RESEPI : Popiah Ketam.

3:23:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Semalam ada makan-makan dekat office ni sempena Merdeka Raya, sebab kan semua orang kena bawak makanan sendiri...kira style port luck la gitu...Sally pulak dengan badan tak sihat ni kan...tu yang malas nak masak...jadi Sally memilih untuk buat benda yang simple, popiah...

Tapi popiah ketam...?

Heehehe...korang ingat ada Maggi Kari Ketam je..? Popiah ketam pun ada okay...resepi ni Sally terfikir nak buat masa tengok blog cik lily putih...alaaa...kakak blogger yang femes emes tu...kekeke...masa tu Sally tak terfikir akan buat....


Tapi jangan la korang g bayang letak sekor ketam pulak...hehehe...Sally pakai crab stick je ye sayang... Kalau nak letak ketam sekor...mau rabak poket nak membeli oii...dah la ketam mahal sekarang...kan...?

Kalau nak senang, beli la yang pendek kulit popiah yg kecik...so, nanti takde la tebal sangat....Camne nak gulung tu rasanya korang tau kan..?


So, dapat la 48 keping...sebab cukup-cukup je crab stick tu...pastu kulit popiah tu ada baki sehelai...ye...mmg tak cukup 50 keping...yang baki satu tu Sally letak je Nutella sebab malas nak g ambik serunding dalam peti ais..boleh? Hahahaha...nanti korang cuba la...kalau nak kelainan kat korang punya popiah...asyik inti sayur je kan..?

You Might Also Like

17 comments:

  1. salam. waa..bole try lepas ni..

    ReplyDelete
  2. Lya pun klau mls letak je isi ayam ada chess lgi sdp tu hhee

    ReplyDelete
  3. Nutella? Tergelak hakak dik..nampak sangat ko peminat cekelat..hihii

    ReplyDelete
  4. Yeayyy...nak buat la weekend ni....

    ReplyDelete
  5. Mcm menarik jer..mcm sedap jer....nak cuba jgk resepi ni...bosan jgk klu blik2 dlm dia isi syuran kan dik Sally....

    ReplyDelete
  6. haha tak pernah terfikir pun :D nice

    ReplyDelete
  7. Saya memang suka sangat popia ketam :D

    ReplyDelete
  8. wah kelainan ni, boleh cuba sebab kulit popia kt rumah pun bnyak tak guna. tak taw nk buat apa..:)

    ReplyDelete
  9. Akak dah cuba tadi...sedap....terima kasih dik Sally..

    ReplyDelete
  10. sdpnya, pndai varitykan mknan..kreatiff

    ReplyDelete
  11. Amboi T.T Mengidam rojak tak dapat2 sekarang rasa macam nak TERmengidam popia ketam pula xD

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!