Kematian serentak ahli keluarga Super Junior Leeteuk.

11:17:00 PM Sally Samsaiman 29 Comments

Ni entry kpop lagi la ye...

Mungkin ada yang dah terbaca di blog +Ainim Suju kisah kematian mengejut ahli keluarga ketua kumpulan Super Junior, Leeteuk... ahli keluarga yang terlibat adalah ayah, datuk dan jugak nenek nya...kematian mengejut akibat daripada kemalangan jalanraya di Korea Selatan ni sangat la membawa impak yang besar kepada Leeteuk yang kini berada dalam latihan ketenteraan di Korea...

Walaupun pada hakikatnya sally bukan la peminat kumpulan Super Junior, tapi bila dapat berita yang mengejutkan ni jadi sedih jugak laa...sama la masa kematian mengejut Paul Walker dulu....tapi sally takde la tahap meratapi...cuma tumpang bersedih atas kehilangan ahli keluarga beliau...

Yela...sape yang tak sedih bila ahli keluarga yang sentiasa dengan kita secara tiba-tiba pergi buat selamanya...serentak tiga orang....semoga tabah la buat keluarga Leeteuk...

Untuk maklumat lebih, boleh baca entry Ainin dekat ---> SINI ataupun boleh search #StayStrongLeeteuk #StayStrongParkJungsoo di Facebook, Twitter ataupun Instagram...

Kepada peminat Super Junior, korang pun sama-sama la tabah ye...jangan bersedih sangat...ajal maut mmg dah ditetapkan...so, korang semua stay strong for Leeteuk ye..


29 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bintang kesayangan saya!

8:00:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Hehehe...percayalah...entry ni takde kaitan antara CNBLUE, mahupun Taufik Batisah atau Adam Levine...bintang kat sini merujuk kepada Najmul Asyifa' (Bintang Penyembuh)...hehehe...mmg makna nama dia gitu...so, sally kadang-kadang panggil dia bintang je..hahaha....

Sebelum ni sally ada bg tau yang dia dan Dayah merupakan best friend sally...tapi dorang berdua jauh...sorang di Penang, sorang kat Sabah...jadi bila sally ada masalah takde orang sally boleh pergi...dulu kalau kat kolej, ada masalah lepas je kat dorang dan otomatik beban atas bahu dah takde...


So, ni la bintang kesayangan sally...hehehe...muka anak mami sangat! hahaha...lepas sally tulis entry January 2014 ... A good start maybe..? .. Sally dapat tau yang Syifa' akan kembali sambung degree di KL...yeay! alhamdulillah...tempat nak lepaskan masalah dah kembali...hehehe....Dayah pun akan bercuti semester dalam minggu depan...well, I really love this year January...even ada lagi 2 paper nak kena hadap kan...

Hehehehe...I am truly happy with this news...like seriously happy! huhu...alhamdulillah...we gonna meet up again! I love you, Bintang!

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rukun Islam & Rukun Iman :)

3:24:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments

Salam Isnin...ada satu mesej yang dihantar oleh mak cik sally melalui whatsapp...huhu...so, sally rasa ada bagusnya kalau sally kongsi bersama kat sini...ilmu kita jangan kedekut...kan...?? Katanya ini adalah salah satu ceramah yang pernah disampaikan oleh UAI...

Berikut adalah perbualan antara Rasulullah dan Iblis...

Rasulullah bertanya : “Apa yg kau rasakan jika melihat seseorang dari umatku hendak solat?”
Iblis menjawab : “aku merasa panas dingin dan gementar”
Rasulullah : “kenapa begitu?”
Iblis : “Sebab setiap seorang hamba bersujud sekali kepada Allah, Allah mengangkatnya 1 darjat”
Rasulullah : “apa yg dpt menusuk matamu?”
Iblis : “solat fajar / solat di sepertiga malam”
Rasulullah : “apa yg dpt memukul kepalamu?”
Iblis : “solat berjemaah”
Rasulullah : “siapa kekasihmu?”
Iblis : “org yg meninggalkan Solat Jumaat”
Rasulullah : “siapa manusia yg paling membahagiakanmu?"
Iblis : “org yg meninggalkan solatnya dgn sengaja”

Dalam ni banyak ditekankan tentang pentingnya solat...sebab berkali-kali kita dengar yang solat itu tiang agama...cuba bayangkan kalau tiang rumah kita takde sebelah....rasanya camne bentuk rumah kita..? kukuh atau tidak..?? itu korang tepuk dada, fikir guna akal..
 
Perbualan bersambung..

Rasulullah : “Jika seorang umatku berpuasa?”
Iblis : “tubuhku terasa terikat hingga ia berbuka”
Rasulullah : “Jika dia naik haji?”
Iblis : “aku seperti orang gila”
Rasulullah : “jika ia membaca Al-Quran?”
Iblis : “aku merasa meleleh laksana timah diatas api”
Rasulullah : “jika ia bersedekah?”
Iblis : “itu sama saja org tersebut membelah tubuhku dgn gergaji”
Rasulullah : “mengapa boleh begitu?“
Iblis: "sebab dalam sedekah ada 4 keuntungan baginya, iaitu :

Keberkahan dlm hartanya, Hidupnya disukai, Sedekah itu kelak akan menjadi hijab antara dirinya dgn api neraka, Terhindar dari segala macam musibah akan terhalau dr dirinya.

Perbualan kedua lebih tentang Rukun Islam yang bakinya...cuma tak ditekankan disini ialah mengucap dua kalimah syahadah...yang lain, ditekankan...betul kan..? kalau sempurna rukun ni...maka hampir sempurna kita sebagai Islam...


Hehehe...sally saja nak kasi ingat rukun Islam dan juga rukun Iman...kot-kot la kalau ada yang terlupa...tak salah kita panjangkan ilmu selagi mana ianya bermanfaat kepada orang lain...InsyaAllah...ni buat peringatan utk sally jugak...yang kadang kala terleka jua...

Wallahualam.

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN BLOGLIST MyCherita #1 2014

1:37:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments


SEGMEN BLOGLIST MyCherita #1 2014
Buat pertama kali nya Mycherita melancarkan Segment Bloglist MyCherita #1 2014.Untuk segmen ini seramai 10 orang blogger akan di pilih menghiasi bloglist MyCherita dalam masa 3 bulan (Januari-Febuari-Mac 2014).

Oleh yang demikian berikut adalah syarat-syarat penyertaan :

1. Follow blog MyCherita ( wajib )

2. Add G+ MyCherita ( wajib )

3. Like Facebook Fanpage MyCherita ( Wajib )

4. Buat satu post entri dan beri tajuk segmen "SEGMEN BLOGLIST MyCherita #1 2014 ".

5 . Follow Twitter MyCherita ( jika ada )

6. Letak link post ini didalam post entri anda. ( wajib )
( jika anda buat entri sendiri la, bagi yang copy code diatas tidak perlu buat)

7. Sila letak link post entri anda diruang komen dibawah entri ini ( wajib )

Mudah kan..???

Mari sama-sama join segmen ini agar traffic backlink kita akan berterusan mengalir bagi memantapkan kan lagi saham blog kita semua.. ;-)

Segmen bermula 06 Januari 2014 Sehingga 15 Januari 2014

Diharap segmen ini mendapat sambutan dari rakan-rakan semua.

Terima kasih.

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pelakon Drama My Girl sain kontrak dengan FNC Entertainment.

1:05:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments

Maaf, ni entry KPOP..hehehe...


Sape tak pernah tengok drama ni..? untuk peminat Korea yang belum tengok cerita ni...anda rugi! hahaha...sebab Drama My Girl antara drama yang famous...jalan cerita dia mmg sangat menarik...kalau kak Zila (MemmetLenggeng).. ni dah kira cerita favorite dia dah...

Tu belom masuk kak +Lieya Von Jay yang mimpi Lee Dong Wook...hahaha...okay, cuma kali ni sally nak cerita pasal lead actress perempuan dia iaitu Lee Da Hae yang kini dah sain kontrak dengan pihak FNC Entertainment...kenapa sally update pasal dia..? errr...sebab kan CNBLUE bernaung bawah FNC Entertainment...


Sekarang ni pihak FNC Entertainment mmg tgh banyak sain kontrak dengan pelakon pulak...sebab dah banyak kan penyanyi bawah FNC Entertainment...yang paling terbaru Lee Da Hae laa..selain daripada Lee Da Hae, bawah FNC Entertainment jugak ada pelakon Lee Dong Gun, Park Kwang Hyun, dan Yoon Jin Suh..

Buat masa ni Lee Da Hae sedang aktif bergiat dekat China...macam Shila Amzah pulak...hehehe...dia menjadi pelakon utama untuk sebuah drama masakan bertajuk "Love Actually" yang pernah ditayangkan pada tahun 2012... siap dapat award lagi kot...

Hehehe...semoga makin berkembang la perniagaan FNC Entertainment...hehehe...pastu kasi royalti lebih sikit kat cinta hati saya tu...biar dia cepat kaya pastu masuk minang saya...

If you know who I referring too ~ 
^_^

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Terima Kasih Hazwan Hairy!

12:20:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments


Beberapa minggu lepas. HH ada update satu entry (BOOKMARK KALENDAR 2014 HAZWAN HAIRY)dalam tu dia ada bagi penghargaan kepada beberapa blogger yang rajin singgah ke blog dia...hehehe...nama sally ada jugak! hoooray!!!

So, dapat la bookmark calender 2014 khas daripada HH...gamaknya jadi penanda buku baru la...pastu hari-hari tengok kalender...bila nak hujung tahun ni...hahaha...

To Hazwan Hairy,
Thanks for the bookmark...suka suka!! ^_^


26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!