[10 Days Challenge] - Day 6 : 6 Place

5:32:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Dah pukul 4pm...baru dapat nak update blog...kena jadi suri rumah tangga yang hebat harini...sebab ibu masih lagi kat kampung...dah habis mengemas, memasak untuk abang...baru la dapat bukak blog...so, harini Sally nak sambung 10 Days Challenge Sally untuk hari yang keenam... 6 Place...

6 Tempat yang Sally suka dan nak pergi sangat...

1. Venice


Yang ni mmg nombor satu dalam carta percutian Sally...entah kenapa...bila tengok Venice je mesti macam...nak pergi sangat...hahaha...mungkin sebab dia unik sebab bandar dia atas air barangkali...tu yang excited semacam...Jujur kata la...Sally kalau dapat duit daripada mana-mana...sure Sally akan g sini dulu...bak kata kawan Sally...sementara dia belum tenggelam..kekeke

2. Paris @ Rome

Europe Trip selalu menarik perhatian Sally...eh, entah...mmg suka jela senang cerita...Sally suka tengok monumen bersejarah yang ada kat Rome, kat Paris pulak sebab suka Eiffel Tower tu...dari dulu lagi Sally suka tengok besi buruk kat Kota Cinta tu...kekekeke

3. Makkah

Yang ni...majoriti umat Islam mmg nak sangat jejak ke sana...Sally pun tak terkecuali la...menjengah kerumah Allah...mencari keberkatan...semua orang termimpikan benda yang sama...tapi buat masa ni Sally nak kena kumpul duit untuk ibu dulu...nak hantar dia dulu baru Sally yang akan kesana...InsyaAllah...

4. Korea


Semua orang tau yang ni kan...hahaha...mmg Sally nak sesangat ke Korea...eh la...bukan sebab ada Jung Yong Hwa...tapi sebab environment dia...terutamanya Nami Island & Jeju Island...Sally suka pulau...Sally suka air...rasanya kalau bawak Sally g mana-mana tempat yang banyak air macam laut ke pantai ke...sure Sally takkan tolak! Mau tak nya...lalu sebelah kolam renang pun dah seronok melampau...

5. Pulau Perhentian / Pulau Kapas / Pulau Tioman

Hah! Kan dah cakap Sally suka pulau dan air...hahahaha...pergi pulau mmg ada dalam wishlist Sally...tapi buat masa ni belum lagi dapat...sebab takde orang yang ajak Sally...banyak ajak yang jauh je...yang dalam negara ni takde yang nak ajak..huhuhuhu....

6. Japan

Hirosaki Castle

Yang ni...baru je masuk dalam wishlist...entah kenapa tetiba boleh ada dalam wishlist Sally...mungkin sebab banyak sangat tengok kawan Sally post pasal dia kat Japan...jadi rasa macam nak sesangat g Japan sekali...hehehe...mungkin boleh duduk rumah dia kot nanti...save budget...muahahahaha....

Actually ada lagi...Sally nak g Gold Coast Australia, Pulau Krabi, New Zealand, Cebu kat Philippines, Shanghai, Macau & Beijing kat China, Taipei kat Taiwan dan Hong Kong...haihhh...banyak betul wishlist...serius nak kena kawen dengan orang kaya la macam ni...hahahaha...lepas tu ajak g honeymoon setiap bulan..kekekeke...baru best kan...berjalan satu dunia...ohh man! 

You Might Also Like

16 comments:

  1. saya paling teringin nak pegi jepun. dari kecik lagi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sally ni baru je teringin...hihihi

      Delete
  2. hajatnya macam tu la kak sally..nak kwen dgn org kaya yang bole bwak kita kemana saja. T_T mimpi je la yg mmpu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana la nak cari mamat kaya ni...kekeke...kalau dapat sorang kan best! ^_^

      Delete
  3. Mest seronok kan kalau dapat pergi semua tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok tak terkata la Farah kalau dapat...

      Delete
  4. Akak teringin sangat nak pergi jepun..huhuhu, bila la ada rejeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm best kan kak Zila? Hmmm...itu la masalahnya... (ノ´ー`)ノ

      Delete
  5. Semuanye best2 belaka... kena cari suami dato' ni Sally tp bkn datuk ye.....>~<

    ReplyDelete
  6. Abe tak tak mampu nak senaraikan buat masa sekarang.. Sejak kerja, memang tak sempat nak travel.. Tambah-tambah lagi dah ada si kecik tu..

    ReplyDelete
  7. bnyak jugak tempat sally nak pergi

    ReplyDelete
  8. Makkah.. Kak Ros pun teringin nak ke sana.

    ReplyDelete
  9. Agak dah,paris ngan korea mesti ada,haha..
    Saya nak pergi jepun dgn korea! Tengok drama korea tempat dia semua cantik2.. Tu yg rasa nak pegi tu.. :3

    ReplyDelete
  10. Bestnyer kalau dapat pergi ke semua tempat tu...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!