Travelogue Korea : Whole Busan Night View from Lotte Department Store Skypark

8:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Habis dah sight seeing dekat Igidae Park, mmg dah menginjak malam sebab kitorang tak jumpa jalan balik...hahahaha...nasib baik ada couple yang sudi bantu kitorang...kalau tak ada yang berkampung tepi pantai kang...dah la sejuk!

Cut the part, lepas dah jumpa jalan pulang...kitorang mmg rasa lapar gila...mana tak...dah berjalan, mendaki sejauh 5.2km tu...dengan sesat lagi tak jumpa jalan balik...tapi sebelum tu kita sight seeing lagi...kali ni ke Lotte Department Store Skypark...


Dalam Lotte Department Store Skypark ni tak payah la nak shopping bagai...sebab semua barang-barang dia mahal...kitorang masuk pun sebab nak tengok suasana bandar Busan secara keseluruhan pada waktu malam, sounds romantic enough?



Kat atas tu mmg banyak sangat lampu-lampu...mmg cantik gila...walaupun sejuk, hujan rintik-rintik...tetap la kitorang bermain kat atas tu..hehehe...Sejuk ke bekeu ke tak kisah!


Kalau orang yang buta seni...mmg lost gila masa naik atas ni...tapi sebab kami ni mmg berseni gila...hahahaha...tu yang boleh spent masa almost 2 hours kat atas ni...hehehe...Kalau dah tourist tu...perangai mmg macam tu la kekdahnya!



Directions

Subway
Nampodong Station (Busan Subway Line1), Exit 10

Bus
Take Bus 135, 15, 41, 70, 88A, 88B, 1004, 1000, or 1003. Get off at 'Busan Depateu.'
You will see the Lotte Gangbok store 200m straight ahead.

Take Bus 103, 17, 26, 520, 70, 8, 87, 9-1, 1004, 1000, or 1003.
Get off at 'Nampodong.'
Lotte Gangbok is 200m straight ahead.
(Follow Gudeokro Street northwest)

You Might Also Like

12 comments:

  1. ya Allah kak Sally.. cantiknya! bestnya! sweetnya duck tu! nak ikut! :(

    ReplyDelete
  2. wow..memang cantik la..lagi2 yang jambatan tu..

    ReplyDelete
  3. Cantik. Banyak hiasan lampu la dekat sini kiranya, kak Sally?

    ReplyDelete
  4. cantik nya lampu neon bergermelapan :) 5.2 km ? perghhh,, boleh kurus la mcm ni Sally

    ReplyDelete
  5. emmmmmm bestnyer dapat g luar ngareeee.. nak g jugak boleh? heheh

    ReplyDelete
  6. asal tak shopping je sally.. bukan hari2 pergi korea. hahahaha

    ReplyDelete
  7. mmg cantik lampu2 tu ... alang2 dah sampai situ kan , tgk je la sampai puas ...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!