Cucur labu pulak~

9:57:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments

Semalam dah makan pisang rebus untuk sarapan, harini makan cucur labu pulak...camtu la ibu kalau dia balik kampung...habis semua kebun, dusun adik beradik dia dapat rasa...yang sorang bagi pisang...sorang bagi labu...sorang bagi buah duku, langsat dan sebagainya...dah macam pasar tani dah dapur Sally...

Pagi ni Sally request nak makan cucur labu pulak...dah lama dah nak makan...tapi saje tunggu ibu balik kampung ambik labu kat rumah makcik Sally...kekeke...kat sini labu keras je haaa...nak tunggu masak tu lama sangat...

Google's
Sebenarnya banyak benda boleh buat dengan labu ni...boleh buat pengat labu, lepat labu, sira labu...banyak lagi laa...tapi Sally suka kalau buat cucur...tak tau kenapa...kalau dulu Sally pantang tgk labu...mmg tak makan...tapi bila jadi cucur terus laju je telan...alaaa...kalau benda sedap kan...mmg laju jela nak telan..hehehe....

You Might Also Like

7 comments:

  1. Okay nak breakfast labu boleh , ada lebih ? Hahahaha.

    ReplyDelete
  2. Buat sayur msk lemak pun sodapp hehehe

    ReplyDelete
  3. cik nor suka mkn pengat labu..:)

    ReplyDelete
  4. Saya tak suka labu. hehe. Sedap ke kak Sally?

    ReplyDelete
  5. sedapnyeeeeeeeeeeeeeee sally,tapi akak tak leh makan banyak, sakit urat pulak nanti,tapi peberet sungguh

    ReplyDelete
  6. eeeeyh tak pernah makan lagi.. adun macam buat cekodok ke ?

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!