[10 Days Challenge] - Day 8 : 8 Fears

12:44:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Selamat Hari Selasa!

Cabaran 10 Days Challenge Sally kini dah masuk hari yang kelapan...makin banyak pulak benda yang nak diceritakan...kepada yang baru nak join, dipersilakan...takde tempoh had masa pun...saje je nak bagi korang idea nak update blog...So, don't worry okay?

So, meh la kita tengok 8 Fear Factors Sally..kekeke

1. Tikus.

Hahahaha...Sally mmg spesis sama dengan Doraemon...Sally mmg takut tikus dari kecik lagi...hahaha...bukan takut sebenarnya...lebih kepada geli...eh, ke mmg Sally takut ek? Pernah sekali Sally tgk tikus...Sally jerit...pastu tikus tu pun jerit sekali sebab terkejut tgk Sally menjerit...time tu berfikir kejap nak takut ke nak gelak...

2. Cacing / Lipan.

Yang ni pun sama macam kisah tikus...mmg Sally tak suka tgk lipan atau cacing...kalau nampak tu terus macam geli satu badan...pernah sekali kaki Sally berdarah tersepak dinding sebab nak elak lipan...keji punya lipan!

3. Hantu.

Okay..gelak la gelak...tapi Sally mmg takut hantu dari dulu...kalau tgk cerita yang seram pun Sally tutup mata...camne Sally tgk tu jangan tanya la..kekeke...kadang tu masa duduk sorang kat rumah pun...kalau ada iklan cerita hantu...terus Sally tukar channel lain...hihihi...okay...melampau...

4. Takut duit takde.

Hahahaha...yang ni ketakutan yang paling bermasalah...sebab Sally ni sangat la boros orangnya...kadang tu SALLY TERPAKAI DUIT sampai la ketahap 2-3 hari kena makan pasir...hihihi...so, Sally mmg takut duit habis...sebab Sally selalu pakai dulu baru tengok baki ada berapa....lepas tu menyesal tak sudah...

5. Takut gagal.


Ini mmg tak dinafikan...Sally takut gagal...Sally suka fikir buruk...suka fikir negatif...selalu terfikir...camne kalau jadi camni...camne kalau jadi camtu...susah nak ambik keputusan yang bijak dan kadang-kadang takut untuk mencuba sebab takut gagal...

6. Takut nak bercinta lagi.

Hahahaha...speechless...

7. Takut tak dapat kawal perasaan.

Semua jenis PERASAAN la...yang paling Sally takut...takut tak boleh kawal perasaan sayang kat Jung Yong Hwa...kekekeke... :P

Throwback - CSMY
8. Takut kepada Allah SWT.

Ini ketakutan yang paling Sally risaukan...kadang-kadang tu diri ni selalu alpa pada tugas sebagai umat dan hamba Allah...semoga jiwa ni tak mudah lupa..tak mudah alpa hendaknya...


Done for today!

^____^

You Might Also Like

19 comments:

  1. hahaha skg nadyya spesis takot bcinta lg..huhu

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Hahahaha...alahai..cmne plak sama ni..huhu

      Delete
  3. tak takut bercinta lagi, tapi takut frust lagi. n takut cicak gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prevention kak...sebelum sakit baik kita selamatkan hati...

      Delete
  4. no 4 tu selalu jugak rasa.jheheh..

    ReplyDelete
  5. no 1 dgn 2 sama,hehee.. geli.. lipas pun saya takut jugak,huhu..

    ReplyDelete
  6. sep sikit kita geng!! husna takut hantu jugak.. boleh ke, hantu kak limah tu pon tgk menerusi celah2 jari..-.-
    tp husna suka dduk dlm gelap..:)

    ReplyDelete
  7. takut segla jenis yg sama gn lipan smua tu . hahaha

    ReplyDelete
  8. Yang last tu memang wajib...tapi Akak takut hantu...tengok filem hantu mesti sampai termimpi2....hehe

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!