Wordless Wednesday! [Sleeping]

1:19:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Terkadang tu mmg niat nak tidur bila rasa dah penat dengan dunia...dan dah tak mampu nak hadapi dunia luar...dan bangun dengan penuh harapan baru...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Nasib ada laptop.

9:45:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Dah baca pasal kesadisan Sally beraya tahun ni..? Kalau belum boleh baca entry Dugaan Aidilfitri 2014. Actually masa sebelum raya lagi Sally dah ada instinct yang something akan jadi...Sally jadi berkeras dengan ibu cakap nak bawak laptop balik kampung...pada awalnya, Sally sendiri tak confirm yang akan guna laptop ni...

Siap bawak CD drama Korea banyak-banyak dalam beg...hahahaha...

Tapi betul la orang kata..kalau dah terdetik dalam hati tu...mesti ada yang nak jadi...betul la bila phone Sally rosak teruk...nasib baik la Sally bawak balik laptop ni g kampung...nak harapkan cerita kat TV...macam boring je..huhuhu...

Sampai ke kampung tengok cinta hati berlakon..ihiksss...

p/s : Watching Heartstrings :)


12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dugaan Aidilfitri 2014

10:13:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Sedih dan terkilan...

Tu je yang boleh sally cakap sekarang...mana tak nya...dalam perjalanan nak balik ke Kelantan, phone Sally dah mula buat hal...sedih...tu je yang Sally boleh cakap...sebab rasa terkilan sangat...langsung tak dapat nak bergambar pada hari raya...orang lain semua kongsi gambar raya dekat media sosial...yang Sally...nak bukak phone pun tak lepas...

Tak tahu la apa masalahnya...rasanya bateri dia kong dah ni...entah la...kalau sally tak charge dia 24/7..mmg takkan boleh on langsung la...haihhh laaa...baru je bulan November lepas Sally cerita pasal dia dalam entry SINI..hmmm...cepat sangat dia nak rosak pun...hmmm...speechless dibuatnya...


10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Salam Aidilfitri semua!

10:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Moon may come,
Moon may go,
When Syawal come,
Ramadhan has to go,
If terlebih makan,
If tersilap seloroh,
Please forgive-kan,
Make it zero zero,
Selamat Hari Lebaran,
Lebarkn persaudaraan,
Kosongkan persengketaan,
Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir dan Batin.

Korang! Salam Aidilfitri semua...Sally sekarang berada di kampung...mohon ampun dan maaf kalau sepanjang Sally menulis beberapa tahun ni...Sally ada terguris perasaan sesiapa yang membaca sama ada secara sengaja atau tidak sengaja...kosong-kosong la ye..?

Korang beraya kat mana ni...? Makan tu makan la jugak...tapi jangan overdose pulak...kang ada yang cirit birit ke keracunan makanan pulak...hihihihi...makan la macam hari-hari biasa...

Okay! Nanti kalau ada masa Sally update lain tau...

Take care!

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Beli lemang murah di Kuala Krai.

11:19:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments



Lemang...selalu kalau masa raya mesti akan ada kan? Kalau kat KL...mana ada lemang yang murah...lebih kurang RM18 sebatang...tu kalau yang paling murah la kan?

Masa dalam perjalanan nak ke kampung...nak menghala ke Bachok ni...Sally mmg akan berhenti kat Kuala Krai untuk beli lemang...kat sini...RM 10 boleh dapat 3-4 barang...even dia punya buluh x la sebesar mana...tapi kat sini...mmg sedap..cukup lemak dan mmg rasa lemang yang sedap...

Heee~

O(≧∇≦)O

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Otw balik ke Kelantan.

3:00:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Dah kenapa la Sally update pagi-pagi ni kan..? Hahahaha...actually Sally dah dalam perjalanan pulang ke kampung di Kelantan...cousin Sally saje nak jalan awal...katanya takut jammed je nanti...hopefully tak jammed sangat la hendaknya...

Korang semua beraya kat mana tahun ni...? Kepada yang balik ke kampung halaman tu, Sally doakan semoga selamat sampai ke destinasi...kalau ikut malas, mmg tak nak balik kampung tapi sebab nak teman cousin Sally yang dapat cuti...Sally balik jugak la kampung tahun ni...cuma abang sulung Sally je tak dapat ikut sebab dia kena bekerja...

Korang semua hati-hati tau balik tu..yang mana yang drive tu, sila la berhenti kalau penat ye...


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tambah lagi duit raya.

3:14:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Alhamdulillah... Tu je mampu cakap...semalam ada tambahan lg duit raya...dah akhir masa bekerja pun kasih lagi dapat duit raya...seronok oiii...

So, total sekarang dah dapat 11 duit raya...orang lain dok kira kad raya..kita kira duit raya pulak kan...hehehe...alhamdulillah...

ヾ(*´∇`)ノ

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally dan Michelin.

9:02:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Lately ni kalau nampak Michelin je nampak Sally...huwaaa~ camne ni...nak kata puasa makan banyak pun tidak...err...tapi tak jugak makan sikit sangat laa...hahahaha...berat tak naik...turun ada la bulan puasa ni...tapi kenapa nampak badan kita macam Michelin..?

-____-''

Stress pulak...dah jadi macam ape dah Michelin ni...dah macam hantu yang sentiasa menghantui Sally tau dak..?  Okay...Sally nak kena kecikkan tayar-tayar yang ada...

kbaii...stress nak raya...

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Koleksi duit raya..buat masa ni...

10:42:00 AM Sally Samsaiman 28 Comments


Siapa kata dah bekerja..dah ada duit sendiri tak dapat duit raya..? Hehehehe...disebabkan Sally bekerja dalam bidang construction...So, kadang-kadang tu ada sub-con, supplier yang bagi duit raya..tapi ada jugak yang mengelat...dorang hantar hamper je kat office..hehehe...tapi syukur jugak...walaupun dah besar kan...Alhamdulillah...boleh la buat-buat tambahan kan...hihihi...

Sebelum raya ni dapat 8 paket...semoga lepas-lepas raya ni nanti still akan dapat lagi..hahahaha...semoga murah rezeki mereka semua...terutamanya yang bagi paket hijau paling depan tu, big boss Sally...Dato' Nazir...

mode : Senyum sampai telinga.

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dapat kad raya....lagi...!

9:38:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Tahun ni ramai yang berlumba-lumba nak dapatkan kad raya...Sally pun sama la..tak terkecuali...tau tak feeling orang dapat kad raya...dia macam ada satu feels yang..."eh, masih ada orang sayang kat aku"...macam tu la gamaknya..hahahaha

Kad kali ni sally terima daripada mentor kesayangan Sally, kak Mia Liana dan jugak adik beradik sementor merangkap kembar tak seiras Sally, Ainim Rashihah...hehehe...


Semalam pulak...Sally dapat kad raya daripada kak Fuza, pemilih blog Sulaman Lace Heaven...heee~ weh...sayu gila dapat kad raya....rasa macam ramainya orang sayang kita...ek elehhh...orang lain dapat lagi banyak oiii...hahahaha...

Thanks...! May Allah bless you guys! :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Iftar 2014 : Flora Terrace with new friends.

3:12:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Korang ingat tak yang Sally pernah g Mini Blogger's Gathering in Flora Cafe dalam awal bulan May lepas...? Hihihihi...timt tu Sally pergi ke Flora cafe kan...? semalam Sally pergi berbuka dengan kawan-kawan baru Sally...yang mana lepas ni dorang akan kerap keluar dalam blog Sally...sebab apa dan kenapa bagaimana...itu lain kali Sally bagi tau...

Flora Terrace...sape pernah makan kat sini..? Flora Terrace ni merupakan salah satu anak syarikat dibawah Flora Group of Companies...kira dia dengan Flora Cafe ni adik beradik je la..hihihi...Semalam lepas balik kerja, Sally terus naik bas dan turun dekat Ampang Park...sebab walking distance dia around 10 min je dari Ampang Park...


Overall dalaman dia macam kat Flora Cafe jugak..tapi cuma warna bunga kat sini Hijau Putih instead of purple macam kat Flora Cafe...dalaman dia cantik la...kami sampai agak awal...apa lagi...terus photoshoot macam orang gila laaa..hihihi...


Firstly, Sally nakkenalkan korang dengan dorang...yang baju putih tu Kak Dayang...dia orang Sarawak...dan yang kat sebelah dia pakai tudung hitam tu kak Huda...lepas ni korang akan kerap nampak dorang dalam blog Sally...ada projek baik punya! hahaha



Gagah nak selfie...
 

Mintak tolong staff amikkan gambar...bertiga...
 

Abaikan budak anti-sosial ni..hahahaha
 



Cantik kat environment dalaman dia...deko dia...semua cantik la...sampai terasa nak buat majlis kawen kat sini nanti...tapi kena ajak orang sikit jela...hahahaha...mahal weh sini kalau nak kawen...sempena Ramadhan...sepanjang bulan ni dorang buat buffet la..takde buat a la carte...










Makanan dia kat sini semua basically all Malaysian foods...classically and been modernized ikut selera raktay Malaysia laa...heee~ nampak banyak kan Sally makan...mana nak kurus camni kan...hahahaha...sadis bila rasa...tapi kalau buffet tapi makan sikit minum air je...rasa tak berbaloi pulak bayar...sadis dan sadis....

Lpeas makan tu terus rasa macam tak mampu nak berjalan...dan nak bergolek je kat lantai...sampai pintu...sampai jalan raya...sampai depan rumah...tapi tak boleh kan...kena la jalan jugak...membawa "anak lelemak" yang penuh dan sarat dalam perut...kan sadis bunyinya tu..?

-____-''

Kalau korang rasa nak pergi...boleh la buat reservation atau walk in je kat Flora Terrace ni...

#157 Hampshire Place, A-LG-1, Lower Ground Floor,
No 1, Jalan Mayang Sari off Jalan Tun Razak, 50450 Kuala Lumpur.

03-2181 0872
 
11:00am - 11:00pm

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Shopping at KL Raya Fest!

1:30:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Ahad lepas...Sally sempat ke KL Raya Fest kat PWTC sebelum bergegas ke majlis Iftar Bersama Blogger 2014 yang diadakan petang tu...awalnya tak niat nak shopping pun...cuma nak hantar cookie kat +Ainim Suju je...hihihi...customer kita yang ajak ek...bukan sengaja..hahahaha


Sally bawak cousin Sally...sebab kebetulan dia ada kat rumah masa tu...kalau tidak mmg naik train je pagi tu...tapi dah ada driver...kita ajak jela kan...ahahaha...kejam ek?



Sally tak shopping banyak pun...sebab mmg tak niat nak membeli...tapi melayang jugak la 2 keping note kertas warna biru dalam nak tak nak shopping tu...Hahahaha...Sally beli shawl daripada koleksi dear solehah, baby macaroons, pin tudung dan jugak loose powder RonaSutra...hihihi...tu je..serius...walaupun ada lebih kurang 300 vendor dekat situ...

Nak shopping susah sebab terlalu sesak! Nak berjalan pun tak mampu...inikan pulak nak shopping...fuuuhh~ dah lebih kurang macam kat Jalan TAR!

-_____-''

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday #11: The Hunger Games Trilogy

12:30:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Orang-orang Ipoh...ada yang nak pergi Big Bad Wolf tak..?
Ada tak yang nak tolong belikan untuk Sally...?

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Iftar 2014 : Geng Sekolah Rendah 1997 - 2014

11:27:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Kan dah kata akhir-akhir ni asyik berbuka kat luar je...hihihi...so, kisah makan lagi dan lagi...

Kali ni geng keluar makan, kawan-kawan masa zaman sekolah rendah...yup kawan yang kenal since tahun 1997...meaning that I am 7 years old okay at that time! hahahaha...actually ada few yang mmg kami kenal since zaman tadika sampai la ke sekolah menengah...lagipun Keramat tu bukan besar pun..hahahaha





Yang sedihnya bila Sally tersalah buat reservation...dengan yakin Sally ingat buat reservation dekat Wangsa Walk...tapi end up jadi ke e-curve pulak...sabar jela...yang tukang ambik reservation pun bukan nak double confirm...bencinya....masa sampai tu nasib baik la restoran ayam penyet masih kosong...kalau tak...makan kat kaki lima je...

-____-''

Lepas dah solat Maghrib...masing-masing tak nak balik lagi...yela...susah kot nak kumpul sekali...sebab ada yang belajar kat luar negara...dengan tugas hakiki yang bekerja, yang belajar...mmg susah nak kumpul semua...ini pun ada yang last minute tak dapat datang....

Lepas tu pergi la mengopi jap...mengopi kat kedai mamak je pun...sebab tak tau nak borak kat mana...





RINDU! tu je perkataan yang mampu nak ucap...ada yang dah 5-6 tahun tak berjumpa...ada yang mmg selalu jumpa...tapi biasa la...kalau kita dah membesar bersama...feeling tu lain bila kita bertemu balik...rindu yang tak dapat nak describe...

korang ada jumpa kawan-kawan sekolah lagi...?

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sekitar Iftar Bersama Blogger 2014.

1:31:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Tahun ni banyak dapat jemputan berbuka diluar...macam tahun ni...Sally berpelung berbuka bersama blogger yang berada di area KL ni...dalam majlis Iftar bersama blogger 2014 anjuran Denaihati Network dan jugak penaja bersama Al Ansar Health Sdn. Bhd...macam yang Sally ada cerita dalam entry teaser isnin lepas...

 
Majlis ni diadakan ditempat yang sama dengan Sepetang Bersama Blogger 2014 yang lepas..iatu di Saloma Bistro, Jalan Ampang...Walaupun pada hakikatnya tersangat la dekat rumah Sally..tapi lewat jugak...semua sebab pagi tu Sally kena deliver cookies yang orang tempah..hihihi...ampun ye cik Qila!



Ni meja Sally...sebabkan random seated kan...so, Sally dapat meja 27...jauh daripada Qila...nasib baik la meja AJ kat sebelah je...takde la ralat sangat kan...sebab mmg majoriti meja tu Sally tak kenal langsung...and dorang pun dah ada kawan masing-masing..huhuhu...





eh, takpe la...kalau dah asyik dengan kawan je..camne kita nak kena blogger lain kan..? Yang penting meja Sally dekat dengan meja buffet oii...hahahaha....beratur sekejap je dah dapat makan..hehehehe...suka suka suka! Malam tu Sally tak makan banyak nasi..tapi ambik macam-macam la...hihihi...
 


Sebabkan bertemakan "Arabian Night"...kepala mmg dah takde idea nak pakai apa...sarung jubah hitam...pakai shawl yang beli dekat KL Raya Fest..hihihi...








Antara blogger yang datang...ramai jugak la yang Sally tak kenal...yang Qila habis semua manusia dia cam..hihihihi...Takpela..masih ada masa akan datang untuk berkenalan kan...lagipun bila yang pakai wordpress...Sally kadang terlupa nak cari..hihihi...ampun!


So, macam biasa...ni jela partner in crime yang Sally betul-betul kenal..hihihi...alhamdulillah la mereka ada...kalau tak...mau mati kutu Sally duduk kat situ...eheee~

Kepada yang hadir, Sally mintak maaf kalau ada yang tak tertegur ke...Kadang tu Sally kenal...tapi tetiba segan..boleh gitu...? Yela...mana tau kot orang tak suka kita approached ke kan..So, lain kali kita main tegur-tegur ek...

Salam 23 Ramadhan! :)

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!