Paddington House of Pancakes, Ampang Point.

6:10:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Ramai yg suruh sally belajar, fokus tanpa rehat untuk final .. jangan terlalu melayan meroyan sally terhadap CNBLUE...huhuhu...sally hargai keprihatinan korang, but can I just have a little rest after studying non stop from 9am....??

Penat...tapi takpelah...malas nak argue.

Lepas habis study tadi, sally cari makan sebab rasa dah lapar because since 9am tadi just minum coffee je...perut dah lapar...ingat nak makan korean foods kat tempat biasa...tapi semalam ada satu flyers tentang pembukaan sebuah kedai makan baru kat Ampang Point.

Rasanya dekat Malaysia ni franchise yang keempat...tiga franchise lagi ada dekat The Curve, The Gardens dekat Mid Valley dan jugak kat Plaza Shah Alam...actually ni first time sally makan kat sini...overall okay la...



Sape pernah makan kat sini..?
Bagi sally okay la...sebab lapar kan...tapi sebab dia dessert, so macam tak puas sangat makan..huhuhu...padahal tak habis jugak...sally sarankan korang makan ramai-ramai sebab cepat muak sikit....sally makan chocolate fondue tadi....tapi dia ada jugak menu lain macam burger, fries dan wedges...


Dalam ni ada strawberi, marshmallow, pisang, ais krim (chocolate/vanilla), kacang dan yang paling penting mestilah pancakes! tapi dalam ni dia buat pancakes yang sebesar duit syiling je...sebab nak nampak macam candy bar kan.... 

Kalau nak lepak, release tension, nak cari makanan manis...I will suggest this place...tapi kalau kelaparan, g jela makan makanan lain...hihihi....

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rokok .. errr .. No Komen ..

4:00:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments


kepada yang merokok, sally mohon...cuba kurangkan...sally tau susah...tapi daripada kurang, lama-lama mesti boleh tinggal...lagipun rokok tu banyak benda yang tak elok kan...??

Benda haram baik kita lupakan...Fakta daripada kajian-kajian perubatan telah membuktikan bahawa setiap batang rokok mengandungi 6-8 mg. nikotian dan pelbagai bahan kimia lain. Setiap sedutan asap rokok sebenarnya kita telah menghidu sebanyak 4,000 jenis bahan kimia yang boleh memudharatkan badan.

Imam al-Syafi’e telah mengeluarkan fatwa dalam kitabnya yang masyhur al-Umm iaitu:
”Jika mereka mengambil (sesuatu makanan, minuman atau sesuatu yang dihisap, dihidu dan disedut) yang boleh memabukkan, maka perbuatan itu adalah jelas haram. (Termasuklah) yang mengandungi racun yang menyebabkan kematian. Aku tetap menganggap (menfatwakan) ia adalah haram. Allah swt mengharamkan (apapun jenis) pembunuhan kerana pembunuh bermakna membunuh diri sendiri”.


Jangan la kita merosakkan badan kita sendiri...sayangi diri dan sayangi la orang lain jugak...sebab asap rokok yang orang lain hidu tu pun bahaya....



28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila mana stress membaca :P

2:00:00 PM Sally Samsaiman 36 Comments



Mintak tolong maafkan dia bila dia dah start meroyan...setiap kali CNBLUE nak start World Tour dan dia tak dapat ke konsert CNBLUE, maka kemeroyanan beliau akan terserlah...hehehe...

Currently at Starbucks, alone, studying for final exam.

36 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Season's Greeting from CNBLUE

12:30:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Hehehehe...ye, sally sangat tak boleh kalau tak cerita pasal CNBLUE..hihihi...so, ni season's greeting daripada CNBLUE...mohon jangan tanya translation dia...sebab sally pun tak tau...sape yang reti baca hangul tu, mohon translate kan bagi sally!

Lee Jung Shin
Kang Min Hyuk
Jung Yong Hwa
Lee Jong Hyun


Missed all this boy! Happy 2014 guys...will always love you'all...be strong! and best of luck for the years...and for the future...

Much love,
Sally Samsaiman

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

saengil chu ka he, Lieya Von Jay!

9:00:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Happy Birthday to you!


Hehehe...kang kalau sally nyanyi...hujan lebat pulak kat Perlis tu..hahaha...

To my dearest sister, +Lieya Von Jay 

Selamat hari lahir...hehehe...may Allah always bless you...Sally sentiasa harapkan yang terbaik buat akak...semoga Allah berikan kesihatan yang berpanjangan buat akak, dimurahkan rezeki dan sentiasa sukses salam hidup...

May our friendship lasting forever ~


p/s : Suka tak hadiah..?? ^_^

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!