Senarai lagu KPOP best Jan - June 2014 (Playlist Sally)

1:12:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments


Korea dan Korea lagi hasil carian semalam...hehehe...mungkin sebab dorang baca entry Senarai lagu KPOP paling best 2013 (K-Town) kot...serius...Sally tak ikut sangat perkembangan lagu korea ni...Sally jenis yang mana Sally minat dengar, sally dengar...kadang tu dengar tapi tak kenal sape pun....

So, hari ni Sally share senarai lagu KPOP best Jan - June 2014 mengikut playlist Sally...kalau ada lagu yang best lagi...korang komen ye...sally akan update from time to time..okay? Maaf sangat nak bagi tau, Sally mmg bias kepada CNBLUE...so, kalau terbanyak lagu CNBLUE tu..maafkan jela...


Lagi satu, Sally dah bgtau awal-awal Sally kurang minat KPOP yang menari...tapi tak bermakna Sally tak dengar lagu mereka...cuma kurang sikit je...okay? No offense! :)

Lagu-lagu ni kebanyakkannya yang ada dalam playlist Sally...tak ikut turutan pun tau! Takde yang paling popular ke tak popular...ni semua ikut telinga Sally je...
  1. INFINITE - Last Romeo
  2. 2NE1 - Gotta Be You
  3. MBLAQ - Be a Man
  4. MBLAQ - Broken
  5. Super Junior M - Swing
  6. CNBLUE - Can't Stop
  7. EXO - Overdose
  8. Lee Hong Ki (FT Island) - Words I Have Yet To Say
  9. Girls Generation - Mr. Mr.
  10. Taeyang - Eyes, Nose, Lips
  11. CNBLUE - Ryu Can Do It (Official Song for Ryu)
  12. VIXX - Eternity
  13. Akdong Musician - 200%
  14. Akdong Musician - Give Love
  15. CNBLUE - Cold Love
  16. G-Dragon - Crooked
  17. 2NE1 - Come Back Home
  18. Boyfriend - Obsession
  19. CNBLUE - Still (Japanese)
  20. CNBLUE - Truth (Japanese)
  21. A-Pink - Mr. Chu
  22. B.A.P - Where Are You?
  23. BTS - Just One Day
  24. Rain - La Song
  25. Juniel ft. Lee Jong Hyun - Love Falls
  26. SHINee - Everybody
  27. 2PM - All Day I Think Of You
  28. CNBLUE - Diamond Girl
  29. Orange Caramel - Catallena
  30. Mad Clown ft. Hyorin (Sistar) - Without You
Dah! tak tau dah lagu apa nak share dengan korang...sekarang pi bukak YouTube..tengok lagu ni ye..muahahaha...

p/s : Kalau ada lagu best lagi, share la...nanti Sally update masuk list.

You Might Also Like

15 comments:

  1. HIHI . Bolehlah update lagu korea ni . Saya pun selalu dengar lagu OST drama korea yang jiwang-jiwang . Jarang dengar lagu yang rancak menari-nari tu . HUHU .

    ReplyDelete
  2. wow..a true kpop lover. semua layan. kita dgr pun super junior. aiseh. kalah dengan sally. hahah

    ReplyDelete
  3. Hehehe akak ni taklehg nak K Pop sangat la Sallay nanti kan KEPOH jadinyerr hahahaha ....

    ReplyDelete
  4. Setuju dengan carta nih.
    Kebanyakkan memang favourite! :D

    ReplyDelete
  5. mungkin juga klu sally buat satu page khas ttg kpop , carian di google tinggi ...

    ReplyDelete
  6. Last Romeo Infinite
    Can't stop CNBLUE
    Minat sama la..hihi..

    ReplyDelete
  7. Tak dengar lagi lagu Infinite

    ReplyDelete
  8. wah minat betul sally kan...mesti selalu dengar ni kan...

    ReplyDelete
  9. wah wah wahhhh :O
    inshaallah nanti qila dengar.
    hihihi

    ReplyDelete
  10. exo-overdose!!!!! patut be no 1 lah kak sally. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Lagu-lagu ni kebanyakkannya yang ada dalam playlist Sally...tak ikut turutan pun tau! Takde yang paling popular ke tak popular...ni semua ikut telinga Sally je..."

      baca statement dulu dik...

      Delete
  11. hahaha..
    bru nk jnak2 dgr kpop ..
    tu mai sni tu :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!