-adik...? haa..? ye! pandai! rukun iman terdiri daripada 6 iaitu :


Actually sally takde idea sangat nak explain...takut terbawa ajaran sesat pulak nanti...sally pun kurang pandai dalam ilmu agama ni...masih lagi belajar dan terus belajar...tapi sally cuba elaborate sikit ye...yang pertama...tu mmg kita tau...kita kena percaya dan yakin dengan kewujudan Allah sebagai pencipta kita, pencipta langit dan bumi dan pemilik dunia dan akhirat....

Kita juga harus percaya yang wujudnya malaikat yang mencatat amal kita...Malaikat merupakan hamba Allah yang tidak berjantina, tidak makan tidak minum dan hanya kekal beribadah dan beriman kepada Allah...

Sebagai umat Nabi Muhammad SAW...kita perlu yakin dan beriman dengan kitab mukjizat, Al-Quran...bagi sally, Al-Quran ni seindah dan sebaik-baik "buku" yang wajib kita baca...dan jadikan amalan..kita jugak harus percaya kepada rasul-rasul yang pernah diutuskan sebelum Nabi kita...

Seperti yang kita tau, kiamat tu pasti ada...dan sekarang ni pun kita dah nampak tanda-tanda kecil yang kita menghampiri kiamat...dan kita kena yakin dengan adanya hari pembalasan...dan yang terakhir...beriman dengan qada' dan qadar yang telah ditetapkan...yakinlah Allah tu sebaik-baik perancang...insyaAllah...

^_^

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : Klik klik Iklan by CL

12:27:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

http://imbeingme96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html

 Tolong klik nuffnang je..hehehe ^_^


19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Restoran Korea favorite Sally.

11:09:00 AM Sally Samsaiman 22 Comments

Last few days ada 2-3 orang blogger macam Niesa, Acik, FiziZaidi bertanya tentang restoran korea mana menjadi kegemaran sally untuk makan makanan korea...actually sally rasa mungkin ada banyak restoran dalam Malaysia...tapi yang ni je yang sally selalu makan....hehehe....dan paling penting makanan kegemaran sally kat restoran tu...eh, korang dah baca pasal Late Night Snack Korean style..?

Restoran pertama : Gomonae.

Restoran ni memang sally selalu pergi...either dengan mama, kakak, kawan or sesape yang craving korean foods sally akan bawak ke sini....makanan kat sini so far memang kena dengan selera sally la...tekak melayu...owner dia pure korean lady yang mmg baik... boleh baca kat SINI, SINI, SINI...

Restoran kedua : Dubu Dubu Seoul Foods.

Restoran ni ada kat Mid Valley...actually sally pernah pergi 2 kali je...satu sebab jauh lagi satu sebab mahal gila...sally makan 2 orang je pun dah almost RM70...sangat tak berbaloi...hahahaha....makanan dia so far okay la....restoran ni masakan dia pure korean...kalau pedas, pedas gila...kalau masin, masin gila...tapi overall beef bulgogi dia sedap! hehehe....boleh baca kat SINI untuk review sally...

Restoran ketiga : Seoul Garden.

Walaupun nama dia korea sangat tapi percayalah...tak korea mana pun...hahaha...tapi dapat la feeling macam orang korea makan yang bakar-bakar terus masuk mulut tu kan...pastu boleh balut-balut dalam daun salad...gittew...hehehe....dah tu kalau rajin...boleh baca kat SINI ye...

Restoran keempat : Food Court kat Times Square, KL.

Yang ni korang cari jela...ada satu je pun kat food courts bawah tu...kedai dia ada kat penjuru palaing hujung kalau tak silap...makanan dia sedap...boleh masuk tekak orang melayu! serius!

Restoran kelima : Medan Selera Food Republic kat One Utama.

Yang ni tak pernah pergi tapi daripada saranan kawan-kawan sally...sally rasa makanan dia okay...agak mahal sikit, portion dia pun utk sorang makan pun sikit tapi kualiti dia tip top...but somehow...Bento utk Japanese food dia lebih menarik perhatian daripada korean foods...hehehe...

Credits : http://www.malaysianflavours.com/

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Definasi Gembira.

8:49:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Setuju...?

Semua orang ada cara nak gembira....tapi bagi sally...definasi gembira pada sally bila mana sally tak perlu berpura-pura untuk menjadi orang lain hanya untuk bagi orang suka pada sally...

I am who am I...!

Kita tak perlu jadi orang lain untuk puas kan hati orang lain...just be yourself...macam lagu Bruno Mars...


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!