Lunch at Wangsa Grill by Chef Zubir.

5:10:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

What a super duper busy day harini...Baru sempat nak cerita....

Semalam, sesi menghabiskan duit bos kali ni, macam entry teaser yang sally tulis semalam...Kali ni pilih restoran Wangsa Grill by Chef Zubir yang terletak di Wangsa Melawati...Makan-makan kali ni sempena majlis perpisahan akauntan Sally...dia kira senior la sebab dia mula kerja since company ni bukak lagi...so, bos bagi appreciation lebih sikit laa...hehehe..kitorang tumpang sekaki jeeeerrrr...


Bos dua orang dengan staff dia dia yang kelaparan seramai 7 orang terus serbu masa lunch...tak ramai sangat pun masa tu tapi almost 20 minit jugak la tunggu makanan...sebab semua mintak yang lain-lain kan...so, agak complicated mungkin...Lagipun fine-dining...mana boleh nak bising...kena tunggu course by course :)


Nasib baik Nachos ni sampai dulu...eh, dah nama pun starter kan..hahahaha...ini Sally yang gatal gi order...kesian bos duit dia banyak sangat sampai tak habis guna kan...so, Sally pun order la macam-macam...hahahaha...yang penting Sally sorang je perangai gitu walaupun end up semua orang sapu Nachos Sally...huhuhu..malu konon nak habiskan duit bos..huh!

Filzah punya.

Encik Bos punya...makan spaghetti je dia...

My super marvelous Lamb Rack! Sedap gilaa oiii...

New Zealand sirloin, dua orang makan ni..sedap!

Chicken Burrito

Baby chicken.
Ada beberapa menu lagi tak sempat ambik..Encik Bos lagi sorang makan Lamb Shank and akuantan Sally makan medium cooked beef steak...jauh sangat nak ambik gambar...hehehehe...ke pemalas eh sebenarnya??





Kasi up Chef Zubir satu kali...hahahaha...overall makanan kat sini quite okay la...ada yang kena dengan tekak, ada yang tak kena...awak pulak tekak kampung kan...sekali sekala je makan western pun....so-so la kan...kalau rasa nak cuba makanan kat sini...boleh la ke alamat Wangsa Grill, No.8-10 Jalan Dataran Wangsa, Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur. Senang je nak cari dia...

ohh...total up makanan untuk 9 orang : RM 590++, So, decide la okay ke tak okay..heheh...

p/s : Macihhh encik bos! :P

You Might Also Like

26 comments:

  1. perghh gila hampir 6++ hahaha..gigil nk byr.mmg x masuk la.ahaks...

    ReplyDelete
  2. seriuslahh nanchoss dia gitu besar? wahhhh :D hahahaha

    ReplyDelete
  3. woww, terbeliak sikit tengok total. haha. tapi takpa bos baik hati nak belanja.

    ReplyDelete
  4. Wah...bole tahan harga...jadinya kne ajak bos jugak ni..haha

    ReplyDelete
  5. Tu dia..tu dia!!makanan semua nampak sedap aih..:)

    ReplyDelete
  6. Smua mknan nmpk pelik x pernh lya mkn hhahaa..makaii smpai 5+++ woww

    ReplyDelete
  7. Woah! Hampir 600. Saya mampu tengok sahaja la kalau macam ni kak Sally

    ReplyDelete
  8. Perghhh deko makanannya pun nampak menyelerakan.. >_<

    ReplyDelete
  9. Tak ok hahaha mahalnyaaa tapi nachos tuuu! Ehm kak Sally, cashout ah Nuff lagi boleh lanjee

    ReplyDelete
  10. mak aih harga dia..
    jangan tak abes cik Sally, jangan tinggal satu bekas pun atas pinggan tu..
    hoho ^_^

    ReplyDelete
  11. presentationnya mmg superb ni ... setaraf dgn kefemesannya ... klu dah yg mkn kata sedap , mmg sodap lah tu ... sapu habis rm boss ni ... heheheee

    ReplyDelete
  12. Perghhhh.. Chef zubir tuuuu... kalau mcm ni telan air liur je la... huhu

    ReplyDelete
  13. sedapnya... aduhaii.. lapa suda...

    ReplyDelete
  14. Sedapppppp tapi mahalnyaaaaa T_T

    ReplyDelete
  15. perghh!! belanjalah mama satu kali.. kiki...

    ReplyDelete
  16. waaaaa... kerlasss nyaaa... sedap sesedap harganyaa... hooho

    ReplyDelete
  17. wah, kalau orang tak belanja tak masuklah kot akak kat sini..tapi sekali-sekala bolehla, nak spoilkan diri sendiri.lamb rack ngan nachos tu cam sedap je..semua chef zubir ke masak?

    ReplyDelete
  18. perghh makanan dia punya hidang...ade style! :D

    ReplyDelete
  19. bestnya makan kat restoran chef zubir..mahal tapi berbaloi ooo

    ReplyDelete
  20. Mesti sedap kan...ada jumpa dia x sally...

    ReplyDelete
  21. Peh peh sampai hati kak sally mcm boleh nangis je terliur ni woi

    ReplyDelete
  22. Peh peh sampai hati kak sally mcm boleh nangis je terliur ni woi

    ReplyDelete
  23. kami berpuas hati dengan kualiti persembahan sajian disini serta rasa hidangan disini. Dengan suasana ekslusif ala-ala hotel didalam restoran, pasti akan membuatkan anda dapat menikmati hidangan dalam keadaan yang selesa

    ReplyDelete
  24. this was an excellent place to dinner had a slight problem the restourent was very cold but once they were changed out everything else was excellent cafe looked spotless and well maintained and very comfortable

    ReplyDelete

  25. "Setiap hidangan mempunyai keenakan tersendiri dan pelanggan saya selalu bertukar menu setiap kali menjamu selera di sini. Lazimnya, pelanggan sukar membuat keputusan untuk memilih antara menu

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!