Restoran Upin Ipin..Hehehe

8:00:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Yeay! Sally cerita pasal kedai makan lagi...hahahaha...Ini sebenarnya kisah Jumaat jugak, lepas dating dengan blogger Ainim Rashihah, Sally terus shoot ke Sungai Buloh untuk jumpa dengan cousin Sally...sebab dia nak ikut pergi ke MATTA Fair 2014.

Sebelum balik ke rumah tu, sempat jugak la makan dekat restoran Upin Ipin...Restoran ni dekat je dengan rumah Sally...sebab ingatkan ibu tak masak malam sebab dia tak sihat...at last, dia masak jugak...menyesal tak call dulu...tapi kira okay la...dapat jugak try makan kat sini sekali kan....

 

Masakan dia semua mmg pure masakan melayu...sedap...serius...mmg macam makanan yang mak-mak kita masak...sekali sekala makan benda yang bukan fast food ni pun sedap jugak....Walaupun masakan biasa macam ayam masak kicap, ayam masak merah...daging dan lain-lain..tapi originality masakan dia terjaga...


Cousin Sally makan ayam goreng je...tapi kat sini kalau dari pemerhatian Sally...mmg dia sediakan peha ayam sahaja...sebab mungkin nak kekalkan originality dalam cerita Upin Ipin yang suka makan ayam bahagian peha tu...
 

Masuk dalam kedai...penuh la Upin Ipin dengan Kak Ros, Opah dan kawan-kawan dia...dekat TV pun ada tayangan episod Upin Ipin...mmg sesuai la untuk keluarga yang ada anak kecil nak bawak kesini...suasana dia terjaga dan mmg macam duduk dekat kampung dah haaa...kekeke...

Dekat penjuru kaunter tu ada jual official merchandise Upin Ipin...yang mana kalau ibubapa nak datang sini...siap-siapkan la duit...Kalau anak main tarik je...kena beli la...hahahaha...

Sally nak repeat datang kedai ni lagi nanti...InsyaAllah...

You Might Also Like

14 comments:

  1. nampak macam sedap makanan daslam gambar tu..

    ReplyDelete
  2. kwn ckp biasa2 je mknan dia.. tp tak tau lah.. selagi lidah sendiri tak rasa.. manusia ni kan selera lain2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb dia masakan mmg biasa je...macam yang boleh makan kat rumah...

      Delete
  3. Bila kita nak dating lak? Errrrmmmm...

    ReplyDelete
  4. wah bestnyaaa! takpernah pergi lagi :'(

    ReplyDelete
  5. Wah..best!!
    Tapi kalau bawa anak akak...riso dia xduduk makan...coz dok layan Upin Ipin tu aje

    ReplyDelete
  6. selalu aje lalu luar restoran upin ipin.. pasni, nak try rasa la.. hehe

    ReplyDelete
  7. Macam-macam kedai makan wujud sekarang ni

    ReplyDelete
  8. Wahh....ada restoran upin ipin....bestnya...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!