Apa kisah disebalik lagu Can't Stop by CNBLUE?

10:25:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Okay, ni bukan Sally meroyan ye...yang ni memang ada orang yang search...Sally tak tau pulak sejak lagu ni released pada hujung February 2014 yang lepas...ada jugak yang masih tak paham pasal lagu ni....okay la...jujur nak kata...Sally tak berapa faham sangat pun...tapi Sally boleh bagitau roughly la apa kisah disebalik lagu ni...hehehe....

Sebelum tu...boleh tengok dulu music video dia dulu...boleh tengok kat entry SINI atau klik je kat bawah...


Dah tengok...? Overall satu je yang Sally tak suka dalam MV ni...heroin dia...hahahaha...dalam MV ni punya la mamat 4 orang ni pakai kot...dah habis handsome dah..tetiba heroin pakai sleeveless dengan short je..? ada macam tak kena sikit la...eh, ke Sally jealous sebenarnya..? Muahahaha...okay, sambung balik....

Can't Stop ni sebenarnya berkisahkan tentang sepasang kekasih yang dipisahkan di dua dunia yang berbeza la...Terkadang si lelaki nak cuba lupakan si perempuan, dan kadang-kadang dia tak boleh nak lupakan...pasal tu ada satu lirik dalam lagu tu, "my day is yours.."..maknanya dia sentiasa teringat dan tak boleh lupakan perempuan tu...

Senang cerita, perempuan tu macam bayang-bayang si lelaki...sebab si lelaki akan sentiasa teringatkan perempuan tu...dorang mmg sayang antara satu sama lain...cuma ada sesuatu yang menyekat percintaan mereka...tapi apa, Sally tak dapat nak tangkap...I kan pandang Mr. Jung je...hihihi...

Kalau korang tengok MV tu sampai habis...korang akan perasan satu scene yang mana Yong Hwa pecahkan cermin...tu menandakan yang mereka dah padamkan semua halangan yang menyekat dorang daripada bersama....kiranya lagu ni happily ever after la...sebab si lelaki terus berjuang untuk cinta sejati dia...okay, tu je yang Sally boleh kongsi...hihihihi...

Can’t stop me now Can’t stop me now
I still smell your scent of spring
Can’t stop me now Can’t stop me now
I can’t stop, I can’t stop loving you


p/s : Yang pasal birthday Yong Hwa 2014 tu...korang boleh baca kat SINI ye....

p/s/s : pissed off pulak tengok gambar atas tu! 

You Might Also Like

13 comments:

  1. Eh eh eh , gambar last tu tu tu. Panas hati beta. T_T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. French kiss je tu...

      **sambil-sambil urut dada

      Delete
  2. Eh eh eh handsome nya Yong Hwa! <333 Hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh eh ... sejak bila dia tak pernah handsome? :P

      Delete
  3. ulasan lagu dri si buah hati..hihi
    ramai peminat yonghwa, terpaksa sally bersaing dgn mereka..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...nama pun lagu utk sally kak..eh? :P
      sally ni pun dah wife dia yg no 18 juta kalau x silap -__-'

      Delete
  4. Nik minat Cnblue . Serious lagu diorang tak ada yang mengecewakan setakat ni . Hehehe Nik pun panas ni dengan gambar last tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah nik! hahahaha...sebab minat CNBLUE...lol...kan..? sabar jela hati -_-'

      Delete
  5. Replies
    1. Sally pun antara faham dengan tak faham je kak..hihi

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!