Ke MATTA Fair 2014 la kita.

8:20:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments


Sabtu lepas, Sally sempat berkunjung ke MATTA Fair 2014 yang diadakan di PWTC berlangsung daripada 5th - 7th September (10am - 9pm)...Berjalan okay...berjalan...hahahaha...even dia punya entrance fee RM4 tu rasa macam berat nak bayar...tapi apa yang dapat daripada situ...mmg berbaloi...!



Kak Huda - Kak Nadia - Kak Fiza

Macam yang Sally pernah cerita dalam entry ngedate kat Nu Sentral, Sally ada bagitau yang korang akan jumpa dorang ni banyak kali dalam blog Sally in the future...hahahaha...ada plan baik punya!




Booth yang menjadi pilihan Sally...semestinya Japan, Korea, Hong Kong, Macau dan jugak cruise...hehehe...ambik je apa yang penting dan yang free...muahahaha...serius, dekat booth Japan...banyak gila benda Sally dapat...


...and...booth PixaJoy pun wajib singgah sebab dia bagi kupon photobook percuma! ohmaigod! lepas ni nak buat photobook ape lagi...kekekeke....



Korea Tourism Organization (KTO)


Meet my dearest cousins, Aqila...masa kat booth KTO tu banyak aktiviti yang kami join la...masa ni dorang semua cuba pakai baju hanbook, tapi yang version untuk queen...Jujur kata ek...kat mana-mana mmg susah sikit nak dapat try baju hanbook queen punya even dekat Korea sekalipun...sbb sangat limited...tapi masa MATTA Fair ni, KTO bawak jugak...


Kak Fiza try sampai 2 kali...hihihi...baju queen dia pakai...baju biasa pun dia cuba...Sally? Sally hanya mampu jadi photographer je sebab tak muat -_-'


Kak Huda.


Kak Nadia.


Kekekeke...Kalau korang perasan, di Korea ada satu Trick Art Museum yang diberi nama Alive Museum yang terletak di Insadong, Seoul...Jadinya...yang mampu Sally cuba, yang ni jela...hahaha...okay, maaf sebab tak senonoh sikit...Ni jela yang mampu Sally buat...kekeke...


Sebelum cuba pakai Hanbook tu, sempat jugak la food testing makanan dalam flight Korean Air...dorang bagi cuba Bibimbap dan jugak Ginseng Chicken...so, kat atas ni ialah Gochujang (Korean Hot Pepper Paste)...Gochujang ni digunakan di dalam masakan dan jugak sebagai "sambal" dalam Bibimbap...sebab dorang bagi FREE, Sally ambik la...kekeke..jangan risau sebab Gochujang ni halal tapi kalau korang nak cuba beli...Sally sarankan cari yang kat ingredient dia tanpa rice wain!


Ini antara benda yang Sally sempat collect..hehehe...banyak dapat kat booth KTO, Korea dan jugak Japan...Actually banyak lagi...tapi malas nak ambik gambar...muahahahaha....


Kbai. Malas nak explain gambar kat atas.

^_________^

You Might Also Like

18 comments:

  1. Replies
    1. Feeling dia mcm g melancong dalam sehari je..hahaha

      Delete
  2. bestnya..patutla kena bayar..hehe

    terkejut tengok gambar live art museum, ingat Sally tadi.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak...nak marah ni kena bayar! Hahahaha...

      Mmg Sally pun...sgt flexible kan? ⊙ω⊙

      Delete
  3. oh dah habis eh? tertinggal keretapi lah iolls ni. haha!
    baru nak pergi. adeh.

    ReplyDelete
  4. bestnyer pergi matta fair ni... tak pernah lagi jejak kaki ke matta fair..

    Kelas dia Faizland & Golf Training di UPM

    ReplyDelete
  5. best nye..xdpt g thn ni..next year jer la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next year pun masih sempat kak... (^~^)

      Delete
  6. dapat pen drive sekali? woahh. terlepas matta fair,

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Best gila farah! Gila punya best...hahaha

      Delete
  8. Best rupaya Matta Fair ni seumur hidup akak belum pernah sampai lagi hehehe alasan malas bersesak-sesak tahun depan kena pi merasa sekali la..

    ReplyDelete
  9. uiksss.. terkojut den..
    ingat sallly bebetul buat kangkang tu.. hahahaha

    ReplyDelete
  10. untunglaaaaa...kita dengki okay..haha

    ReplyDelete
  11. Bestnya dapat pergi matta fair....

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!