The Manhattan Fish Market.

8:31:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Yeay! Makan lagi...hehehe....Semalam masa keluar untuk jumpa dengan kawan Sally kat Nu Sentral...tetiba tekak teringin nak makan fish and chips...kali terakhir Sally makan fish and chips rasanya awal May lepas...lepas tu mmg tak makan dah...Sally susah nak makan benda-benda yang western ni unless tetiba craving gila...hah! kalau dah gitu mmg kena cari sesangat sangat...gittew!



Scallops Fish Chicken (SFC)
Huihhh...tempting gila...dalam ni ada Cajun grilled chicken breast, crunchy fried scallops and all-time favorite fish fingers...mmg sedap! Sebenarnya ni kali pertama Sally berkunjung ke The Manhattan Fish Market...sebab sebelum ni ingatkan The Manhattan Fish Market ada jual ikan je...semata...lagipun takde orang pernah ajak Sally pun...tapi sebab Sally dah craving sangat...tu yang gagah jugak g semalam...tapi mmg Sally suka la dengan makanan dia...


Comel gila kot menu dia...hahahaha...dia design macam piring hitam...dan boleh main pusing-pusing...ye...Sally kekadang mmg over sikit...remaja tua la katakan...hahahaha....


Semalam Sally ambik set...so, dapat haa Cirus Sundae (Citrus Mint, now given a frozen confectionary twist for a deliciously refreshing dessert) dengan air Float tu..hihihi...dua-dua ada aiskrim pulak...awak dah la batuk...seronok pulak makan aiskrim..hihihi...nasib baik la dada masih okay...hehehe...

Korang suka makan Fish & Chips?

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy 57th Independence Day!

5:51:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments


Proud Malaysian People!

Salam Hari Kemerdekaan yang ke 57!

Dah 57 tahun kita merdeka...diharapkan kemerdekaan yang telah kita capai ni tidak akan diberikan kepada orang lain...sebagai warga muda, yang mewarisi kemerdekaan ni...diharapkan tidaklah cuma merdeka di tanah sendiri tapi pemikiran masih lagi dijajah oleh perihal yang melalaikan...jadilah generasi yang membawa kepada kebaikkan....jangan jadikan kemerdekaan negara sebagai alasan untuk membuat perkara yang tidak bermoral...

So, agak-agak bulan 5 nnt bape ramai baby yg tidak bersalah yg bakal dijumpai dlm longkang? dalam mangkuk jamban? dalam semak samun dan lain-lain lg?

#HanyaNegaraYangMerdekaTapiJiwaMasihDijajah

Petikan status daripada kawan Sally...Kalau boleh Sally tak nak benda yang tidak bermoral ni terjadi pada anak-anak muda kita...semoga semuanya dipelihara dan kemerdekaan negara tidak dijajah dengan pemikiran kolot manusia yang bertuhankan nafsu...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 6 : 6 Place

5:32:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Dah pukul 4pm...baru dapat nak update blog...kena jadi suri rumah tangga yang hebat harini...sebab ibu masih lagi kat kampung...dah habis mengemas, memasak untuk abang...baru la dapat bukak blog...so, harini Sally nak sambung 10 Days Challenge Sally untuk hari yang keenam... 6 Place...

6 Tempat yang Sally suka dan nak pergi sangat...

1. Venice


Yang ni mmg nombor satu dalam carta percutian Sally...entah kenapa...bila tengok Venice je mesti macam...nak pergi sangat...hahaha...mungkin sebab dia unik sebab bandar dia atas air barangkali...tu yang excited semacam...Jujur kata la...Sally kalau dapat duit daripada mana-mana...sure Sally akan g sini dulu...bak kata kawan Sally...sementara dia belum tenggelam..kekeke

2. Paris @ Rome

Europe Trip selalu menarik perhatian Sally...eh, entah...mmg suka jela senang cerita...Sally suka tengok monumen bersejarah yang ada kat Rome, kat Paris pulak sebab suka Eiffel Tower tu...dari dulu lagi Sally suka tengok besi buruk kat Kota Cinta tu...kekekeke

3. Makkah

Yang ni...majoriti umat Islam mmg nak sangat jejak ke sana...Sally pun tak terkecuali la...menjengah kerumah Allah...mencari keberkatan...semua orang termimpikan benda yang sama...tapi buat masa ni Sally nak kena kumpul duit untuk ibu dulu...nak hantar dia dulu baru Sally yang akan kesana...InsyaAllah...

4. Korea


Semua orang tau yang ni kan...hahaha...mmg Sally nak sesangat ke Korea...eh la...bukan sebab ada Jung Yong Hwa...tapi sebab environment dia...terutamanya Nami Island & Jeju Island...Sally suka pulau...Sally suka air...rasanya kalau bawak Sally g mana-mana tempat yang banyak air macam laut ke pantai ke...sure Sally takkan tolak! Mau tak nya...lalu sebelah kolam renang pun dah seronok melampau...

5. Pulau Perhentian / Pulau Kapas / Pulau Tioman

Hah! Kan dah cakap Sally suka pulau dan air...hahahaha...pergi pulau mmg ada dalam wishlist Sally...tapi buat masa ni belum lagi dapat...sebab takde orang yang ajak Sally...banyak ajak yang jauh je...yang dalam negara ni takde yang nak ajak..huhuhuhu....

6. Japan

Hirosaki Castle

Yang ni...baru je masuk dalam wishlist...entah kenapa tetiba boleh ada dalam wishlist Sally...mungkin sebab banyak sangat tengok kawan Sally post pasal dia kat Japan...jadi rasa macam nak sesangat g Japan sekali...hehehe...mungkin boleh duduk rumah dia kot nanti...save budget...muahahahaha....

Actually ada lagi...Sally nak g Gold Coast Australia, Pulau Krabi, New Zealand, Cebu kat Philippines, Shanghai, Macau & Beijing kat China, Taipei kat Taiwan dan Hong Kong...haihhh...banyak betul wishlist...serius nak kena kawen dengan orang kaya la macam ni...hahahaha...lepas tu ajak g honeymoon setiap bulan..kekekeke...baru best kan...berjalan satu dunia...ohh man! 

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Food | Gangnam Gimbap Korean Restaurant @ Ampang Point.

11:56:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Hoyeahhh...tekak Korea memulakan perjalanan mencari makan lagi..kekeke...Semalam rasa macam boring sangat..kebetulan Ain ajak keluar cari makanan Korea katanya...ingat nak ke Gomonae, tapi macam dah hafal makanan kat situ...so, kami pun cuba la kedai Korea yang baru, Gangnam Gimbap.

Lokasi dia adalah kat Tingkat 4, Pusat Beli Belah Ampang Point...Senang je nak cari...naik je escalator sampai atas sekali...terus akan nampak kedai dia...kawasan dia agak tenang, bersih...yang penting...makan sedap!



Menu dia agak terhad la...tak banyak choice pun...mungkin sebab nama pun kedai Gimbap kan...so, mmg banyak choice Gimbap dia selain daripada makanan-makanan Korea macam Kimchi-jjigae, bibimbap, udon, tteok-guk, pelbagai choice guksu dan yang penting ada Tteokbokki dan Rabokki..hehehe...



Antara menu yang ada...
 

Semalam Ain minum air anggur yang kami pernah minum masa pergi berbuka puasa kat Mr. Dakgalbi dan Sally amik hot green tea je sebab Sally tak sihat sangat...malas nak minum ais dan sebagainya....
 

Benda pertama masa Sally masuk kedai ni...Sally nampak dekorasi pokok belakang tu...hahahaha...terus cakap dengan Ain, weh...aku nak amik gambar jugak...kekeke...segan punya segan tapi layan kan jela...
 

Side dish dia semalam...eh, kimchi dia kat sini sedap..serius! Yang semalam ada timun, white radish, dengan labu serta kimchi kobis...hehehe...
 

Semalam Ain cuba Tteokbokki...sebab dia stress tak dapat rasa Tteokbokki kat The Cup Stylish Korean Food Rice & Noodles @ Publika, Solaris Dutamas weekend lepas..kira sesi balas dendam la ni...hahaha...kesian pulak tengok punya la dia mengidam kan...hehehe...


Semalam Sally cuba Beef Gimbap...sedap la jugak...fresh..inti banyak...padat...sedap....overall Sally berpuas hati la dengan restoran ni...masakan dia mmg sedap...orang yang tak kuat peas elok la datang sebab kita boleh mintak nak pedas ke tidak...so, ikut selera...

Sape yang nak g cuba...ajak la Sally ye..kekeke...kita orang Ampang je :P

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 5 : 5 Foods

9:57:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments

Happy Saturday!

eh...tak sangka dah hari yang kelima dah ek...hehehe...hari ni nak cerita pasal makanan...ewaaahhh...muka Sally berseri seri bila cerita pasal makan! LOL....

Makanan ek....apa yang Sally suka ek?

1. Durian.


Sally mmg hantu durian...tapi bukan hantu yang curi durian tau...actually Sally masa kecik susah gila nak makan seulas durian...sampai arwah pap tunggu Sally telan...Sally dulu jijik gila dengan durian...hahaha...sekarang kalau nampak durian...dah macam ape dah haaa...kekekeke...

2. Makanan Korea.


Rasanya ni semua orang tau kot...Sally bukan la tekak Korea...tapi Sally jenis suka mencuba...tak kisah la sepelik mana makanan tu...Food hunter! Hehehe...entah la...mungkin sebab ikut perangai arwah ayah...dia suka makan...Pasal tu la Sally pun suka makan... -_-

3. Laksa.


Laksa ni entah dari zaman bila...tapi dulu masa hari Jumaat ada pasar malam kat Jelatek...so, setiap hari Jumaat Sally akan makan laksa...berlarutan jugak la dalam 2-3 bulan kot...err...mungkin sebab ada satu kedai kakak tu masak sedap kot...tapi skrg jarang makan yang beli dah...sebab tak puas...kuah takde ikan pun....

4. Nasi Ayam Pak Lang


Dah...mana pulak datang Pak Lang ni kan...Pak Lang ni owner kat kafe masa Sally belajar kat KPM Beranang dulu...Pak Lang ni baik orang dia...selalu je dia kalau bagi makanan kat budak-budak...mmg banyak...kadang tu masa elaun belum masuk..kadang Pak Lang bagi makan dulu...dia kata dah dapat elaun nanti baru bayar...korang nak belajar kena makan...nanti takde tenaga...

Pak Lang tau...kalau Sally pergi...kalau beli nasi ayam...kaki ayam mmg dapat kat Sally...hehehe...best sebenarnya dengan Pak Lang...pasal tu la walaupun duduk jauh dengan ibu...badan masih membesar dengan gembira!

5. Daging.


Tak kisah la apa yang berkaitan dengan daging...semua Sally suka...kalau dapat satay..lagi laaa...hahahaha...kalau dulu arwah papa akan beli lebih satay daging untuk Sally dengan kakak...orang lain tak boleh amik...unless kalau kitorang dah tak nak..hahahaha...rindu pulak kat papa....

Overall...tu je makanan yang betul-betul bawak kegembiraan kat Sally..hehehe...seronok...makan ni satu nikmat kan? So, jangan la membazir...

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sambutan Merdeka Raya MNM.

4:08:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Macam yang sally cakap dalam entry popiah ketam, kan Sally ada bagitau kenapa Sally buat popiah kan...hehehe...Semalam la hari kejadiannya untuk sambutan Merdeka Raya MNM...cuma bezanya kali ni kami semua kena bawak makanan sendiri la...



Sebenarnya sambutan ni pun untuk kak Nurul (yang pakai baju kuning)...sebab hari ni dah hari terakhir dia bekerja dekat MNM ni selepas 8 tahun dia kat sini...ada rezeki kat tempat lain...tak salah kalau kita nak majukan diri kan...insyaAllah akan murah rezeki dia lepas ni...
 

Hah! dalam bekas biru tu la popiah ketam Sally...semalam mmg banyak gila makanan...ada satay, chapati, nasi dagang, spaghetti, nasi impit kuah kacang, roti jala, bihun goreng, kek lapis, buah-buahan, rendang ayam, rendang kerang, kerutub daging kambing, koktel, red velvet cuppies, cheese cake...banyak la...sebab semua orang bawak menu yang berlainan kan...hehehehe...seronok gila semalam...




Tapi sayang la...sebab Sally lupa bawak phone...so, nothing to capture la semalam...haihhh...kalau blogger buat pape aktiviti tanpa kamera, tanpa gambar mmg sangat tak cool okay...nanti jadi la macam Sally...xde gambar nak kongsi...ini pun habis amik ikhsan daripada fesbuk...sadisnya...

Tapi alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar semalam...makan sedap...sepanjang hari tak buat kerja...kejap makan kejap rehat..hehehe...bos pun join sekaki...kita pun apa lagi...hahahaha...kekeke...sekali sekala buat aktiviti macam ni mmg sangat bagus untuk mengeratkan staf-staf yang ada kan...yela...habis yang kat site semua kena datang jugak...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Popiah Ketam.

3:23:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Semalam ada makan-makan dekat office ni sempena Merdeka Raya, sebab kan semua orang kena bawak makanan sendiri...kira style port luck la gitu...Sally pulak dengan badan tak sihat ni kan...tu yang malas nak masak...jadi Sally memilih untuk buat benda yang simple, popiah...

Tapi popiah ketam...?

Heehehe...korang ingat ada Maggi Kari Ketam je..? Popiah ketam pun ada okay...resepi ni Sally terfikir nak buat masa tengok blog cik lily putih...alaaa...kakak blogger yang femes emes tu...kekeke...masa tu Sally tak terfikir akan buat....


Tapi jangan la korang g bayang letak sekor ketam pulak...hehehe...Sally pakai crab stick je ye sayang... Kalau nak letak ketam sekor...mau rabak poket nak membeli oii...dah la ketam mahal sekarang...kan...?

Kalau nak senang, beli la yang pendek kulit popiah yg kecik...so, nanti takde la tebal sangat....Camne nak gulung tu rasanya korang tau kan..?


So, dapat la 48 keping...sebab cukup-cukup je crab stick tu...pastu kulit popiah tu ada baki sehelai...ye...mmg tak cukup 50 keping...yang baki satu tu Sally letak je Nutella sebab malas nak g ambik serunding dalam peti ais..boleh? Hahahaha...nanti korang cuba la...kalau nak kelainan kat korang punya popiah...asyik inti sayur je kan..?

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 4 : 4 Books

8:15:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments

Weeehoooo~ dah masuk hari keempat dah kan...ada ke sesape yang join Sally buat...? kalau ada bagitau la...Sally nak jugak baca...kadang tu dah keluar kat dashboard pun tak perasan....

So, hari ni nak cerita pasal buku...kalau ikutkan Sally tak berapa minat membaca...tapi kadang tu dah start membaca..terus tak boleh berhenti...so, kalau tak ada Sally tak cari...Tapi kalau ada tu Sally baca la...

1. Al-Quran
2. English Novel
3. Buku-buku yang berkenaan dengan semester.. (cliche sangat!)
4. Photobook konsert Can't Stop yang baru siap...

Hehehehe...hari ni pendek sikit entry...sebab tengah berkejar nak buat kerja ni...hehehe...


16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Robbani Razali :)

4:46:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Robbani Razali ni jarang-jarang korang nampak nama dia dalam entry Sally...sebab Sally banyak bahasakan dia dengan panggilan "Apek"...Kekeke...kalau datang part keji mulut Sally ni, Sally panggil dia apek muallaf...hahahaha...tapi tu pun kalau dia tak nak dengar Sally bebel la kan...

Kalau Qim tu korang dah biasa baca kan..? Sebab Sally sekarang sambung belajar dengan Qim...so, tu jela kawan lelaki yang kalau korang perasan yang Sally banyak cerita...beberapa minggu lepas, Apek call Sally...pastu dia bebel...

"Kau tak pernah tulis pasal aku dalam blog kan..?"


Actually masa zaman lepas kolej dulu ada la sekali dua cerita pasal dia...tapi lepas tu dah jarang dah sebab dah jarang jumpa...tapi kalau sekali lepak...mau makan 23 jam kot..kekeke...exaggerated! Takde la...sebab lepas zaman diploma, dah jarang jumpa...tapi selalu jugak la contact kan...Sally rapat dengan apek since semester satu lagi...sampai la ke semester enam, Sally sekelas dengan dia...senang cerita...pakcik ni dah macam saka...ada je kat mana-mana...hahaha....

Sebelum korang nak tanya...Sally tak jatuh hati ke dengan dia..? Sama jugak macam Qim...Sally anggap dorang macam abang Sally...sebabnya dorang akan selalu ada bila Sally dalam masalah atau perlu pertolongan..Dorang sentiasa akan cuba bantu walaupun kadang-kadang Sally ni minta benda yang merepek...apek cakap, zaman kolej dulu kau banyak tolong aku...so, sekarang aku balas balik...

Sumpah, jujur...Sally tak pernah terlintas dalam hati nak orang balas ape yang kita pernah bantu atau kita tolong...tapi mmg akan ada satu masa bila kita mmg akan perlukan bantuan, dan Allah bagi mereka untuk bantu kita...

Iera & Apek
Apek ni jenis tak ramai kawan...sebab kalau yang tak kenal dia sure akan cakap pak cik ni jenis yang suka mendabik dada...Apek ni jenis dia suka cakap besar...kadang tu Sally rasa nak tepuk dahi dia...tapi kadang-kadang tu...sebenarnya apa yang dia cakap tu benda yang betul...cuma orang yang dengar rasa macam dia ni cakap besar la....


He's getting engaged next month! Hehehe...Sally la antara manusia yang paling happy bila apek dah move another step closer to marriage...Hehehe...jujur kata la...Sally happy bila satu persatu kawan baik Sally dah mula nak membina masjid, nak kahwin...Semalam pun Sally baru je dapat "anak buah" sebab Wan yang kawen masa Sally g Melaka dulu dah dapat anak...kalau nak baca boleh g entry Wedding, Melaka Trip (Part 1)... Nanti korang tau la parents kepada "anak buah kami"...

eh, kita bukan cerita pasal Apek ke..? jauh pulak melalut kan...hehehe...so, entry ni Sally dedikasikan kepada kawan lelaki yang paling Sally rapat, "abang" yang banyak membantu...dan seorang sahabat...dunia akhirat...InsyaAllah...

p/s : Apek, done! ^_^

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mr. Brown, I love you.

12:27:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Sejak-sejak guna aplikasi LINE ni kan...Sally macam dah jatuh hati kat Mr. Brown...sebab muka dia selamba je...emotionless...expressionless..hahahha...nampak Mr. Brown je rasa macam...erghhhh...comelnya dia! kekekeke....Rasa macam nak beli dia banyak-banyak...lepas tu tengok...ye...sebab dia expressionless la best...kita tak paham muka dia..hahahaha

Boleh gitu?



Tak cukup dengan tu...sekarang ni penuh memory phone Sally sebab asyik download wallpaper Mr. Brown...hahahaha...apa nak jadi la...kejap gila kejap elok Sally ni...mental disorder mungkin? hahahaha...errr....jap...nak download Doraemon pulak...hahaha...



Ohh Sally! sungguh tak bermotif perbuatan anda...hahahaha...

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 3 : 3 Songs

8:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Jyeahhhh...dah sampai hari yang ketiga...weehooo! So, tanpa membuang masa...kita teruskan dengan...

[10 Days Challenge] - Day 3 : 3 Songs.



I wish that I could fly, I wonder what you say
I wish you're flying back to me again
And everything's the same like it used to be...
Even if my heart's still beating just for you
I really know you are not feeling like I do
And even if the sun is shining over me
How come I still freeze....?
No one ever sees, no one feels the pain
I shed teardrops in the rain....

Kena la ada lagu CNBLUE kan...hehehe...dalam banyak-banyak lagu CNBLUE, actually banyak lagi yang Sally suka tapi Sally suka dengan lagu ni...sangat bermakna...sangat terkesan...Lagu ni kalau yang baru broken heart tu sure paham sangat la...kalau jenis yang emotionless...err...mmg takde feel la kot..kot...

2. Westlife : Flying without wings


Pecaya tak...Sally die hard fans dorang masa Sally muda remaja dulu...tapi lepas dorang dah berpecah, dah banyak skandal terus Sally macam tak minat sangat..but...guess what...dalam phone ni masih lagi penuh lagu Westlife dan Sally sangat suka lagu ni...
You'll find it in the deepest friendship
The kind you cherish all your life
And when you know how much it means
You've found that special thing
You're flying without wings
3. In-Team : Segenggam Tabah


Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya
Lagu kat atas ni lagu kumpulan InTeam...actually dah lama dah Sally dengar lagu ni...since Form 4 or Form 5 Sally tak ingat...bila mana sally rasa nak menangis...sally akan dengar lagu ni...lagu ni ada one kind of power yang bagi sally ketenangan...lagu yang akan buat sally percaya yang sally masih boleh teruskan kehidupan walaupun hanya tinggal "segenggam tabah"...

So, tu je la lagu yang Sally boleh kongsikan...actually banyak lagu yang Sally suka...tapi cukup la 3 je dalam entry ni...kang mau sampai Subuh esok pulak membaca nya..hehehe...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Doa Untuk Anak]

8:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


p/s : Biar la takde anak tapi benda baik tak salah kalau kita kongsi kan..? Kepada ibu-ibu kat luar sana...ringan-ringankan la bibir tu untuk bacakan dan bisikkan doa ni kat anak-anak...alaaa...kalau yang jadi baik tu tak ke anak kita jugak kan..? kekeke :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA

4:30:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Ditag oleh kak Fuza Musa..kekeke...Sally join la ye..hihihi

http://greenfarra.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farra.html

Tag : 

Due date dia sampai 14 September 2014 sahaja....Cik Farra ada 2 pasang baju untuk diberi kepada 2 blogger yang bertuah...cerr join..kot bertuah ke kome kan..kekeke

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Mrs. Mustache Bloglist

3:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

http://cicaktersepit.blogspot.com/ 
 
 Santai petang kita join segmen ek...sebab tuan rumah ketuk "pintu" semalam ajak..kekeke...

Sally tag:


Join ye nanti... :)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Doraemon]

2:48:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Asal nampak Doraemon je, kawan Sally akan tag kat FB atau kat Instagram..kekeke...

Bak kata kawan Sally, gambar ni 3 in 1...

1. Doraemon yang Sally suka
2. Rupa Sally bila nampak makanan
3. Tahap bulat yang sama dengan Doraemon (sentap)

Hahahaha...

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [JYH]

1:00:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Rindu rambut merah pak cik ni...tapi tak suka warna blonde...tapi rambut hitam sekarang pun dah okay sangat...eh, ke rindu pak cik ni sebenarnya?

kbai.

p/s : Sally meroyan.

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Dog]

11:17:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments








Kalau tak nak...buang la kat tempat yang mampu jaga mereka ni...kalau dah tak mampu nak jaga..."buang" mereka dekat tempat yang senang cari makan...jangan diseksa mereka walaupun kita dah tahap tak mampu nak jaga....

Please show some respect...where is your humanity man...?

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!