Thursday, June 26, 2014

Usaha untuk masa depan :)


Orang kata kita nak berjaya, tak boleh berharap rezeki je...kena usaha jugak...umpamanya macam makan nasi...kalau tak disuap kemulut, kalau mak tak masak nasi, sampai kesudah la masih lagi jadi beras dan kita masih lagi lapar...so, semua yang kita nak buat kena usaha, tawakal dan selebihnya kalau ditakdirkan rezeki kita...InsyaAllah mmg jadi milik kita...

Sama-sama la kita doakan kejayaan kita dan rakan-rakan semua..InsyaAllah..

(^^,)

8 comments:

  1. Setiap kejayaan perlu ada doa kepada ALLAH dan usaha. Rezeki atau kejayaan tidak datang bergolek.

    ReplyDelete
  2. ibarat berdoa tapi tak melakukan apa -apa ...

    ReplyDelete
  3. betul!! usaha tu penting kan kak..:)

    ReplyDelete
  4. betul tu sally..we just need to have faith and keep going dengan apa yang kita buat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. true!! kalau tak dipecahkan ruyung mana nak dapat sagunya..cewah..! :P

    ReplyDelete
  6. Usaha, doa dan tawakal... Tiga ni perlu seiring untuk kejayaan yg diberkati dan diredhai...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!