Robbani Razali :)

4:46:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Robbani Razali ni jarang-jarang korang nampak nama dia dalam entry Sally...sebab Sally banyak bahasakan dia dengan panggilan "Apek"...Kekeke...kalau datang part keji mulut Sally ni, Sally panggil dia apek muallaf...hahahaha...tapi tu pun kalau dia tak nak dengar Sally bebel la kan...

Kalau Qim tu korang dah biasa baca kan..? Sebab Sally sekarang sambung belajar dengan Qim...so, tu jela kawan lelaki yang kalau korang perasan yang Sally banyak cerita...beberapa minggu lepas, Apek call Sally...pastu dia bebel...

"Kau tak pernah tulis pasal aku dalam blog kan..?"


Actually masa zaman lepas kolej dulu ada la sekali dua cerita pasal dia...tapi lepas tu dah jarang dah sebab dah jarang jumpa...tapi kalau sekali lepak...mau makan 23 jam kot..kekeke...exaggerated! Takde la...sebab lepas zaman diploma, dah jarang jumpa...tapi selalu jugak la contact kan...Sally rapat dengan apek since semester satu lagi...sampai la ke semester enam, Sally sekelas dengan dia...senang cerita...pakcik ni dah macam saka...ada je kat mana-mana...hahaha....

Sebelum korang nak tanya...Sally tak jatuh hati ke dengan dia..? Sama jugak macam Qim...Sally anggap dorang macam abang Sally...sebabnya dorang akan selalu ada bila Sally dalam masalah atau perlu pertolongan..Dorang sentiasa akan cuba bantu walaupun kadang-kadang Sally ni minta benda yang merepek...apek cakap, zaman kolej dulu kau banyak tolong aku...so, sekarang aku balas balik...

Sumpah, jujur...Sally tak pernah terlintas dalam hati nak orang balas ape yang kita pernah bantu atau kita tolong...tapi mmg akan ada satu masa bila kita mmg akan perlukan bantuan, dan Allah bagi mereka untuk bantu kita...

Iera & Apek
Apek ni jenis tak ramai kawan...sebab kalau yang tak kenal dia sure akan cakap pak cik ni jenis yang suka mendabik dada...Apek ni jenis dia suka cakap besar...kadang tu Sally rasa nak tepuk dahi dia...tapi kadang-kadang tu...sebenarnya apa yang dia cakap tu benda yang betul...cuma orang yang dengar rasa macam dia ni cakap besar la....


He's getting engaged next month! Hehehe...Sally la antara manusia yang paling happy bila apek dah move another step closer to marriage...Hehehe...jujur kata la...Sally happy bila satu persatu kawan baik Sally dah mula nak membina masjid, nak kahwin...Semalam pun Sally baru je dapat "anak buah" sebab Wan yang kawen masa Sally g Melaka dulu dah dapat anak...kalau nak baca boleh g entry Wedding, Melaka Trip (Part 1)... Nanti korang tau la parents kepada "anak buah kami"...

eh, kita bukan cerita pasal Apek ke..? jauh pulak melalut kan...hehehe...so, entry ni Sally dedikasikan kepada kawan lelaki yang paling Sally rapat, "abang" yang banyak membantu...dan seorang sahabat...dunia akhirat...InsyaAllah...

p/s : Apek, done! ^_^

You Might Also Like

13 comments:

  1. sometimes berkawan dengan lelaki lebih seronok dr perempuan sebab lelaki tak kuat taching bila kita gurau ksar. :)

    #ohooo hoiii kak ! bila game bowling nak mula? tak sabau. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg...lagipun sebab akak xde ramai kawan perempuan...huhuhu

      Delete
  2. kak Sally, kite tag tau..dekat sini http://jindrisska.blogspot.com/2014/08/mini-merdeka-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyolah cik Aisya sayang...nnt kak sally join..kikiki

      Delete
  3. Alhamdulillah...masih ada lagi sahabat susah dan senang...jga baik2 tau sally sahabat mcmni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la orang kata kak...bila kita berbudi...orang ingat sampai mati :)

      Delete
  4. Best ada kawan yang baikkkkk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...mmg sahabat yg baik :)

      Delete
  5. tahniah buat kwn kak sally :)

    dan buat kak sally jugak semoga happy selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih fae..insyaAllah....thanks lg sekali :)

      Delete
  6. Ohh..akhirnya kami kenal juga dengan apek kawan Sally..hihi..sampai abis akak baco kau punyo entry ni dik. Semoga apek selamat bertunang dan kahwin kekal sampai bila-bila

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...akhirnya ye kak! amboi sampai hbs baca tu...kikiki...

      InsyaAllah kak..Aminn Aminnn :)

      Delete
  7. kdg kdg berkawan dgn org lelaki nih kita akan jd kuat,oprn mindrd dan bergikiran kreatif..secara tak lgsg kita akan tau ape yg lelaai xsuke n suke

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!