Iftar 2014 : Flora Terrace with new friends.

3:12:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Korang ingat tak yang Sally pernah g Mini Blogger's Gathering in Flora Cafe dalam awal bulan May lepas...? Hihihihi...timt tu Sally pergi ke Flora cafe kan...? semalam Sally pergi berbuka dengan kawan-kawan baru Sally...yang mana lepas ni dorang akan kerap keluar dalam blog Sally...sebab apa dan kenapa bagaimana...itu lain kali Sally bagi tau...

Flora Terrace...sape pernah makan kat sini..? Flora Terrace ni merupakan salah satu anak syarikat dibawah Flora Group of Companies...kira dia dengan Flora Cafe ni adik beradik je la..hihihi...Semalam lepas balik kerja, Sally terus naik bas dan turun dekat Ampang Park...sebab walking distance dia around 10 min je dari Ampang Park...


Overall dalaman dia macam kat Flora Cafe jugak..tapi cuma warna bunga kat sini Hijau Putih instead of purple macam kat Flora Cafe...dalaman dia cantik la...kami sampai agak awal...apa lagi...terus photoshoot macam orang gila laaa..hihihi...


Firstly, Sally nakkenalkan korang dengan dorang...yang baju putih tu Kak Dayang...dia orang Sarawak...dan yang kat sebelah dia pakai tudung hitam tu kak Huda...lepas ni korang akan kerap nampak dorang dalam blog Sally...ada projek baik punya! hahaha



Gagah nak selfie...
 

Mintak tolong staff amikkan gambar...bertiga...
 

Abaikan budak anti-sosial ni..hahahaha
 



Cantik kat environment dalaman dia...deko dia...semua cantik la...sampai terasa nak buat majlis kawen kat sini nanti...tapi kena ajak orang sikit jela...hahahaha...mahal weh sini kalau nak kawen...sempena Ramadhan...sepanjang bulan ni dorang buat buffet la..takde buat a la carte...










Makanan dia kat sini semua basically all Malaysian foods...classically and been modernized ikut selera raktay Malaysia laa...heee~ nampak banyak kan Sally makan...mana nak kurus camni kan...hahahaha...sadis bila rasa...tapi kalau buffet tapi makan sikit minum air je...rasa tak berbaloi pulak bayar...sadis dan sadis....

Lpeas makan tu terus rasa macam tak mampu nak berjalan...dan nak bergolek je kat lantai...sampai pintu...sampai jalan raya...sampai depan rumah...tapi tak boleh kan...kena la jalan jugak...membawa "anak lelemak" yang penuh dan sarat dalam perut...kan sadis bunyinya tu..?

-____-''

Kalau korang rasa nak pergi...boleh la buat reservation atau walk in je kat Flora Terrace ni...

#157 Hampshire Place, A-LG-1, Lower Ground Floor,
No 1, Jalan Mayang Sari off Jalan Tun Razak, 50450 Kuala Lumpur.

03-2181 0872
 
11:00am - 11:00pm

You Might Also Like

10 comments:

  1. Assalamualaikum sally, sheila pernah ke Flora Cafe tahun lepas under event blogger. memang cantik deco dia. makanan semua sedap, terliur pula memikirkan. hehehe

    ReplyDelete
  2. cantik decoration kat dalam tu...

    ReplyDelete
  3. uikkk monopod mana??? pakailah monopod... he he he....

    ReplyDelete
  4. Woah ! Macam sedap je makanan tu.

    ReplyDelete
  5. wow... makanan tu mmg nmpak sedappp sgt... ^_^ ala biasa la sally kita dh bayar mesti kena makan banyakk ^_^

    ReplyDelete
  6. Deco dia cantik. Makanan dia pun nampak sedap :D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!