[10 Days Challenge] - Day 10 : 10 Secrets

4:12:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

The last day is here!

Dah 10 hari rupanya sally merapu ek...harini dah cabaran yang terakhir...10 secrets..kenapa rasa macam banyak sangat secret nak kena reveal ni..?

1. Sangat comel.

Hahahaha...rahsia ni ramai orang tak tau...tapi Sally mmg sangat comel...kan? *blerghhh

2. Pernah terfikir nak bomohkan Jung Yong Hwa / culik dia.

HAHAHA...okay, yang ni tak tipu...Sally selalu je komplot dengan kawan Sally nak culik Yong Hwa...simpan dalam luggage...tapi ni la padahnya kalau banyak sangat tengok kartun...nan hadooo kau nak letak manusia dalam luggage...kekekeke...tapi mmg pernah terfikir...tapi tu masa zaman jahiliah dulu la..sekarang dah waras..

3. Sombong bila tgh takde mood.

Yang ni Sally tak nafikan...kalau Sally dalam keadaan yang takde mood...Sally tak suka nak beramah mesra, tak nak bercakap dengan orang...sebab Sally mmg tak boleh kawal diri...tak boleh nak kawal marah...mmg pandai dalam sembunyikan emosi tapi bukan makian daripada mulut...so, beware of her.

4. Paling tak suka orang pijak kepala.

Sally mmg terkenal dikalangan kawan-kawan Sally sebagai orang yang sangat ceria, sangat happy go lucky...tapi Sally sangat tak boleh tolerate dengan orang yang suka pijak kepala kita...Kalau nak buat pasal, nak cari gaduh...pastikan letak Sally sebagai calon terakhir...kalau tak nak rasa kena maki la....tapi Sally tetap hati baik kalau orang tu baik... :)

5. Dalam perancangan untuk sambung Master.

Ini rahsia ke..? Rahsia la sebab Sally belum bagitau kat sesape lagi....Sally ada sorang kawan baik, Dayah...rasanya korang kenal kalau dah biasa baca blog Sally...Sally dah ada cita-cita nak sambung master dengan dia...maybe ke Melbourne, New Zealand atau Korea...tengok keadaan semasa...

6. Suka kumpul benda setempat.

Dalam erti kata mudah...Sally ni jenis pemalas sebenarnya...hahaha...Jadi Sally suka kumpul benda-benda yang Sally nak guna setempat...sebagai contoh, kalau Sally nak duduk buat kerja kat ruang tamu...buku, bantal, selimut, makanan, doraemon, CD, and others stuff yang berkaitan akan berada berhampirang dengan Sally...and Sally takkan kemas selagi tak siap kerja...even if its going to drag for a week or month! Sila jangan contohi saya!

7. Jenis senang bergaul tapi suka buat kesimpulan sendiri.

Sally jenis yang mudah bergaul dengan orang...tak kisah tua ke muda....tapi Sally ada satu masalah dengan hati dan otak Sally...sebab "dorang" jenis suka buat assumption sendiri...hahahaha...let's say...Sally baru kenal dengan seseorang...Sally jenis akan meneliti dan judging people dalam hati...tapi jenis yang susah nak percaya pada assumption sendiri la...tapi jangan la tanya Sally pasal orang yang baru Sally kenal...sebab mungkin akan berbeza pada pertemuan pertama dan kedua...



8. Terlalu mudah percaya dan kesian.

Ini kelemahan...Sally....Sally terlalu mudah percaya dan jugak terlalu mudah kesian dengan orang...kadang-kadang walaupun benda tu menyusahkan diri sendiri...haihhh....

9. Orang yang sangat boros.

Masalah ni Sally hadapi daripada zaman sekolah lagi...Sally jenis yang terlalu boros...suka membeli dan lepas tu akan menyesal...tapi tu la masalhnya...Sally tak boleh tahan diri daripada membeli...haihhh~

10. Suka berangan.

Ini tak tau la kategori rahsia atau tidak...tapi sally mmg kuat berangan...terumatam kalau nak tidur...borak dengan bantal tu perkara biasa dah sebenarnya..hehehehe....

Okay! done!
Semua 10 rahsia yang Sally pun tak tau la rahsia atau tidak...hahahaha...sebab bila dah menulis kat blog ni...dah rasa macam...eh, aku ada ke rahsia? haaa...gitu la gamaknya...muahahahaha....

You Might Also Like

13 comments:

  1. elok dan bagus kalau ada dengan sally ni, suka kumpul benda kat satu tempat, mesti kemas dan teratur jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err...sebenarnya letak kat satu temp at lagi semak kak...hahaha

      Delete
  2. ok no.10 sama!!!

    dah last ek. kite bru hari kelima. jemput baca kak sally. heee
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/10-days-challenge-days-5-5-foods.html

    ReplyDelete
  3. ok. hana pown suka berangan. bercakap dengan bantal. zaman kanak2 dulu sampai ada bg nama kat bantal. haha tp yg culik yong hwa tu tak boleh blah . :3

    ReplyDelete
  4. Wahhh.. dah berakhir.. Saya baru je mula ;D hehe

    ReplyDelete
  5. no.10 kita sama..suka berangan..hihik

    ReplyDelete
  6. dayah pun pernah nak culik eunhae suju T_T

    ReplyDelete
  7. yg number 2 tu paling comel! haha

    ReplyDelete
  8. Wahh...semua rahsia dik Sally dah ketahuan...hehe..Memang dik Sally comel pun....

    ReplyDelete
  9. kite pon dah habis jugakk.. jom singgah http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/09/10dc-day-10-10-secrets.html

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!