The Cup Stylish Korean Food Rice & Noodles @ Publika, Solaris Dutamas

8:07:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Semalam, Ain ajak Sally keluar sebab nak tebus kupon yang dia beli kat Groupon.my...ye...mmg Sally dah dapat tarik ramai orang membuang duit kat Groupon ni..kekeke...tapi takpe la...benda makan kot...bukan nya benda yang membuang duit kan..(Photobook tak termasuk dalam benda yang tak berfaedah ye..kekeke)


Katanya dia beli kupon untuk The Cup...actually Sally ada 2-3 kali dengar pasal The Cup ni cuma nak ke Publika tu susah sikit la sebab Sally kan takde kenderaan nak ke sana..hihihi...selalu dengar orang cerita jela yang mampu....Semalam kami try Jajangmyeon (Korean Black Bean Sauce Noodles)...nak kata sedap sangat tu tidak la...tapi nak kata tak sedap..habis jugak....portion dia pun besar even kita nampak macam kecik je dalam cup tu kan...


Tadaaa...ni la rupa Jajangmyeon...sedap jugak la...bagi anak tekak korea macam Sally ni...oh! the best part is dia punya kimchi dan dia punya kitchen ni open kitchen...so, kita boleh nampak dia masak makanan kita depan mata...bersih...boleh tahan la...kalau tanya either Sally akan kembali ke sini ke tidak, Sally akan jawab ya sebab Sally nak rasa Tteokbokki (Spicy Korean rice cake) dia...nampak macam sedap!

Kalau rasa nak cuba, boleh la g Publika...alamat dia kat bawah ni ye:

The Cup
Lot 53, Level 1 UG, Publika
No.1, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur.
Tel: 03-6205 1007 / 014-638 8907
Business Hour: 10:30am - 21:00pm
Website (Korean): http://www.thecupfood.com
Facebook (Malaysia): https://www.facebook.com/thecupmy

You Might Also Like

14 comments:

  1. Teringin nak makan makanan koreaaaaaaa T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...Sally kena cuba masak sendiri la gini..huhuhu

      Delete
  2. wahhh..rasa mcm teringin nk kluar dgn kak sally g mkn mknn korea..kwn2 dayah x kena dgn selera diorg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...boleh je...set the date...kalau kena masa boleh je :)

      Delete
  3. teringin nak rasa makanan korea. seremban susah sangat. kl banyak lah kot. hehe.

    Hai Sally. Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...kena turun KL la kalau macam tu...hahaha

      Hi Scha! Salam kenal :)

      Delete
  4. Akak TAG awak

    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farra.html

    ReplyDelete
  5. Amboih kat KL , Dayah penang . Dari Penang ke Kl semata-mata nak pi makan makanan korea memang tak laaaa .. ahhaaha .. Kak tak curi-2 belajar ka kat dapur tu . Lepas ni boleh la masak sendiri . Makan hari-2 . Jimat . Huhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cuba tapi xde orang nak makan kalau buat banyak..hehehe...so, makan kat kedai jela... :)

      Delete
  6. Tak pernah makan makanan korea,huhu
    Tengok orang korea makan nampak sedap..
    Jauhnya, kat kl.. Kat penang ni pun susah jugak nak cari kedai macam ni..

    ReplyDelete
  7. Kuat pengaruh KOREA ni hehehhee ..sodappp ker tuuuu makan camtu hehehe

    ReplyDelete
  8. Dulu teringin juga nak pergi sini.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!