Korean Drama | My Lovely Girl

4:23:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Haiii! lamanya tak menulis dengan panjang lebar...hari ni Sally nak share lagi satu drama baru yang Sally tengok selain daripada The Three Musketeers dan jugak Temptation... Ada lagi satu tajuk dia Blade Man, lakonan Lee Dong Wook..tapi itu nanti Sally share lain kali ye...



Title: 내겐 너무 사랑스러운 그녀 / She’s So Lovable
Chinese Title: 对我而言可爱的她
Also known as: My Lovely Girl / Too Lovely Girl For Me
Previously known as: 송포유 / Song for You
Genre: Musical, Romance
Episodes: 16 (To Be Confirmed)
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2014-Sep-17 to 2014-Nov-06
Air time: Wednesday & Thursday 21:55

Synopsis

Hyun Wook (Bi / Rain) is the new CEO of a talent agency called ANA, that scouts and trains idols. He is a brilliant songwriter-producer who appears cold and indifferent on the outside but is sensitive and kind-hearted. Hyun Wook lives in great difficulty as he unable to let go of his ex girlfriend who dies in an accident he witnesses first hand. His ex-girlfriend’s sister, Yoon Se Na (Krystal Jung), moves to Seoul in order to pursue her songwriting career and meets Hyun Wook who helps her achieve it. In the midst of healing through music, they fall in love.

Cast

Main Cast

Bi @ Rain as Hyun Wook
Krystal Jung as Yoon Se Na
Cha Ye Ryun as Shin Hae Yoon
L (Infinite) as Shi Woo

People around Hyun Wook

Park Young Kyu as Lee Jong Ho (Hyun Wook’s father)
Kim Hye Eun as Oh Hee Seon
Dani as Lee Min Ah

People around Se Na

Lee Cho Hee as Joo Hong
Park Doo Shik as Cha Gong Chul
Lee Shi Ah as Yoon So Eun

Infinite Power Members

Hoya as Kang Rae Hoon
Lee Dae Yeol (이대열) as San Ah
Choi Sung Yoon (최성윤) as Jun Jun

People in ANA

Alex as Bae Sung Jin
Kim Jin Woo as Seo Jae Young
Na Hae Ryung as Yoo Ra Eum
Jo Hee Bong as Kang Tae Min
Baek Seung Do as Kim Do Hyung
Yoo Seung Yeon as Seo Yoon Ji
Lee Soo Ji as An Da Jung
Lee Yoo Joon as Bul Gom

Others

Kim Ki Bang as Yoo Sang Bong

Production Credits

Production Company: Astory
Director: Park Hyung Ki
Screenwriter: No Ji Sul

overall Sally suka la dengan jalan cerita ni...walaupun Rain dah agak tua pada umur tapi masih lagi nampak sepadan dia berlakon dengan Krystal..huhuhu...comel je masing-masing...Dan kepada yang minat Luhan & Hoya (Infinite)...mesti korang pun excited tengok dorang berlakon dalam ni...Serius tak tipu!

Watch online : My Lovely Girl 
Download :  Use Dramadownloader.com (Check here)

You Might Also Like

16 comments:

  1. Okaylah nak tengok ! Tapi yang ada Lee Dong Wook tu cam menarik je. Ehem ehem.

    ReplyDelete
  2. http://www.dramacool.com/my-lovable-girl-episode-1.html

    ReplyDelete
  3. Baru je semalam habiskan 4 episod drama ini. Best jugak! Handsome Rain dan comel je Krystal tu. Blade man best ke? Kena tgk lah lepas ni!

    ReplyDelete
  4. klu sally x blh blah dgn CNBLUE , sis x blh thn tgk rain dan lee dong wook ... layannn . nak on kat ONE HD channel 393 on this mth klu x silap ...

    ReplyDelete
  5. Wahh, my favourite drama!
    I love rain, L , Hoya. Lol...
    Drama ni serious daebak!
    Blade Man pon best juga. Dong Wook terbaek!
    Lagi satu kak drama Hi School Love On, ada Sungyeol dgn Woohyun.
    Hoho, now, i'm in love with infinite. xD
    Selalu tengok online dekat dramacool je.

    ReplyDelete
  6. Tak tengok lagi pun cerita ni. Tak tahu nak tengok ke tak tapi cerita ni ada dekat Viki, so, boleh tengok dekat Viki. Tapi, tak tahulah kat Malaysia boleh tengok melalui Viki ke tak

    ReplyDelete
  7. discovery of love pun best jugak! hiks.

    ReplyDelete
  8. Dalam bulan Okt ni akan ditayangkan kat ONE .AA tunggu ONE je le.dh upah Astro mahal2 kan..

    ReplyDelete
  9. hye sally..AB ada tag sally..jemput singgah ye

    http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/10/paris-souvenirs-giveaway-by-jindrisska.html

    ReplyDelete
  10. OMG! Cerita yang kita tak sabar2 nak tunggu keluar dekat tv bulan Oktober ini. My Lovely Rain berlakon..huarghhh..

    ReplyDelete
  11. http://dramacrazy.eu/korean-drama/My_Lovable_Girl-season-1-episode-1
    http://www.epdrama.com/drama/my-lovable-girl/
    http://www.dramago.com/korean-drama/my-lovable-girl
    http://www.kdrama.com/en/watch/22687

    kak sally, macam best jer drama ni... nak tengok, tapi skrg busy, sem baru...sedihlah... atas ni link, tempat2 kite biasa tengok drama online, yang ada english sub...hope u'll like it! muah!

    jangan lupa jon giveaway dari paris kita tau! :D

    ReplyDelete
  12. nk tgk blade man. yg ni rasa mcm kureng sikit plak. tak rasa mcm nk tgk. huhu

    ReplyDelete
  13. wah.. sukanya saya blogwalking jmpa geng2 pminat drama korea.. wlpn cita ni agak slow tp sy sula..best. comey je tgk kristal ngan L tp apakan daya hero adalah rain..hehehe. bla part rain sengal tringt zmn muda2 tgk full house.. :-)
    jemputlah dtg blog saya Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta :-)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!