Grand Opening of Coffee Planet Nu Sentral

11:44:00 AM Sally Samsaiman 28 Comments

Selasa lepas, Sally berkesempatan untuk menghadiri majlis pembukaan kafe Coffee Planet yang kini dibuka di Nu Sentral...Sebagai peminat kopi yang tegar, Sally tak lepaskan peluang untuk menghadiri majlis ni...atas satu sebab je...kopi..! Hahahahaha...

Disebabkan sekarang ni dalam tempoh boikot Starbucks, jadi bila lalu dekat Starbucks, Sally hanya pandang sepi jela...tapi sebabkan Sally mmg sangat addict dengan kopi...jadi Sally mencuba untuk cari alternatif lain...Jujur cakap la, Coffee Planet ni dah lama Sally usha...tapi sebab agak jauh daripada Sally, jadi Sally lupakan jela niat nak kesana..(Sebelum buka kat Nu Sentral)


Pada awalnya Sally dapat jemputan ni sorang-sorang je...tapi lepas tu dapat tau kak +Farah Waheda Wahid dan kak +Amanda Suria ada jugak...mmg jadi gathering adik beradik la kan...hehehehe...Sally pulak bawa kawan baik Sally, Dayah...Sampai kak Rizz pun kenal dia haaa....


Dayah & Sally.
 Sebelum majlis bermula tu...sempat jugak la Sally cuba pelbagai variasi kopi yang mereka ada...overall mmg sangat sedap...Sally mmg tak lepas peluang la nak rasa kopi yang pihak Coffee Planet Malaysia siapkan...benda free oiii...sape yang tak nak...






Kalau ada masa nanti...Sally akan review pasal kopi yang terdapat kat sini...bagi Sally khatam pasal semua jenis kopi yang dorang ada baru Sally boleh cerita...Pasal menu semua pun nanti Sally akan review sekali...kat sini pun makanan dia boleh tahan...masa food testing tu Sally ada makan Red Velvet dia...so, Sally suggest RVC kat korang...nyum nyum...


Masa sampai tu...Sally antara yang awal yang sampai...lepas dah sampai tu terus g daftar, ambik goodie bag dan ambik kopi...terus pergi duduk kat tempat...seat Sally agak depan jugak sebenarnya...Sally duduk belakang artis jemputan hari tu...hehehehe...kalau yang dah baca entry Wordless Wednesday! [Yuna!] sure tau dah sape kan....heheh...

Kat event ni Sally jumpa dengan kawan blogger Sally, Azham (http://azhamvosovic.blogspot.com/)...dia minat gila dengan Yuna...tapi tak dapat pass pulak untuk masuk...nasib baik la pihak Coffee Planet Malaysia ada bagi pass untuk orang awam...Sally pun apa lagi...siap reserved la tempat dia biar dapat dekat dengan Yuna tu..hihihi....seronok dapat tolong kawan...

Kat sini jugak Sally kenal dengan seorang lagi blogger, Afif..dia ni travelogue blogger...dah banyak tempat dia pergi...Sally terus excited nak tau blog dia sebab Sally mmg suka sangat travel...cuma kadang-kadang tu kewangan agak sendu...ni blog Afif (http://timetravelafif.blogspot.com/)


Okay, berbalik kepada cerita pasal Grand Opening of Coffee Planet Nu Sentral ni...majlis dimulakan dengan ucapan daripada pihak Coffee Planet Malaysia sebelum diteruskan dengan persembahan daripada Bil Musa dan juga Yuna...



As part of the media, Sally dapat la pass "Meet and Greet Yuna"...dapat la bergambar dengan beliau...Yuna sangat tinggi la korang...dan sangat humble...suka tengok dia...oh! Masa dia buat performance tu...dia ada juga nyanyikan lagu "Coffee"...mmg kena sangat la dengan Grand Opening of Coffee Planet Nu Sentral!



So far, Sally berpuas hati la dengan kehadiran Coffee Planet ni sebagai alternatif kepada Starbucks...Sally suka dengan kopi mereka yang tidak terlalu kuat bagi Sally...their Americano is the best! Gosh...dah meleleh air liur masa nak cerita ni..hehehe...Nanti lepas Afif balik daripada Myanmar, baru dia akan email gambar kat Sally...so, nanti Sally update yang lain okay?

Coffee Planet Malaysia
Official Website : http://www.coffeeplanet.com

You Might Also Like

28 comments:

  1. Baguslah dah ada alternative untuk Starbucks ni. Saya tak suka coffee, jadi tak dapat la nak cuba ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii...akak mmg addict coffee...so, terpaksa cari alternatif lain...

      Delete
  2. fuyoooo dah siap dah entri...I is tak siap lagi...hik hik hik... tunggu ek tunggu...ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha....Sally dah xde idea..muahahaha...so, menulis jela...

      Delete
  3. hihi... meriahnya.. kan seronok kalau mama join sekaki.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mama dekat dah lama dah sally ajak sekali...

      Delete
  4. wah..nu sentral dekat ngan opis akak..nanti boleh menyinggah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la kesana kak Sal...sedap jugak makanan dia semua :)

      Delete
  5. Replies
    1. heaven kot! hahahaha...sedaaap sangat :)

      Delete
  6. Replies
    1. hehehehe...amboiii...nampak Yuna jee? hikhik ^_^

      Delete
  7. bkn peminat coffee... hiks! tapi untungnyeeee dapat bergambar sebelahh yunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL...banyak-banyak benda...Yuna je nampak...?

      Delete
  8. ada kak farah share gambar dgn yuna tempoh hari.. bukan main comel lagi kak farah kat sebelah. hehehe

    ReplyDelete
  9. Seronok lerrr .hehehe ...bestnyerr dapat jumpa ..Kita bila leh jumpa Sally nie huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dekat Kak...dah lama dah sally ajak jumpa!

      Delete
    2. eh...akak la yg kena sabor gamoknyaa..hahaha

      Delete
  10. akak baru draft gambar...gambar banyak yang nak ditepek...x leh nak pilih2..sebab semua moment indah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo...sama la Kak...sally pun main letak je...nak letak semua mcm melampau... (≧∇≦)/

      Delete
  11. Baca entry ni tetiba keluar lagu coffee shop. Eh kena sangatlah ! Hahaha.

    p.s : oh ni la event retis retis baq ang tu eh. Ekekekee. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. motif nak bgtau lagu Coffee Shop tu? hahaha...~

      p/s : wa tak dapat nak tanding ngn kak retis Nuriee...dia lg retisss baq hanggg!

      Delete
  12. Menariklah tempat ni.. thanks sharing Sally... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik Khir...nanti boleh la cuba kesini...

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!