People! I'm back..

10:19:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Penat!

Satu perkataan yang boleh gambarkan hari ni...dengan hujan lebat...habis paper tadi pukul 5.15pm...shoot balik sbb takut jammed...hehehe...eh, tak shoot...lupa...makan dulu sebab lapar sangat...yela last makan tadi pukul 10 pagi tadi...hehehe....

Balik daripada shah alam dah pukul 6pm...jalan pun agak jammed...Qim hantar sampai stesen Bukit Jalil je...sebab sally tegah dia hantar jauh lagi...kalau tak mau stuck kat jammed tu...alhamdulillah...sampai rumah tadi pukul 8.30pm dah...hihi....

Blogwalking esok la ye...mengantuk bebenor...penat badan...penat otak...


"Try again, smile again..."

Affy Afiqah...sila dengar :)


30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Second Paper.

2:15:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Masa korang tgh baca ni...sally dah pun selamat berada dalam dewan peperiksaan...huhu...hari ni ada paper HRM...Human Resources Management...huhu...bertungkus lumus la absorb 13 chapter dalam kepala...Mintak-mintak la Allah bagi kekuatan ingatan masa nak jawab...

Semoga sally dapat menjawab dengan tenang...hehehe...korang doakan sally ye...huhu....


p/s : Paper ni 3 jam..huhu...balik nnt mesti jammed gila sebab org tgh balik kerja..huhu...may Allah ease everything...InsyaAllah...

Auto Publish

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Masa pada pandangan orang yang bahagia.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments

Setiap manusia yang hidup kat muka bumi ni nak jadi orang yang bahagia...orang yang sentiasa disayangi...nak jadi orang yang senang...nak jadi orang ynag bermaruah.....tapi kita sedar tak apa cara nak jadi orang yang bahagia..?

Orang yang bahagia tu ada 7 ciri-cirinya...

- menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah. 
- menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, 
- menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, 
- menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, 
- menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda, 
- menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa..

Senang je kan nak jadi orang yang bahagia...sebab kita yang corakkan cara macam mana kita nak jalani kehidupan kita...nak bahagia atau tidak tu...pilihan ada di tangan kita, tepuk dada...tanya hati...InsyaAllah ada jawapannya..

Google's

Auto Publish

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Translation | Season's Greeting from CNBLUE.

10:30:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments

Ingat tak sally pernah post Season's Greeting from CNBLUE tapi takde translation kan...? yela sape la yang reti banca hangul...dah la tulisan ahli CNBLUE tu semua cantik-cantik belaka sampai tak boleh baca...hahaha...so, meh tengok sama-sama meh....

CNBLUE

JUNG YONG HWA
Happy New Year!!

LEE JONG HYUN
Happy New Year and I pray that only good things will happen~

LEE JUNG SHIN
Everyone…~~ This is Jungshin. Did you have a good 2013? Ah~ I see. Make good memories in 2014 so it would be a memorable year~^^ I’m always thankful, always sorry, always…. love you. Sincerely, Jungshin.

KANG MIN HYUK
Happy New Year everyone!! I pray that you’ll have an even happier and better year in 2014~! Lets make a memorable year with CNBLUE!

Jungshin je yang rajin tulis panjang-panjang...Yonghwa tulis yang paling common...bukan main pendek lagi...takpe, nanti sally jumpa dia sally marah dia...hehe...jumpa dalam mimpi jela...hahaha....kalau jumpa depan-depan mau kelu lidah nak cakap...hahaha....okay...petang ni sally ada paper...doakan sally tau...

Auto Publish

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!