Android 5.0 akan dikenali sebagai Lollipop.

12:02:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Lepas Kit Kat...kali ni android kembali dengan nama yang lagi best...lollipop..yang telah di ketahui umum selepas di perkenalkan secara rasmi oleh Google..hahahaha...makin lama makin comel la si android ni...

Android Lollipop akan datang dengan pelbagai pembaharuan, termasuk la interface yang memfokuskan kepada kepelbagaian saiz peranti dan web. Android 5.0 Lollipop juga hadir dengan beberapa fungsi tambahan lain, termasuk Battery Saving Mode untuk memanjangkan tempoh penggunaan bateri, sokongan guest mode, fungsi multi-akaun pengguna, paparan notifikasi pada lockscreen dan beberapa fungsi yang lain.



Comel gila la pun namanya...yang penting android ni mmg suka pakai nama makanan yang sweet kan...macam dia la sweet jugak...hehehe...Buat masa ni Nexus merupakan brand pertama yang akan menggunakan android 5.0 Lollipop...buat Samsung, Sony, Lenovo dan lain-lain mungkin akan lambat sikit... iPhone takde..hehehe...iPhone user jangan marah ye...iPhone pun best jugak... :)

You Might Also Like

18 comments:

  1. apakah kecomelan namanya itu berkait rapat dengan kumpulan sasar mereka; remaja misalannya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak...sebab android mmg akan ada dalam semua smartphone...cuma mungkin nak bagi senang ingat :)

      Delete
  2. Nexus akan terima dulu lolipop.. samsung lambat sikit. Sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung la Nexus kan...takpe laa...nanti lepas ni sampai jugak kat yg lain-lain :)

      Delete
  3. Saya tak ingat android saya nama apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je kalau nak check kan...hehehe...Kak Sally punya Kit Kat :)

      Delete
  4. Comelnyaa,hehe...
    Baguslah kalau macam ni,hihi ∩﹏∩

    ReplyDelete
  5. Alololo tomei, lolipop untuk lenovo bila ye?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat lagi kot...sbb Nexus punya yg start dulu... :D

      Delete
  6. Salam singgah pagi dik Sally...best tu...hp akak sistem android kit kat...hehe...

    ReplyDelete
  7. walla wei, comel jer nama tu ! rasa nak kulum2 kayt mulut hehehe

    ReplyDelete
  8. tak guna android jadi tak berapa tahu nak respon macam mana..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!