[Perhatian] Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.

9:06:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Perhatian semua!

Kepada semua blogger yang dah join Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan....

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

Sally dah update senarai blogger yang join tau...nanti korang boleh check link dan bagi tau sally kalau sally terlepas pandang link korang tau...

Disebabkan sally buat segemn ni utk blogwalking...nanti korang boleh check kat page sally tau....tengok kat bawah ni tau...nampak tak..??


Jangan lupa tau! hehehe...nanti lepas tamat segmen sally umumkan pemenang pastu sally blogwalking tau...hihi...sebab sekarang ni ada kerja urgent sikit nak buat... :)

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Part 2] If your heart's not in it.

8:05:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Daisy makin berubah...Alex perasan dengan perubahan itu...Daisy seperti ingin menjauhkan diri....Alex faham...Alex mengerti kenapa Daisy bertindak begitu....dia cuba menjauhkan diri...menjauh pergi kerana rasa bersalah....

"I'm missing you 
Girl even though you're right here by my side 
Cause lately it seems 
The distance between us is growing too wide.."


Lily terpaksa akui...tak mudah untuk kekalkan Alex disisinya...dia harus memilih untuk melepaskan atau menyakitkan diri sendiri...dia harus memilih untuk memaksa mencintai atau menghilangkan rasa cinta terhadap Alex...

"I would give the whole world for you 
Anything you ask of me I'd do 
But I won't ask you to stay 
I'd rather walk away 
If your heart's not in it.."

Alex kini di persimpangan...antara rasa sayang dan juga rasa kesian...mungkin dia harus melepaskan keduanya...sebab mustahil untuk memilih antara dua....dia tak mahu gembira dengan hancurnya hati seorang wanita yang lain....

"How I wish I could take us back in time 
But it's gone too far now we can't rewind
(And there's nothing that I can do 
To stop me losing you) 
I can't make you change your mind
(If your heart's not in it).."


Westlife - If your heart's not in it.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Keywords Semalam : 3 in 1 Entry!

3:37:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Keyword pertama tu sally dah jawab tadi kan..? Kalau tak baca lagi boleh klik SINI...

Okay, keyword kedua...ehem..ehem...perkembangan terbaru Jung Yong Hwa..? haip! hehehe...actually sally takde nak cerita sangat pasal CNBLUE...takut orang boring...tapi sebab dah ada orang search...why not..?

Ni bukan la kisah Yonghwa sorang tapi lebih kepada CNBLUE la...pada 16th January lepas...Yonghwa dan Choi MinHo (ShiNee) dan jugak Doojoon (BEAST) telah menjadi MC untuk 28th Golden Disk Awards yang berlangsung di Grand Peace Palace, Kyung Hee University.

http://cnbstorm.files.wordpress.com/2014/01/28gda-21.jpg%3Fw%3D594 

Untuk pemenang yang lain korang boleh tengok kat SINI...tapi yang sally nak cerita ialah kemenangan buat kesayangan sally, CNBLUE yang telah memenangi dua awards iaitu Digital Bonsang Awards & Goodwill Star Award..gila la! malam tu semua Boice kat seluruh dunia dah havoc gila dah..hihi...biasa la...dorang menang, kami bangga! **tetiba nak nanges..terharu

 

lastly, dorang akan berada di New York lusa bagi menyambung Blue Moon World Tour...Sally tak meroyan sangat sebab tau New York tu jauh...
-------------------------------------------------------------------------------------------

Keyword kedua...
"Tuhan, tolonglah aku hapuskan rasa cintaku"

Yang ni sally tak tau nak cakap apa...sally cuma boleh doakan semoga yang mencari jalan nak lupakan kekasih lama ni...lupakan la niat anda...sebab anda takkan mampu melupakan...benda ni dah jadi salah satu memori anda...unless la kalau korang hilang ingatan...which is I don't hope for it!

Rasa cinta tu mungkin akan pudar ikut peredaran masa... yang penting sekarang...kena positifkan diri, move on dan cuba sibukkan diri dengan benda lain...Sally akui...bercakap lebih mudah daripada melakukan...tapi kena kuatkan diri..!

Yang penting, jangan dengar lagu yang sedih, lagu putus cinta bagai...sebab tu antara punca kita tak dapat nak teruskan kehidupan...cuba berbual dengan orang dan jangan menyendiri...dekatkan diri dengan Allah...lebihkan membaca al-quran...dan berdoa semoga dikurniakan jodoh yang lebih baik...okay..?

----------------------------------------------------------------------------------------

Lastly, JODOH.

yang ni malas nak ulas...setiap hari mmg ada pun..hahaha...dah jumpa ke JODOH nya..?

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Slot Mutiara Hati TV9 | Taxi (Ending)

1:00:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Kesudahan cerita Taxi kat TV9 tu..? Ish! korang ni tak meyempat tau...hehehehe...actually tau je...tapi tgh fikir...nak bagi tau ke tak nak....hahahaha...nak tau ke tak...? okay la...tapi yang ni bukan kesudahan tau....ni permulaan kepada season 2...tapi atleast korang ada idea la sikit kan last dia jadi apa kan...? yang untuk season 1 boleh baca kat SINI...

TAXIseason1.jpg

Rhena menikah dengan Rafky tepat di hari Kevin menikah dengan Siska (watak baru). Baru sehari menikah, Rafky terkena musibah tertimpa reruntuhan gedung, Rhena berusaha menyelamatkan. Rafky selamat, tapi Rhena koma. Selama dirinya koma, Rhena bermimpi Rafky terpaksa menikah dengan Ajeng demi memastikan ada orang menjaga Taxi. Dalam mimpi itu Rhena melihat pula Rafky ternyata anak kandung Gunawan dan Nadine (parents Kevin). Bila Rhena bangun dari koma, dia memberitahu mimpinya itu, takde pun orang mempercayai ceritanya.
Namun satu demi satu mimpi Rhena benar-benar terjadi. Rafky mulai mempercayai Rhena ketika mimpi Rhena tentang Taxi yang diculik Kevin, benar-benar terjadi. Taxi hilang. Sebenarnya semua kerana Rosa dan Siska (watak jahat) yang bersekongkol hendak menghancurkan Rafky. Dorang takut harta Gunawan akan jatuh kat tangan Rafky sebab Rafky sebenarnya anak dorang bukan Kevin...tapi untuk selamat dorang buat macam Kevin la yang jahat...
Rafky dan Rhena berhasil menemukan Taxi. Rafky ingat semuanya adalah kerana Kevin yang upah orang lain untuk menculik Taxi.
Sebenarnya ketika kejadian penculikan, Jeffry (lelaki yang minat kat Ajeng) yang berusaha membantu Kevin melihat Rosa sebagai perempuan yang hendak menculik Taxi. Jeffry tahu Kevin hendak menyelamatkan Taxi. Namun Jeffry, saksiutama ini malah mendapat luka serius. Jeffry kehilangan memori jangka pendek. Jeffry kadang normal dan kadang langsung tak ingat apa-apa..
Keadaan Jeffry yang camtu menyebabkan Kevin tak dapat nak buktikan yang dia tak salah...at the same time dia sebenarnya takut yang ayah dia akan tau Rafky tu sebenarnya anak kandung bukan Kevin...Rafky dan Rhena terus berusaha cuba untuk cari tau sape yang sebenarnya culik Taxi tapi macam biasa la...nak panjangkan cerita....mesti la Rosa dan Siska banyak cara nak halang kan..?
Okay...tu je la yang boleh sally kongsikan dengan korang...actually pun sally Google je...hahahaha...bukan sally dah tengok cerita ni in advance tau....Sally just kongsi je...mana la tau kot ada yang tak sabar nak tau apa jadi kan...?

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy Birthday kak Mia Liana!

11:25:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Well, rasanya belum terlambat...al-maklum laa...hari Isnin kan..masa terhad..!
hikhik....so, lets straight to the point okay..?

Seperti yang korang semua tau...sally merupakan protege ke 3 buat kak Mia Liana....so, hari ni 20th January...merupakan hari kelahiran kepada mentor dan kakak alam maya sally...hehehe...jadi mari kita celebrate di alam maya! hahaha ^_^

So, buat kak Mia Liana,


Semoga akak sentiasa diberkati, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang berpanjangan...semoga keluarga akak sentiasa diberkati...and keep smile..smile...smile...hehehe...dan semoga dapat naik pangkat G41 as soon as possible! hikhik...

Lots of love for you kak! :)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

ZE:A Illusionist Concert Live in Malaysia 2014 dibatalkan!

10:55:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Dalam bulan November lepas kan....Sally ada bagitau pasal konsert kumpulan ZE:A yang akan diadakan pada 18th January kan...boleh tengok dalam entry SINI....Lepas kehadiran LeesSang dan Lee Kwang Soo...sepatutnya sabtu lepas ZE:A pulak yanag akan buat konsert kat Malaysia...tapi malangnya dah di batalkan sebab ada perselisihan kontrak dengan ejen.

Masa press conference daripada pihak penganjur, dorang bagitau, walaupun telah berusaha bagi menyelesaikan beberapa isu, mereka tetap tidak dapat mencari jalan penyelesaian. Oleh itu seperti terma yang dinyatakan dalam kontrak awal, tiada jalan lain selain daripada menamatkan kontrak tersebut. Pihak penganjur turut memohon maaf kepada semua peminat kerana ia adalah satu keputusan yang tidak dijangka.

"Kami mohon maaf. Kami telah melakukan segala yang kami mampu untuk memastikan konsert berlangsung seperti dijadualkan. Namun pihak kami akan tetap memulangkan kembali semua duit tiket konsert kepada semua peminat..."-Penganjur



ZE:A Illusionist Concert Live in Malaysia 2014 sepatutnya berlangsung di Star Stage, Kenanga Wholesale City, Kuala Lumpur pada Sabtu lepas (18th January 2014).

Untuk maklumat lanjut mengenai pembayaran balik wang tiket, layari laman sesawang Air Asia Red Tix. Tu pun kalau korang ada beli laa...hehehe...nak buat camne...takde rezeki la mereka yang nak pergi tu...Sally tak meroyan sangat sebab sally takde la minat sangat pun...cuma ambik tau je laa...hikhik...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Hectic Monday!

9:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments

Minggu lepas sally hanya bekerja pada hari Isnin je...sebab ada final exam, MC dan juga beberapa hari cuti umum kan...? so, hampir seminggu la sally takde kat office....Masuk je terus sengeh....

"Gila la banyak kerja!!"

Hehehe...so, pagi ni sally nak siapkan kerja yang dah hampir seminggu tertangguh ni ek...kalau ada kelapangan masa masa lunch sally blogwalking...lagipun sally belum lagi update senarai Peserta untuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan kan...

Alhamdulillah, dah nak hampir 100 orang blogger yang join...so, sape yang belum join tu jangan lupa join ye...boleh tambah kenalan baru...tambah follower...tambah trafik kan...baru dapat banyak CPUV dari Nuffnang...hahaha....

So, Happy Monday everyone! jangan nakal-nakal ek...kepada yang tgh cuti semester tu mohon jgn nak bagi sally sakit hati...hahahaha....

p/s : Isnin...


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!