Tous les Jours @ WOLO Bukit Bintang.

12:18:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Google's

Ini kisah Ahad lepas, dalam entry Ahad ke harini? .. Sally sebenarnya ada janji dengan kawan MYBoice Sally, Mei....Saje nak hangout sebab last jumpa masa konsert CNBLUE tu je...alaaa...sebenarnya Mei rindu Sally...kekeke...

So, sebabkan dia dari Subang Jaya...tapi Sally tak nak la g jauh kan...so, Sally suruh Mei yang datang area KL...dan Sally pilih Tous les Jours sebagai tempat lepak...hihihi...

Tous les Jours (pronounced as Too-Leh-Joo) means “Everyday” in French. Established in 1997 in Korea, TLJ has more than 1300 outlets in 8 countries from Korea to China to the USA. TLJ is a French inspired Korean bakery serving a wide selection of breads, pastries, cakes and beverages using high quality fresh ingredients and modern baking expertise.

Actually, ini baru kali pertama Sally kesini...ingatkan dia macam cafe biasa tapi bila masuk terus...woah! Besar gila bakeri ni...banyak gila pastri dia...roti...omo omo...Sally boleh gila kot dok sini...




Tempat dia cozy...sangat sesuai untuk santai...lagipun pastri, bun dan semua makanan dia semua mmg fresh...buat je terus served...mmg ramai gila orang kat sini...portion dia semua besar...even bun dan pastry dia...Sally makan satu pun dah kenyang...siap tapau lagi..hehehe...

Peach Danish (RM3.90), Garlic Baguette (RM5.90)

Frankfurter Roll (RM3.90), Croque Monsieur (RM6.50)

Mushroom Soup (RM8.90)

Tapi Sally bagitau awal-awal la ye...sini staff dia ramai...mmg service pantas gila...but in terms of price...mmg agak mahal sebenarnya...Jadi, kalau korang jenis yang suka hangout lama...akan rasa berbaloi la...kalau setakat nak makan minum je dan balik...baik pi kedai lain la...hahaha...sini suasana dia sesuai utk family sebab banyak seat yang utk larger size group dan jugak untuk kanak-kanak...ada mini library kat tingkat 2...tapi Sally pilih untuk duduk kat bawah je sebab dekat dengan pastri...boleh bau sedaaaaapp...Tapi kalau korang tak suka pastri or bun, korang boleh pilih menu lain...ada jugak menu yang berat-berat kat sini...

Berry Berry Tiramisu Cup (RM8.90)

Caramel Mocchiato (RM8.00), Ice Hazelnut Latte (RM10)

Overall, Sally mmg puas hati dengan service mereka...cepat, mesra dan jugak tak lokek dengan senyuman...tak kisah la dorang mmg kena trained ke ape kan...janji kita selesa duduk kat situ...Lagipun sebab kan ada service tax dan GOV tax kan...hahahaha...so, kita layankan je....


By the way, ni la Mei...dia tua dua tahun daripada Sally...first time jumpa dia masa g konsert kat Singapore...rapat sebab g konsert dengan dia kot...semua "kakak-kakak type" je yang berkawan dengan Sally...yang sebaya semua tak nak kawan dengan kita...hahahaha...boleh keluar statement macam tu?

Lupa!
Kalau korang nak g sini...korang boleh ambik monorail dan turun di stesen Bukit Bintang...dia ada berhadapan dengan Lot 10 Shopping Mall...betul-betul depan H & M tu...okay...

You Might Also Like

13 comments:

  1. serius terliur!!! brapa price nya.. sally share tau next time. br liz blh check budget purse hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally dah revice balik entry..try la tengok Liz..hehehe

      Delete
  2. Alaaaa tempting gila semua benda. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua sedap gila kak Nurie oii..hahahaha

      Delete
  3. Menariknya air yang warna pink2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak...tu kek tiramisu la..bukan air :)

      Delete
  4. Sdp2 la bun tu sally menggoda btl

    ReplyDelete
  5. Dah terliur ni bila nampak kek dia... Nyummy..

    ReplyDelete
  6. bergulung lidah nak sebut nama cafe' ni..haha

    ReplyDelete
  7. MEMANG JELES LAH pergi konsert Cn Blueeeeeeee!!!!
    tapi taper,my kpop fever dah jd lower dah..hahahahahahah :D
    lain kali nak pg ajaklah...akak belanja :3

    ReplyDelete
  8. Teringin sangat nak pergi sini! Nampak macam exclusive gila :D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!