[Part 1] If your heart's not in it.

8:02:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Alex dah tak tau nak cakap apa pada Lily...kasihnya kini sudah tertumpah pada orang lain...Lily takde kekurangan...malah dia wanita paling baik yang pernah Alex kenal...Lily baik, Lily lembut dan sangat penyayang...tapi cinta buat Lily kini makin pudar...entah kenapa....

"But if your heart's not in it for real 
Please don't try to fake what you don't feel 
If love's already gone 
It's not fair to lead me on.."

Lily tau...Lily tau yang kasih Alex kini makin pudar...dia nampak...dia dapat rasa...tapi entah kenapa dia cuba tipu diri...mungkin kerana dia terlalu sayangkan Alex...Alex lelaki pertama yang dia kenal...Alex sentiasa ada masa Lily ada masalah...Alex akan ada untuk membantu Lily bila dia memerlukan...dan kerana itu juga Lily cuba menipu diri sendiri...

"I'm so afraid that you're saying it's over 
The last thing that I wanna hear.."

Daisy...terlalu sayang namun ada timbul rasa bersalah kerana cuba mendapatkan Alex...tapi bagi Alex, kesalahan itu bukan kerana Daisy...namun kerana hati...Alex sudah menganggap Lily seperti adiknya sendiri....bagi Daisy...hanya maaf mampu diungkap...

"You say that you love me 
But baby sometimes 
You're just saying the words 
If you've got something to tell me 
Don't keep it inside 
Let it be heard..."


12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE kat Korea, Sally kat Malaysia.

4:21:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Ye...tajuk tu memang dah menggambarkan realiti sebenarnya...hahaha...sally ada kat Malaysia...tapi kesayangan sally ada kat Korea....

Tapi yang sally pelik sekarang kalau kenalan sally g Korea, nampak CNBLUE punya barang dan dorang akan cakap teringat kat sally...nampak tak betapa ber"chemistry"nya sally dengan CNBLUE..? hahahaha....

Ok, straight to the point...ni kisah junior sally masa kat KPM dulu...budak bilik sally untuk 2 semester....Hazirah...tapi kami panggil dia Jijie je...hehehe....beberapa hari lepas...dia dan family dia g melancong ke Korea...ye kakak dia kat sini gigit jari je...hahahaha....

Tadi dia whatsapp sally...dari Korea....katanya,

"Kak Sally, jie jumpa ni...hehehe...nanti kak sally bg alamat ek...jie beli untuk hadiah birthday kak sally...jie nampak cnblue je jie ingat kak sally...."


Yea....kak sally dia buat-buat macam tak excited...dengan humble nya menjawab terima kasih....padahal siap main loncat-loncat kat depan TV...hahaha....

yes! seperti yang tertulis tu...

tu ialah 3rd mini album kumpulan CNBLUE, Ear Fun...album ni release tahun 2012...bulan March kalau tak silap laa...sebab release date dia sama dengan birthday ibu sally...hahaha....dalam ni ada 6 buah lagu which is I remember all...hahaha....

Lagu yang paling famous dalam album ni...Hey You! nah! dengar la kat bawah ni....


To my dearest sister, Jijie...thanks for the best present ever!


26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Werewolf Boy.

2:04:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Hari minggu hari yang best kalau dapat tengok TV...tapi akan jadi hari yang stress bila kena berebut TV dengan abang yang 24 jam nak tengok kartun! huh!!

tapi hari ni lain...bila sally bukak channel Citra dekat Astro...dia boleh layan sekali...padahal cerita Korea! hahaha...ini mmg pelik lagi ajaib...hahaha...padahal abang sally kalau tgk cerita Korea je terus "allergic"...



Drama ni best...lain daripada drama yang pernah sally tengok...hehehe....Pulak tu ada Song Joong Ki yang comel tu berlakon...hehehe....okay...dia comel tapi Jung Yonghwa tetap dihati...Lepas tu ada Park Bo Young...hehehe...one of CNBLUE member minat kat dia ni...hehehe...sebab Bo Young ni comel sangat!


"Love was the first human language he'd ever learned" 

Synopsis l Watch Online (Link) (Link) (Link) l Download

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Definasi cinta.

12:59:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Hari Ahad tetiba berfalsafah cinta kan...? 

yela...kan blog sally ni blog orang cari jodoh -_-'


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!