Semua pendek!

11:07:00 AM Sally Samsaiman 31 Comments

Sejak kebelakangan ni kan...rambut Sally asyik gugur je...tak tau la kenapa...gugur yang tahap kritikal gila laa...sampai kadang tu nak jadi segenggam dalam sehari...since balik raya lagi dah rasa rimas...ada orang kata sebab resdung...tapi entah laa...


So, balik daripada kampung ingat nak g potong rambut...tapi masih lagi belum berkesempatan nak g kedai...at last semalam suruh je ibu potong..hahahaha...siap buat "boy-cut" lagi...malas dah nak simpan rambut...terus je potong pendek! tapi tak cantik pulak pakai tudung...sebab nampak flat je kat belakang..hihihi...

Sambil suruh ibu potong rambut...mintak set sekali dengan kuku...hahahaha...sebab Sally mmg cukup malas nak potong kuku...saje la manja-manja even dah besar kan...mak kita apaa...hikhik...

So, semua dah pendek!

:)

You Might Also Like

31 comments:

  1. kak MV pun gugur rambut lps bersalin..skg rambut pendek juga..kliksony

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally ni tak bersalin pun dah gugur dah...tak tau camne...

      Delete
  2. ada org ckap kurang zat besi dan protein. ida masa pantang memang bnyk rmbut gugur.so ida amalkan shaklee dan beli shampoo pantene yg baru. block all damage..alhamdullilah skrg ni keguguran rmbut dh kurang

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally ni dah lebih dr segala ruang..hahahaha...bagus la kalau dah okay :)

      Delete
  3. Kan kan? Lately saya pun sama..Nice tips dri Nurul tu ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita semua ni stress sangat kot..hahahaha.. :P

      Delete
  4. kte pon ada masalah sama kak..tpi sayang nk potong rambutt... try shampoo marine essense tu... bamboo salt.. kte hri tu pakai ad okay sikit.. tpi nie tuka gi sunsilk plak..sbb rmbut jadi lmbutt bak sutera (ala2 heliza gitcheww) heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun sayang...tp bila bengang...ish ish...potong hbs!

      Delete
  5. akak rambut gugur lps bersalin..dah tak simpan rambut panjang..

    ReplyDelete
  6. Alaaaaa....knp rambut pendek...selalunya masalah hormon atau kerap bertukar2 shampoo tu sally.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb dia tak panjang kak...hahahaha...tak pasti la kak..hummmm~

      Delete
  7. resdung boleh sebabkan rambut pendek ek?akak pun suka rambut pendek.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb badan tak sihat rasanya kak...hihihi...sally tak suka, terpaksa sebenarnya

      Delete
  8. eh, sama lah. haha, kite try ba wang yg jackie chan tu. hoho, busuk, tp oke :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pernah cuba...tapi rambut jadi keras dan kering sangat...

      Delete
  9. Tu arr. Rambut Tiey pum kuat gugur jgak. Maybe salah style sikap rambut. Sebab sunnah nabi xsikap rambut time rambut basah dan kalau nak sikap rambut kena duduk.

    My recent post : Homemade Inai Berbahaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak boleh sikat masa basah je...kalau dah kering...mau meraung nak sikat

      Delete
  10. ehehe okey la rasa kemas je kat belakang bila pakai tudung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kemas tapi rasa flat je...nampak mcm lelaki pakai tudung -________-''

      Delete
  11. saya pun macam tu , gugur alahai punya banyak . Tapi syg syt nak potong ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerana sayang ku potongkan...boleh? hahahaha

      Delete
  12. sekarang pon rambut nadyya asyik gugur je. banyak pulak tuu. tak tahu sebab pe. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tukat shampoo..? takut tak serasi...atau hormon

      Delete
  13. lya pun ada trfikir juga nak cut rambut sbb asyik gugur je tpi syg..ermmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerana sayang ku potongkan...boleh? hahahaha~~

      Delete
  14. Heheehe rambut gugur ni masalah betul kan Sally ??
    Akak pon selalu jugak kena camni ..Bila dah potong pendek hilang masalah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la kak...gugur kat atas lantai...pastu kena marah dgn ibu :P

      Delete
  15. Samala kita dear.. Tp now dah setel problem. Guna shampu from Elken.:) Jom join segmen ni http://www.aimisyahirah.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by.html sebab saya tag kamu..:)

    ReplyDelete
  16. rambut akak pun suka gugur.. tapi nak potong sayang.. sebab nak pendek sekejap jer tapi nak tunggu panjang balik.. huhuhu...hazabbb tau..=D

    ReplyDelete
  17. Rambut akak pun slalu gugur,tpi syg nak potong..hehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!