Travelogue Korea : HKJeju Hostel

8:00:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Say Hi to Jeju Island!

Hari keempat, Sally dah sampai ke Jeju, antara 7 keajaiban dunia yang baru...Pulau Jeju ni mmg sangat cantik...kalau korang nak ke Korea, Sally sarankan supaya masukkan Pulau Jeju dalam itinerary korang...tapi agak mahal sikit la jadinya...Sally g sana naik Jeju Air, sebab tu yang paling murah...hihi

Sebelum cerita lebih lanjut apa yang kitorang buat kat sini...Sally nak cerita pasal hostel...Sally ingatkan eh...sini hostel, bukan hotel...so, jangan la demand tinggi sangat...


Dekat Jeju ni, kami stay selama 2 hari...staff dia boleh speak malay...so, yeay!

Kat sini pun kitorang kena berpisah sebab bilik yang ada 8 katil takde...so, macam biasa la...4 orang satu bilik...Tak banyak benda Sally ingat pasal hostel ni sebab mmg kitorang balik sini untuk tidur je...perjalanan kat Jeju ni mmg makan masa...jadinya nak pergi satu tempat ke satu tempat tu mmg agak jauh...btw, kat Jeju ni kami sewa kereta...so, senang la nak bergerak...Sally nak cerita pasal prosedur sewa kereta...tapi sebab kakak senior sally yang uruskan...Sally pun tak dapat la nak cerita...tak reti... T-T


Kat sini okay la...kawasan dia pun dekat dengan kedai sebaneka, tapi kedai makan mahal sikit katanya...kena bergerak jauh sikit kalau nak makan sedap dan murah...kat sini pun kami makan seafood jugak...tu jela yang senang dan yakin nak telan pun...

HKJeju is located in Tap-dong area, 10 minutes'ride from Jeju International Airport. HKJeju is in downtown Jejushi, so you can go wherever you want as quick as you want. It can be reached within an hour wherever you are on the Jeju Island.

We are close to every amenity a guest could possibly need within 5-minute walk. EMart is a only 2-minute walk away, coastal road cafe street, seafoood restaurants and Jeju local food restaurants, bars, pharmacies, hospital, Coffee shop is only 3-minute walk away.

On the footstep to the Chilsung-Ro Street, Tap-dong outdoor Performance Hall, Sanjicheon, Yongduam, Yongyeon Bridge especially during night time just nearby.

HKJeju is located within 30-minute away from the Major Tourist places in Jeju such as Halla Arboretum, Love land, Mystery Road, Jeju National Museum.Guests can make a memorable time with people from all over the world with different backgrounds, languages, way of life. We want to give you a warm welcome in beautiful Jeju and hope that you enjoy your stay in Jeju with us.
Location :
Address : 1192-14, SamDo 2-dong Jejucity, Jejudo, Korea

Direction:
  • From Jeju International Airport 
Take a taxi at the taxi stand and say a driver to go "Tapdong Hospital or E.mart".
Toward Yongmoon Rotary → Hancheon Bridge → Seomoon Market → Turn left at the Market intersection → Go straight toward Tapdong-Ro (distance : 3.8Km / taxi fare : 5500 won / about 10 minutes' ride) HKjeju is located at the opposite side of 7-Eleven convenience/Tapdong Hospital.
  • From Jeju Port
Take a taxi at the taxi stand and say a driver to go "Tapdong Hospital or E.mart".
Turn left at Imhang-Ro → Drive toward Yongdooam/Tapdong(distance : 2.2Km / taxi fare : 4000 won / 6 minutes' ride) HKjeju is located at the opposite side of 7-Eleven convenience/Tapdong Hospital.

You Might Also Like

10 comments:

  1. pekerja dia boleh cakap melayu? Wahhhh. :D

    ReplyDelete
  2. Seronoknye sally pergi jalan jalan negara orangggg >.< jeles

    ReplyDelete
  3. mesti ramai malaysian yang stay situ, sampaikan staf pun boleh cakap malay. ^^

    ReplyDelete
  4. sis mmg teringin nak ke jeju island someday ...

    ReplyDelete
  5. Peh peh best banget
    Wah staff dia boleh ckp melayu? Senang lerrrr

    ReplyDelete
  6. Teringin sangat nak pergi Jejudo. Bila la nak dapat peluang ni?

    ReplyDelete
  7. omg. scha mmg plan nak ke jeju. tapi quite mahal nk ke sana. wuuu.

    ReplyDelete
  8. Akhirnya, sampai juga Sally ke Korea..huhuhu..jelessssss...oh my girl

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!