[10 Days Challenge] - Day 5 : 5 Foods

9:57:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments

Happy Saturday!

eh...tak sangka dah hari yang kelima dah ek...hehehe...hari ni nak cerita pasal makanan...ewaaahhh...muka Sally berseri seri bila cerita pasal makan! LOL....

Makanan ek....apa yang Sally suka ek?

1. Durian.


Sally mmg hantu durian...tapi bukan hantu yang curi durian tau...actually Sally masa kecik susah gila nak makan seulas durian...sampai arwah pap tunggu Sally telan...Sally dulu jijik gila dengan durian...hahaha...sekarang kalau nampak durian...dah macam ape dah haaa...kekekeke...

2. Makanan Korea.


Rasanya ni semua orang tau kot...Sally bukan la tekak Korea...tapi Sally jenis suka mencuba...tak kisah la sepelik mana makanan tu...Food hunter! Hehehe...entah la...mungkin sebab ikut perangai arwah ayah...dia suka makan...Pasal tu la Sally pun suka makan... -_-

3. Laksa.


Laksa ni entah dari zaman bila...tapi dulu masa hari Jumaat ada pasar malam kat Jelatek...so, setiap hari Jumaat Sally akan makan laksa...berlarutan jugak la dalam 2-3 bulan kot...err...mungkin sebab ada satu kedai kakak tu masak sedap kot...tapi skrg jarang makan yang beli dah...sebab tak puas...kuah takde ikan pun....

4. Nasi Ayam Pak Lang


Dah...mana pulak datang Pak Lang ni kan...Pak Lang ni owner kat kafe masa Sally belajar kat KPM Beranang dulu...Pak Lang ni baik orang dia...selalu je dia kalau bagi makanan kat budak-budak...mmg banyak...kadang tu masa elaun belum masuk..kadang Pak Lang bagi makan dulu...dia kata dah dapat elaun nanti baru bayar...korang nak belajar kena makan...nanti takde tenaga...

Pak Lang tau...kalau Sally pergi...kalau beli nasi ayam...kaki ayam mmg dapat kat Sally...hehehe...best sebenarnya dengan Pak Lang...pasal tu la walaupun duduk jauh dengan ibu...badan masih membesar dengan gembira!

5. Daging.


Tak kisah la apa yang berkaitan dengan daging...semua Sally suka...kalau dapat satay..lagi laaa...hahahaha...kalau dulu arwah papa akan beli lebih satay daging untuk Sally dengan kakak...orang lain tak boleh amik...unless kalau kitorang dah tak nak..hahahaha...rindu pulak kat papa....

Overall...tu je makanan yang betul-betul bawak kegembiraan kat Sally..hehehe...seronok...makan ni satu nikmat kan? So, jangan la membazir...

You Might Also Like

20 comments:

  1. ya Allah, sedapnya semua makanan tu, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...Allahu...makanan mmg membawa kebahagiaan :)

      Delete
  2. Samalah tapi no 1 dengan 2 je la. Teringin sangat nak cuba makanan Korea lain yang saya tak pernah cuba lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...ada dua pun okay dah tu...dah boleh nak geng :)

      Delete
  3. 1 dan 5 sama!!! yeh..

    macam best pulak. esok nak join jugak laa 10days challenge ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la lepak makan! hahahaha...

      sila la join...dengan gembiranya :)

      Delete
  4. tetba lpar dging panggang -_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnyaa lahaiiii....kenapa kak Sally punteringin ni? -_-

      Delete
  5. makan!!!niesa suka makan!cuba sekrang durian dh mcm xbrapa nk masuk tekak..uhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa? kenapa? kenapa tak suka makan durian dah...??? -_-

      Delete
  6. apesal sedap sangat ni.. aaaaaa.kecur air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan tu mmg favorite la kan! hehehe...mmg nikmat kan :)

      Delete
  7. semua fevret tapi makanan korea tu tak pernah makan lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! Gimme five sikit...kena la cuba kalau berpeluang :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!