[10 Days Challenge] - Day 7 : 7 Most Wanted Wishlist

7:49:00 AM Sally Samsaiman 29 Comments

Fiuhhh~ dah masuk hari ketujuh...makin lama makin banyak benda yang nak kena tulis...hehehe...kalau ikut hati dah malas...tapi dah sebab Sally yang mulakan...kena la tunjuk teladan yang baik, kan...hahahaha...alasan!

7 Most Wanted Wishlist!

Kalau cerita pasal wishlist...terlalu banyak kot...hahahaha...banyak benda yang Sally nak capai dalam hidup, dalam dunia ni...disamping mencari jalan ke syurga kelak...

1. Traveling!


Ini mmg wishlist terbesar Sally...Sweet Escape kononnya...Sejak bekerja 3 tahun lepas, Sally dah set dalam diri...dalam setahun Sally akan berjalan jugak...tak kisah la kemana-mana pun....Tapi kalau dapat ke tempat-tempat yang ada dalam [10 Days Challenge] - Day 6 : 6 Place, lagi la bagus kan...lupa lagi satu tempat, Maldives! :)

2. My Own Coffee Shop @ Cafe


Kalau yang dah lama follow blog Sally, rasanya korang mesti tau yang Sally mmg sangat addict dengan caffeine...Sampai tahap Sally ada impian nak bukak cafe sendiri...satu hari nanti...InsyaAllah...

3. Duit


Hahahaha...rasa-rasanya semua orang suka benda ni...Sally pun suka...bohong la kalau tak suka kan...tapi takde la sampai kejar duit sampai lupa benda lain kan...kekeke...

4. IPhone 5S


Haaa...yang ni baru je masuk dalam wishlist...lepas g konsert CNBLUE haritu, rata-rata kawan Sally yang pakai IPhone dapat capture gambar yang cantik...hoiii la...sebab tu rasa stress sikit...kekeke...boleh nak tukar phone sebab nak g konsert?

5. Pergi semua konsert CNBLUE!


Hahahaha...Sally tau yang ni yang paling melampau sekali...hahaha...tapi jujur kata la...Sally tak pernah minat artis macam Sally minat CNBLUE..hahaha...agaknya dorang dah bomohkan Sally kot... (reti pulak main bomoh) kan...hahahaha...tapi Sally mmg harap sangat dapat jumpa dorang lagi kerap...kalau tahun ni 2 kali je..tahun depan double up jadi 4 ke kan...?

6. Put a SMILE at my mum's face

Walaupun jarang Sally cerita pasal ibu dalam entry Sally...tapi Sally mmg suka kalau nampak dia senyum...mmg sekarang Sally belum lagi boleh bagi kesenangan kat dia...tapi InsyaAllah...satu hari nanti...satu hari nanti Sally akan pastikan dia akan sentiasa tersenyum...

7. Nak celebrate birthday kat Korea dengan kek birthday bermotifkan doraemon...


Ni current birthday wishlist la buat masa ni...entah kenapa tahun ni punya wishlist macam ni...Sally even ada cerita dalam entry Birthday wishes 2014 :)

So, ni semua la 7 Most Wanted Wishlist Sally buat masa ni...actually ada lagi...cuma yang ni yang Sally boleh expose kat sini la...ada banyak tapi macam...hmmm...yang tu biar Sally simpan je dalam hati...hihihi...Nak tulis pasal degree, tapi tu nanti la...segan...

You Might Also Like

29 comments:

  1. Nak travel juga tapi, takde masa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tu kena cari Farah...kak Sally pun sama jugak kekangan...

      Delete
  2. Nak pegi semua konser CNBLUE, yg obersea pon kene pegi tau,cik sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la Aishah...Sally dah pernah pergi pun yg luar punya :D

      Delete
  3. wah da ari ketujuh! fuhh travel.. bestttnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tu ,ost wanted wishlist kot! sangat!

      Delete
  4. Abe doakan semua akn terlaksana dan menjadi milik Sally.. :)

    ReplyDelete
  5. nak travel jgk tp xda kawan.. huhu..
    camera iphone 5s mmg daebakk.. teringin gak tp x mampu.. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom la join! hehehe...kan...tu la jugak masalah Sally...pasal tu ada wishlist duit tu :P

      Delete
  6. coffee shop! moga berjaya Sally:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn...terima kasih kak Ros atas doanya!

      Delete
  7. nak travel n nak duit gak..semoga semua impian Sally tercapai ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira sama la ni ek? aminnn...terima kasih kak Sal atas doanya!

      Delete
  8. Travel memang best! :D
    Iphone 5S? Hihi..
    Comelnya kek tu,hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat! sangat best!
      hehehe...shuhhh~
      comel macam sape? :D

      Delete
  9. Replies
    1. aminnn...terima kasih kak Maria atas doanya!

      Delete
  10. Sally, dulu masa zaman akak minat Nirvana, macam nilah Sally...Ya Allah..tak terbayang betapa ekstremnya akak masa tu..hari hari..365 1/2 lebih 5 tahun (mula 1994) pasang lagu nirvana..tandatangan pun nak masuk gak nama nirvana tuh..hihihi..Akhirnya aku insap. Kurt Cobain dah mati..Tapi Sally ada chance lagi, Yong Hwa masih idup..hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...Sally punya ekstrem ni baru mula je kak...lambat lagi nak cure...kekeke...statement akak pun...sbb JYH masih hidup? -_-

      Delete
  11. Assalamualaikum kak Sally :)

    Wishlist nombor 2 akak tuuu, sama dengan wishlist saiaaaaa <3
    May all your wishes come true. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Alia...

      hehehe...meh nak gimme five sikit :D
      aminnn...terima kasih atas doanya!

      Delete
  12. Maldives????? impian kita sama la sally..akak pun teringin nak pi sana jugak..moga tercapai impian kita yer sally=D

    ReplyDelete
  13. nt sambut besday order la kek doremon ekeke..comel2

    ReplyDelete
  14. Semoga segala impian dik Sally tercapai...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!