Usaha untuk masa depan :)

10:24:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Orang kata kita nak berjaya, tak boleh berharap rezeki je...kena usaha jugak...umpamanya macam makan nasi...kalau tak disuap kemulut, kalau mak tak masak nasi, sampai kesudah la masih lagi jadi beras dan kita masih lagi lapar...so, semua yang kita nak buat kena usaha, tawakal dan selebihnya kalau ditakdirkan rezeki kita...InsyaAllah mmg jadi milik kita...

Sama-sama la kita doakan kejayaan kita dan rakan-rakan semua..InsyaAllah..

(^^,)

You Might Also Like

8 comments:

  1. Setiap kejayaan perlu ada doa kepada ALLAH dan usaha. Rezeki atau kejayaan tidak datang bergolek.

    ReplyDelete
  2. ibarat berdoa tapi tak melakukan apa -apa ...

    ReplyDelete
  3. betul!! usaha tu penting kan kak..:)

    ReplyDelete
  4. betul tu sally..we just need to have faith and keep going dengan apa yang kita buat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. true!! kalau tak dipecahkan ruyung mana nak dapat sagunya..cewah..! :P

    ReplyDelete
  6. Usaha, doa dan tawakal... Tiga ni perlu seiring untuk kejayaan yg diberkati dan diredhai...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!