Monday, September 8, 2014

Special Entry | Deepest Condolences for Ladies Code's EunB & RiSe

Awal minggu lepas, dunia KPOP gempar apabila salah seorang daripada 5 ahli kumpulan Ladies Code, EunB, mati dalam satu kemalangan jalanraya. Salah seorang lagi RiSe, kritikal dan juga telah menghembuskan nafasnya semalam walaupun dah survive selama hampir seminggu di Hospital Suwon...Salah sorang daripada 3 yang selamat hanya retak pada bahagian dagu manakala dua lagi ahli kumpulan tersebut berasa dalam stabil dan hanya luka ringan.

Go Eun-bi (EunB)
 
Kwon Ri-sae (RiSe)

Ladies Code baru sahaja debut sebagai artis pada tahun lepas dibawah naungan Polaris Entertainment. Kemalangan tersebut berlaku pada masa hujan dan pemandu van mereka didakwa membawa agak laju kerana hendak mengejar jadual mereka yang agak padat.

Pihak polis masih menjalankan siasatan kepada pemandu yang membawa van tersebut yang hanya luka ringan untuk keterangan lanjut. Semoga peminat kepada kumpulan Ladies Code dapat bertenang la hendaknya...Kepada lagi 3 ahli yang masih dalam rawatan, semoga mereka cepat sembuh la.

-Deepest Condolences for Ladies Code's EunB & RiSe-

7 comments:

 1. ermm...mesti satu berita yang mengejutkan buat peminat mereka...harap peminat mereka dapat kawal emosi...

  ReplyDelete
 2. baru je tau tadi.. kesian kan.. huhu..

  ReplyDelete
 3. dengar katanya kim yeoshin, sasaeng fan tu yang planned

  ReplyDelete
 4. Takziah.. berita yang mengejutkan buat peminat mereka..

  ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!