Iftar 2014 : Restoran Korea Gomonae

1:39:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Dah hari-hari terakhir ni...Sally banyak makan dan berbuka diluar...bukan tak nak berbuka kat rumah...tapi kadang-kadang tu bila dah teringin...tengok poket kempis pun hadapkan jugak...hehehe....ni kisah hari Jumaat lepas...err...mmg macam lama kan...hahaha...so, korang baca jela...


Yang ni Yuk Gae Jang (Spicy beef and vegetable stew)...ni mmg antara makanan favorite Sally kalau berkunjung ke restoran Korea...tapi tak semua la yang mampu menepati citarasa Sally kecuali kalau kat restoran ni..hehehe...demand kuat!
 

Ni la ibu Sally...saje bawak dia jalan-jalan...kesian pulak dia bila Sally asyik berbuka kat luar...dia tinggal kat rumah..huhuhu...sekali bawak g makan makanan korea...sengeh je...LOL...sabar jela ibu...ibu makan Jjamppong (Korean spicy seafood noodle soup)...kalau yang tak tahan pedas...Sally sarankan jangan la makan...hihihi...portion dia pun banyak!


My dearest cuzzie, Aqila...hehehe...Sally seret dia jugak..kebetulan je ni..hihihi...dia makan yang paling ringkas... Beef Bulgogi (Grilled marinated beef)...and side dish Sally order Gimbab/Kimbab (Korean sushi rolls)...hehehe...lepas makan tu mmg semua tersandar kenyang..hahahaa...
 

Sekali sekala...tuan blog pun nak berlagak comel...aegyo! :)

You Might Also Like

16 comments:

  1. Replies
    1. Aigoo~ maghi la berbuka sekali..hehehe

      Delete
  2. Tak pernah lgi lya berbuka mkn maknanya Korea kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr...praktis camne hubby sally berbuka kat Korea tu.. **feeelingg!

      Delete
  3. kat mne nieeeeeeeeeeee... dapnyeww tgokkk kimbabbbb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat ampang point! hehehehe...mmg sini sedap gilaaaaa

      Delete
  4. sedapnya sally, ika dh lama tringin nk try mkanan korea, hihi In sha Allah klau ksempatan boleh try nanti..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. oi..oi...bilanya kak oii...hahahaha :D

      Delete
  6. Akak teringin nak g makan tp tak reti nak order apa huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak boleh cuba apa yang sally sarankan tu kak..sedap jugak

      Delete
  7. kat mana nie? jampong tu nampak sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kat Ampang Point yang...mmg sedap! seafood pulak!

      Delete
  8. Jjampong kat Canada semua rasa tawar tak pun rasa macam air laut. Teringin nak makan jjampong yang sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. you really need to be here once! sini Jjampong dia sedap...seafood byk! :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!