DIY Veil & Hand Bouquet.

4:44:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments

Kalau ingat...Sally ada cerita pasal DIY Bride to Be #6 dan Bride to Be #7... dalam tu Sally ada janji nak tunjuk kat korang final outcome yang jadi pada veil dan jugak hand bouquet tu kan...even hand bouquet tu agak tak menjadi sebenarnya..muahahahaha...tak kisah la..bak kata kakak Sally, janji JIMAT! yeay! perkataan yang semua orang suka kan?


Veil yang dah siap...Sesungguhnya memerlukan ketabahan yang sangat tinggi utk menyiapkan veil ni...kalau korang jenis cepat bosan..mohon mulakan 2 bulan lebih awal prosesnya ye...hahahahaha...Kalau Sally start bulan February lagi..hahahaha :P

Veil, hand bouquet with pengantin :)

Model yang feeling dia comel dengan hand bouquet...

Hehehehe...actually outcome utk hand bouquet tu tak berapa kemas dan tak berapa bulat...tapi halal je la kan...kalau bukak balik pun belum tentu lagi jadi macam yang apa kita nak...pastu lupa nak letak bunga kecik...muahahaha...janji lebih kurang bentuk hand bouquet pun okay la kan?

Ada yang request tutorial kan..? hehehe...serius tak reti nak buat tuto..sebab dah siap dah...hehehe...xpe...nnt kalau ada cara nak buat tuto, Sally kongsikan ek :)

You Might Also Like

23 comments:

  1. uish hand bouquet tu mcm susah je. kak sally tjuk la cara buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...tak susah pun liyliz... Tapi leceh sikit laaaa...

      Delete
  2. comel model kat bawah tu :p kretatifnya buat bunga guna manik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...model tak berbayar la...Heee~ tu pun sbb tgk contoh..baru dpt idea...

      Delete
  3. Replies
    1. Hehehe...takde yg special pun kak :)

      Delete
  4. Rajinnyyyaaaa... Mcm mana buat??? Tutorial pls :B :B

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...x sempat nk buat tuto la bnda dh siap

      Delete
  5. Replies
    1. Haip..haip...hahahaha...muka kita plak dia komen ;)

      Delete
  6. wahh hand bouquet dalam bentuk ribuan manik.. cantik2..
    kreatif kak sally..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ribu pun...ada 350++ je tu..hahaha...

      Delete
  7. Replies
    1. nasib baik la cantik..kalau tak mau ada yang gila :)

      Delete
  8. cantiknya Sally.. kalau tengok hasilnya tu, memang puas hati kan.. berbaloi bersusah sikit nak membuatnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi sebab kita yang buat..hahaha...kalau suruh org buat jadi gitu..sumpah dia jadi manik :P

      Delete
  9. Sally memg kesabaran tggi kot...kalau sha entah ape jadi kat manik2 tu sume....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ nak buat camne...dah beli kan barang..kena la siapkan jugak :)

      Delete
  10. Replies
    1. Hehehe...takde yg special pun Ija..heee~ thank you :)

      Delete
  11. wah teringin nak buat diy macam ni T.T teringin sgt >< bila lah kakak Sya nak kahwen hahaha boleh la tunjuk skill hmhm

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!