2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur. (Sally's version)

4:34:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Finally!

Hahahaha...ada ke yang menunggu Sally update...well, masih lagi ada yang bertanya kenapa Sally merajuk dengan Jung Yong Hwa...hehehe...sebenarnya takde ape yang besar pun...cuma kami agak kecewa bila Yong Hwa langsung tak senyum masa kat Malaysia start daripada dia sampai ke airport, masa kat press conference dan jugak masa konsert dan dia nampak terlalu letih dengan schedule dia sekarang...tapi cut off the moment! Meh Sally nak cerita pasal konsert 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur!

(Bila dah update ni bukan bermakna Sally dah tak merajuk ye..)

Agak berbeza sikit cara dorang masuk kat KL ni dengan Singapore yang lepas...kali ni dorang tak masuk daripada depan pentas tapi keluar daripada backstage macam biasa...konsert start dalam pukul 7.40pm...lewat 10 minit daripada jadual asal...tapi takpe...performance dorang sangat menarik dengan lagu opening "Time is Over" dan yang penting, Sally rindu dorang.. (wuuwuwwwww~)


Malam tu hampir 5,000 orang yang hadir...walaupun tak la sepenuh macam konsert dekat Japan atau Busan mahupun Seoul...tapi ni dah cukup meriah!  Kali ni Sally dan kawan-kawan memilih untuk berdiri berhampiran dengan stage...walaupun agak sesak sikit...tapi...layankan jela...dah dekat dengan CNBLUE kan..hahahaha...


Set list kali ni agak berbeza daripada kat Singpore, tapi lagu-lagu yang best dan popular semua ada macam I'm a loner, I'm sorry, Intuition, Can't Stop, Greedy Man, Coffee Shop dan tak lupa lagu wajib masa encore (Love Light, Wake Up)...Kalau korang nak tengok boleh la search channel Sally kat YouTube...tapi belum sepenuhnya la Sally upload..hihihi...dan kualiti pun agak tak berapa cantik la...




Sebelum korang marah Sally kenapa banyak muka Yong Hwa dengan Jong Hyun...meh Sally nak bagitau...Sally berdiri di kawasan Jong Hyun...meaning that berlawan kawasan dengan Jung Shin...dan kenapa takde gambar Min Hyuk...sebab Sally jauh sangat dan dia pun jauh sangat daripada stage...mmg susah nak ambik gambar dia...



Gambar yang terbaik Sally dapat yang nampak semua 4 orang..not including the screen...

Walaupun penat, dorang mmg sangat energetic! Eh, kalau dah Sally kan...anything pasal CNBLUE semua dia kata okay..hahaha...tak la...serius...walaupun dorang tak tukar baju...tak mekap untuk menari dan sebagainya...dorang tetap rockers yang paling bagus yang Sally tau...(KPOP version please)...

Durasi masa 2 jam setengah tu sangat la tak cukup! Hehehehe...nampak tak dia punya tamak...Sally rasa baru je dorang nyanyi 20 lagu dah habis 2 jam...hahahaha...amboi...sekali 20 lagu tu...




Masa ni Yong Hwa tengah bergurau dengan Jong Hyun...tapi konsert malam tu Jong Hyun agak diam dan macam khayal dalam dunia sendiri...dia main gitar sorang-sorang...tu belum lagi masuk dia boleh bantai bersila dengan duduk kat stage tepi tu main gitar...dia ni mmg jenis comfort kat mana-mana kot...hahahaha
















Gosh! kenapa la pakai V-Neck Yong Hwa oii...luruh jantung kejap tau tak..damn! you so hot man...hahahaha...terus tak lena tido malam...okay, Sally tipu...balik konsert je terus terlentang tidur sebab penat...kalau korang ada baca live update...mesti korang tau Sally sampai sana pukul berapa lagi kan...? Sally kesana awal bukan sebab ape...tapi sebab banyak tiket kawan-kawan Sally ada kat tangan Sally....



Nothing much to say sebenarnya, Sally just happy dapat jumpa dorang lagi sekali... (even bulan May dah jumpa)...Camne nak kata ek...Sally minat sangat kot...dah macam mak-mak dah rasa...sayang oii kat adik-adik biru ni haaa..ihiksss...okay, dorang sebaya dan lagi tua dari Sally...kenapa Sally rasa macam kakak pulak ni haaa....

haihhh...last stop dekat Manila, Philippines ni sangat menarik perhatian...hahahaha..okay, okay...back to reality....Sally tak nak pergi..eh bukan tak nak..tak mampu!

CNBLUE janji akan datang ke Malaysia lagi sekali...walaupun Sally agak kecewa sikit dengan "mood" dorang masa kat Malaysia, tapi kalau nak dibandingkan persembahan mereka, muzik mereka...rasa kecik hati tu Sally tolak ketepi dulu....Nanti Sally akan cerita kat korang kawan-kawan Boice Sally dan jugak benda-benda yang menarik duit Sally daripada keluar purse sampai Sally kena makan rumput sebulan ni..hahahaha..

cheerios! :)

You Might Also Like

16 comments:

  1. Sangat jelez dgn akak. .Tapi Jonghyung serously hensem. .haha #curang dengan Minhyuk kjap. .Seksi nye Yonghwa. jeles Seohyun nanti. Sis, blanje la klau dorang datang skali lgi ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...jangan la jeless...Jong Hyun mmg member yang paling hensem...kak sally takkan persoalkan..hahaha...

      no YongSeo should be here...

      belanja tu masalah...

      Delete
  2. YaAllah. Kenapa rasa sebak baca entry ni , sebak ke nak nangis sebab jeles ni Nadia. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya yang mampu faham akan dapat rasa ape yang penulis tulis...

      Delete
  3. ok dia nampak letih itu yang akak nak komen...hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg sangat lemah kak...sangat letih...

      Delete
  4. Jonghyun handsome sangat! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...bukan Farah kata rambut dia tak elok ke? Hehehe...tetap jugak hensem ye...

      Delete
  5. sempoi je dress up Yong Hwa mlm tuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia pakai yang mana dia selesa la...tak payah tukar baju pun...dia ttp hot! damn la mamat ni..hahahaha

      Delete
  6. Jelezzz jelezzzzzz tetiba lakk jadi giler kejap kat MAMAT KOREA hahaaha......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...jangan gitu kak...melaupau pulak kekdahnya..hahaha

      Delete
  7. haaaa.. bestnya kak!! memang jeles dengan akak T^T
    alaaa minhyuk comelnyaaaa XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigoo aigooo...jangan la jeles...takde ape yang nak di jeleskan...hehehe

      Hyukkie mmg comel! :)

      Delete
  8. Bila tengok muka dia mcm tu. Sayu lak rasa. Mmg bkn seperti Yong Hwa yg saya kenal selama ni...*Ececeh...bajet kenal lama.xD *

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayu? akak nak marah ada la...tak rasa sayu langsung...sakit hati lg ada...hmmm.... :'(

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!