Official merchandise for 2014 CNBLUE Live Can't Stop concert!

4:01:00 PM Sally Samsaiman 32 Comments

Hahahaha...orang lain dok la sibuk puasa, tak kurang jugak yang dah feeling raya macam kat shopping complex...musykil Sally! hahahaha...actually Sally bukan la tak memandang tinggi Ramadhan, tapi bila teringat entry daripada rakan blogger Syira Lokman dalam entry beliau yang bertajuk "Rahsiakan ibadahmu sebagaimana kau merahsiakan keaibanmu"...Jadi tak perlu la nak hebahkan berapa rakaat terawih, berapa muka surat Al-Quran dibaca kan...sebagai inisiatif, kita tukar pasal benda lain...

Lightstick
official T-Shirt (B)
Sebagaimana yang dah Sally war-warkan sebelum ni...yang perhentian terakhir untuk 2014 CNBLUE Live Can't Stop concert akan berhenti di Malaysia...sebagai destinasi terakhir..Jujur kata la...orang lain counting days untuk kahwin macam Nurie, (muahahaha)...tak kurang jugak yang counting bila nak raya kan...tapi Sally mmg counting days untuk CNBLUE datang Malaysia buat kali kedua! hahahahaha...

Slogan (Muffler)

Berbalik kepada tajuk...hehehe..ni orang panggil persediaan..LOL...orang sibuk beli baju raya, kuih raya...Sally beli official merchandise pulak...mmg sah la Sally ni spesis manusia yang pelik -___-''

Semua tu Sally baru dapat kecuali muffler tu...itu Sally dah beli masa kat Singapore...hihihi...actually ada banyak lagi official merchandise...dah cukup-cukup la Sally bagi FNC Entertainment tu bertambah kaya...muahahaha...Yang ni kawan Sally beli masa dorang g konsert kat Busan, Korea 2 minggu lepas...


p/s : Muhasabah diri kejap...baik la sedekah kan..tapi dah terbeli...huhu...takpe...
Rahsiakan ibadahmu sebagaimana kau merahsiakan keaibanmu..

32 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Girls day out! :)

2:58:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Hari Sabtu lepas, Sally ajak Iera dan Dayah keluar...saje je...sebab macam dah lama tak jumpa dorang kan...hihihi...kalau berjumpa, tempat yang best nak lepak..kalau tak kedai makan...mesti kedai makan...hahaha...motif dia mmg kedai makan kan?


Cuba teka kat mana? Hahahaha...surely tau kan...ni kat Seoul Garden...sebab Iera dah janji nak g makan kat sini..hahaha...siap seret la Dayah..hehehe...Sally tak nak la tujuk gambar makanan...nanti kang ada yang tetiba gastrik pulak...muehehehe...


Yang sebelah kiri tu Iera, sebelah kanan tu Dayah...Sally? tak payah kenal la kan...hahahaha...
 

Yang ni masa menggila dalam kereta..jammed gila weh Sabtu tu sebab orang semua keluar nak beli barang dapur...lagi-lagi AEON big ada member card sales kalau 28th kan..? sementara tunggu kereta nak bergerak...nak dekat 10 gambar boleh diambil... **nak bgtau jalan jammed**


Ingat tak entry Advanced and belated birthday gift! Hehehehe...alhamdulillah...dah sampai kat tuan dia..kecuali yang Syifa' punya je still ada kat Sally...sape suruh dia balik Penang kan..? LOL..tak bermotif marah orang..hahahaha...takpela...nnt boleh bagi kot...bukan nya tak jumpa dah kan..hikhikhik...

p/s : Awesome weekend with BFF! :D

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

PhotoBook daripada PhotobookWorldwide.com

1:50:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Kalau bukak Groupon.my kan...sure la banyak benda nak beli...kadang-kadang tu benda yang bukan-bukan je yang dibeli...dah macam manusia yang duit banyak tak habis-habis..hahahaha....Sally la antara manusia yang tak reti nak simpan duit tu..muahahaha...


Photobook tu kita yang design sendiri...masa promo yang Sally dapat tu baru RM10 je..tu yg gagah beli tu...lepas tu mmg la excited kejap nak buat first photobook tu kan...fikir punya fikir occasion apa...jadi Sally pilih untuk buat photobook masa Sally g Singapore untuk 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Singapore pada bulan May lepas...

Mungkin sebab Sally rasa tu benda yang paling happy buat Sally tahun ni...hihi..nak buat pasal wedding kakak etc...macam tu more to moment dia kan...hehehe...so, why not kita find something yang memorable...huhuhu...ayat...cliche weh! Kalau korang nak tgk apa yang ada dalam photobook tu..boleh la tengok kat Instagram Sally...klik (SINI)

Yang kad kecik tu nanti Sally cerita yang lain pulak..itu pun sama beli dekat Groupon.my

Kan dah kata Sally suka beli benda bukan-bukan..

-___- 

kalau korang nak beli jugak...tapi takde groupon punya voucher tapi korang still nak tempah..boleh la g kat laman web dorang (http://www.photobook.com.my/) .. Sure korang suka kalau korang jenis yang suka benda bukan-bukan macam Sally..hahahaha


9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Selamat ulang tahun Ainim Rashihah!

8:19:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Pertama sekali...Salam RAMADHAN kepada semua umat Islam...Alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk berjumpa dengan Ramadhan pada tahun ni...Sape g terawih semalam? Seronok kan...lama da tak terawih...hihihi...last sekali tahun lepas..muehehehe....

Okay, mukadimah lari topik lagi sekali...

Happy Birthday Twinnie!


Hehehehe...Sally rasa rata-rata korang dah kenal dengan pemilik blog Ainim Rashihah ni kan...hehehe...Sally mula kenal Anim masa tahun lepas, sampai la kami jadi mentee kepada kak MiaLiana dan sampai sekarang dah jadi kembar dah...hahahaha...eh, muka kami sama kot...boleh la jadi kembar no 3 kan...kenapa no 3? Sebab kan Anim dah ada kembar yang original...hahahaha...


Hehehehe...Anim ni merupakan orang yang paling lembut Sally kenal...Kadang tu Sally pulak yang rasa segan nak ketawa sebab dia lembut sangat..hahahaha...walaupun dia sebenarnya pangkat kakak dengan Sally, tapi takpe la...sekali sekala kasi la dia rasa sebaya dengan Sally kan...muehehehe..jangan marah eyrr...


To Anim,

Nobody is as lucky as me to have you. You understand me more than I can even understand myself. It feels like I've known you forever. You've always knew how to cheer me up when I'm down. I'll always remember the times we laughed so hard, we couldn't stop.
The memories, the fun, the moments, the laughs, the jokes, I'll never forget them. As long as we are living, no matter when or where, if you ever need me just call and I'll be there because you've been there for me. Of all the friends I've ever met, you're the one I won't forget. I could never thank you enough for all that you have done for me.
Happy Birthday to my best friend in this whole world.

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

KFC Doraemon Travel Blanket

12:30:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments


Korang tau Sally mmg tak boleh kalau tengok Doraemon kan...hahaha...jadi semalam dah ada promotion kat KFC...kebetulan Sally ada voucher tunai RM 30 untuk KFC @ Pizza Hut @ Ayamas .. So, semalam pergi la KFC dengan cousin Sally...dia yang nak sangat pun...hahahaha....


Dan macam biasa la...Sally mmg takde niat nak beli blanket ni...tapi terbeli pulak warna biru tu...lepas ni ada lagi 5 warna je tinggal nak terbeli..hahahaha....selimut ni besar la korang...mmg serius sesuai untuk bawak g travel...tapi dia takde la tebal sangat...just okay-okay la untuk kurangkan rasa sejuk...


Mohon korang beli lagi 5 warna dan buat-buat tersalah pos kat rumah Sally...kalau tak nak Sally terbeli la kan...tapi kalau takde sampai...jangan salahkan Sally kalau Sally terbeli...! thanks in advance! :)

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy 24th Birthday Kang Min Hyuk!

3:18:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Ahad yang lepas dah celebrate birthday Jung Yong Hwa, so.. hari ni maghi la bersama kita celebrate birthday members yang paling muda dalam kumpulan CNBLUE selain Lee Jung Shin...our king of drummer, Kang Min Hyuk!


Hehehehe...happy 24th birthday Hyukkie!


생일 축하해요.
(Happy Birthday!)

특별한 오늘, 가장 행복했으면 합니다. 멋진 생일 보내세요!
(Wishing you every happiness on your special day. Have a wonderful birthday!)

모든 소원이 이루어지길 바랍니다.
(May all your wishes come true.)

As you start another fantastic year of your life, we wish that all your dreams come true. Have a great birthday and a smashing year ahead. May your day be super bright and super special! Wishing you the happiest of birthdays.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Happy birthday jugak buat SeoHyun daripada kumpulan Girls Generation (SNSD)...

Happy Birthday to you!
May you have a million moments of joy, a million moments of love, a million moments of pure happiness and a million moments of good health and wealth.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Keywords : abang Sally..?

4:07:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


Suka la korang ni...suka cari benda yang lain daripada yang lain dalam blog Sally ni...kelmarin korang cari pasal mak Jung Yong Hwa...hari ni dok cari abang Sally pulak...hmmm...ni suspicious korang ni..hahahaha...sampai hati...takde orang pun search pasal Sally...sentap setahun!

Hahahaha...korang cari abang Sally kenapa..? ohh..sebab Sally selalu mentioned dorang tapi takde gambar ek..? Hahahaha...Sally ada dua orang abang...yang along belum kawen, yang nombor dua dah kawen tahun lepas...hihihi...


Yang sulung tu nanti nak cari...aiyark! dalam pendrive ni takde la pulak..hahahaha...esok lusa Sally update balik bila dah jumpa gambar dia ek...yang atas ni abang Sally nombor dua yang dah kawen...

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Siti & Sally : The Sister's Closet

12:36:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Berkaitan entry Wordless Wednesday! [Teaser] pada rabu lepas, rasanya rata-rata dah dapat agak kan...sekarang ni sally berkongsi dengan kakak untuk buat business menjual pakaian wanita disamping ambil tempahan untuk buat lemon cheesecake dan almond chocolate chip cookies yang akan dibuat sepanjang tahun..tak terhad untuk raya ye..hihihi...Alhamdulillah...dah start pengeluaran dah pun...dan minggu ni dah mula busy sebab ramai dah buat order..stok baju pun dah berkurang..hihihi...

Kami ni masih lagi dalam proses nak belajar...hihihi...masih lagi baru...harap-harap dapat la bagi sokongan dekat kami ye...aicehh...ayat budak praktikal sangat kan...muehehehe...sebelum ni banyak dah business Sally buat tapi kebanyakkannya Sally buat secara separuh masa je...tapi kali ni nak buat secara serius la...hihihi..InsyaAllah...

Kalau belum LIKE kat Facebook [Siti & Sally : The Sister's Closet] boleh la menjengah ek...even page tu masih dalam pembinaan lagi...dapat kakak buta IT, adik dia la jadi mangsa...Instagram masih dalam proses... Sally akan update satu persatu ikut masa..sebab Sally tgh busy nak final exam next week..hihihi...

#SitiSally #TheSistersCloset #Kami Jual #Sisters #RayaCollection

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Checklist Ramadhan.

11:04:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments



Checklist amalan bulan Ramadhan.
  1. Bersahur
  2. Berniat puasa di malam hari
  3. Perbanyakkan berzikir
  4. Membaca dan tadabbur Al-Quran
  5. Perbanyakkan bersedekah
  6. Pelihara pancaindera daripada maksiat
  7. Elakkan berbual kosong
  8. Perbanyakkan berdoa
  9. Bangun untuk qiamullail
Checklist ni Sally dapat masa berjalan ke Jalan Tar masa nak cari baju melayu abang-abang Sally untuk kenduri...terima kasih kepada pelajar Universiti Sains Islam Malaysia untuk peringatan ni...sama-sama la kita saling ingat mengingati perkara kebaikkan...

Tak sabar nak puasa! ^_^

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Almond Chocolate Chip Cookies.

1:14:00 PM Sally Samsaiman 29 Comments

Sebelum ni ramai yang cari resepi chocolate chip cookies ala-ala famous amos dalam blog sally...kali ni Sally ada berita yg lagi bagus! daripada susah-susah nak buat sendiri...apa kata kalau korang beli je kat Sally? dijamin sedap, InsyaAllah!



Bahan-bahan yang digunakan semuanya yang terbaik...Sally dan kakak tak pakai margarine okay? Pakai Buttercup...high quality oats, flour, almond nibs, chocolate chip last but not least ada grated chocolate inside da cookies...kami pakai chocolate jenama Beryls......gerenti semua bahan-bahan yang terbaik...

Semuanya homemade...dijamin bersih...jangan tanya la ada loga halal ke tidak...kalau ada yang kena katok kepala jangan tanya kenapa...risau harga mahal..? No way! Kami buat untuk makan, bukan untuk untung...barang-barang mahal? barang-barang terbaik...harganya takkan murah? Silap! Harga terbaik Sally bagi untuk semua!

RM20 utk 50 pcs!


Buat masa ni Sally ambil order untuk yang dekat area KL, Ampang dan kawasan yang boleh dicapai tanpa pos...tapi kalau ada yang request pos pun boleh! takde masalah...Sape nak tester, boleh jumpa Sally...kita makan-makan sampai puas, pastu order..okay??

29 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Aaron Qhalael :)

1:02:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Sebelum majlis perkahwinan kakak Sally, Sally ada terima mesej daripada kakak tiri Sally yang cakap dia dah selamat melahirkan anak yang ke 3...hihihi...tak sempat makan nasi kenduri dia dah keluar dulu...

Lepas ibu dan arwah papa berpisah, dua-dua kawen lain...tu yang ramai jadi adik beradik tetiba tu..muahahaha...

so, meet my anak buah tiri Sally yang entah keberapa... Aaron Qhalael....hihihi...nama pun lahaiii...berbelit makcik nak sebut!


Gambar pun curi kat FB je ni..hahaha...mmg tak ingat langsung nak ambik gambar...sibuk main dengan si Aaron...dah la muka bulat! sebiji macam Shin Chan...langsung takde shape muka dia...comel gila lahaiiiiii....hahahaha...tengok nenek pegang...suka lettew jumpa cucu tu..hahahaha...jangan tanya aunty Sally tu...dia mmg ganas...pegang budak pun ganas...


Lepas main dgn baby...sampai rasa nak makan dia sebab comel...le cousin pun ajak g makan...ohh! lupa...Le cousin yang hantar sebab kebetulan rumah kakak tiri Sally kat Sungai Buloh...kebetulan cousin Sally pun kerja kat Hospital Sungai Buloh..so, senang la nak berjalan..hihihi...siap dia belanja makan...almaklum la orang gomen kan dah gaji semalam..kan..?

:)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Usaha untuk masa depan :)

10:24:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Orang kata kita nak berjaya, tak boleh berharap rezeki je...kena usaha jugak...umpamanya macam makan nasi...kalau tak disuap kemulut, kalau mak tak masak nasi, sampai kesudah la masih lagi jadi beras dan kita masih lagi lapar...so, semua yang kita nak buat kena usaha, tawakal dan selebihnya kalau ditakdirkan rezeki kita...InsyaAllah mmg jadi milik kita...

Sama-sama la kita doakan kejayaan kita dan rakan-rakan semua..InsyaAllah..

(^^,)

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tiba-tiba satu perasaan timbul.

4:58:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Sally dah banyak kali rasa macam ni...sampai tahap kadang-kadang tu nak kat stress tu tidak la..tapi ada sedikit terkesan la dekat hati....

Dalam division Sally, ada 6 orang perempuan...3 dah berkahwin, sorang akan berkahwin pada hujung tahun ni dan seorang lagi pada awal tahun hadapan...Jadinya yang tinggal cuma Sally je masih takde hala tuju...Bos tanya, "Kau bila nak kawin Sally?" .. speechless sekejap....sambil ketawa yang hanya Sally tau maknanya...

Lepas kenduri kahwin kakak Sally dua minggu yang lepas, Sally agak berada pada tahap tekanan bila ada beberapa orang tua kategori mulut puaka yang bertanyakan pasal giliran Sally untuk naik pelamin...kalau korang perasan yang abang sally kawen pada tahun 2013, kakak Sally pada tahun 2014...Jadinya mereka mengandaikan yang Sally akan berkahwin pada tahun 2015...

"Kakak kamu dah, abang kamu dah...kamu bila lagi nak kawen?" - Si Puaka 1

"Saya tgh sambung degree ni...lepas ni nak sambung Master dengan PhD..lambat lagi kot.." - Sally

"Belajar tinggi-tinggi mmg tak kawen la kamu nanti..." - Si Puaka 1


"Kamu ni bila nak kawen..? - Si Puaka 2

Sambil gelak, "Lambat lagi ni makcik...calon pun lupa nak cari.." - Sally

"Dah umur 24 tahun kalau takde calon, mmg tak kawen la kamu.." - Si Puaka 3

"Eh, camtu ke...kalau camtu mmg takde jodoh la saya.." - Sally

"Camne nak ada calon, kena kurus dulu la...baru ada orang nak...ini nak bawa diri pun susah.." - Si Puaka 3

"Orang gemuk la comel...!" - Sally

"Kamu je rasa macam tu...kalau tak kurus mana nak ada jodoh..tengok macam kakak kamu tu.." - Si Puaka 3

"Takpe la...saya kawen jela dengan orang gemuk jugak..." - Sally

(Tak tau datang daripada mana Si Puaka 2 ni balik...)

"Lelaki kalau gemuk pun nak cari perempuan cantik je..." - Si Puaka 2

"Nak kata saya tak cantik la? Pastu kalau nak kawen kena kurus..?" - Sally

Rasa tak sanggup nak bagi korang tau selanjutnya...sebab Sally yang ingat ni pun rasa sedih..tak mampu nak ekspresikan macam mana...Kalau ikut hati, mau kena flying kick makcik puaka bertiga tu...Nak kata sedih tu ada la sikit...mgkn ye, bentuk fizikal Sally tak la seindah yang manusia bayangkan dalam novel...kadang Sally pun stress...tapi dah Allah jadikan macam ni...apa nak kata..? Tak elok kalau kita benci dengan kejadian Allah kan..?

Walau sebenarnya Sally dah lali sangat dah dengan pertanyaan bila nak kurus, bila nak kawen, kenapa takde pakwe, kenapa makin besar dan banyak lagi kenapa kenapa yang rasa dorang semua mintak kaki ni naik kat kepala je bila tanya...Cuba la tanya..bila nak kaya ke, bila nak sambung belajar ke...bila nak g haji ke..takde la sakit hati sangat...

Nak kata Sally makan hati...rasa benda tu dah bertahun dah Sally alami...tapi tipu la kalau takde sekelumit pun rasa marah, sedih dalam hati kan...dah namanya pun manusia..bukannya robot...kang kalau jadi heartless...mau gempar Malaysia ni haa...

Cuma Sally nak cakap...kepada makcik-makcik kat luar sana...kat korang jugak...Kalau nak tanya kat kawan-kawan, sepupu sepapat ke kan..berlapik la sikit...jangan la tanya direct...kalau kena manusia yang berhati kering macam Sally takpe...boleh gelak lagi...kalau kena kat orang yang jenis mudah tersentuh hati dia..buatnya kena maki tak ke saja je tempah tu...belum lagi betul-betul dia tak kawen...lagi parah...

Jodoh tu macam yang Sally dah bgtau banyak kali...

Sila la baca lagi dan lagi...


Aku ni dah lali..
Jangan sampai aku maki..
Mudah dan pasti...
Kau jaga diri sendiri...
Sebab kau pun sama tak berlaki...

-____-''

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy 24th Birthday, my Bintang Penyembuh! :)

11:36:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Happy Birthday my dear Bintang!

Hehehehe...Najmul Asyifa' (Bintang Penyembuh)... kalau korang pernah baca entry bintang kesayangan saya, mesti korang dah kenal Syifa' kan...


Bintang sayang...

I tau you dah lalui banyak benda...daripada suka sehingga duka yang I sendiri rasa masih berparut...sehingga la kehilangan arwah adik...I tau you sedih..I tau you rasa lost...tapi you kena ingat...you will always can count on me..You kena sentiasa kuat utk mama, kakak dgn adik...

To my dearest star,

It's your birthday dear, lets celebrate the happiness, love and memories together. Forget all worries and bad memories of past year and embrace the new exciting and successful coming year of your life.

A friend is not only person who knows your secrets and flaws, but also understand you and accept you as you are. Thanks for being a good friend of mine. May Allah bless you and may all your wish and dreams come true...

I love you..

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Teaser]

11:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments





7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Kiki & Pak Janggut]

9:30:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments


Sila buat ayat yang bersesuaian...


Kiki : __________________________
Pak Janggut : _____________________________

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Lemon Cheesecake]

9:26:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments


Yang ni pun jual jugak...

1/2 kg - RM 30
1 kg - RM 60

Self-pickup area Ampang, KL.

^_^

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Keywords : Gambar mak Jung Yong Hwa

10:31:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments


Haip..haip! Sape yang search pasal my virtual mother in law ni..? Hahahahaha...mungkin lepas baca pasal entry apa yang jadi masa birthday Jung Yong Hwa, jadi ramai yang nak tau pasal mak Yong Hwa...Mesti semua orang nak tau cinta hati Yong Hwa yang sorang ni yang dia bawa berjalan kat tepi pantai tu kan...

So, presenting to you... my virtual mother in law...


Hahahaha...cantik gila kan muka omma...tapi gambar kat atas tu masa tahun 2010 kalau tak silap la..hahaha...lupa nak follow up pasal omma...ingat kat anak dia yang super handsome tu je..muahahahaha...

Omma, Me Ahn He Yo ... (Mak, saya mintak maaf)



So, kat atas tu gambar latest mak Yong Hwa...gambar ni diambil masa dekat airport pada hari birthday Yong Hwa ahad lepas...hihihi...still sama, still cantik..macam Sally..eh?

Dah..yang mana tukang search tu...dah kenal kan..?

kbai.

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sister's bonding time.

10:02:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments


Korang dah baca entry Happy 26th birthday Nickhun 2PM? Kalau dah baca mesti korang paham apa yang Sally bebel kat atas ni..hahahaha...Sally mmg saje bgtau kakak Sally yang hari ni birthday Nickhun...nak tengok dia terpancing ke tidak je..hahahhaa...

Selalu kalau lepak dengan mama dan kakak, Sally mmg akan bahasakan Yong Hwa sebagai "menantu mama"...hahaha...sesuka hati je kan...mama pun layan kan je...so, sebab nak perli Sally...kakak Sally boleh pulak suruh Yong Hwa datang Malaysia...siap cakap Yong Hwa menyombong duduk Korea..kuang ajaq punya kakak!

Hahahaha...tahun ni Yong Hwa kata raya kat Malaysia...so, Sally tak payah balik Korea la raya ni...eh? dah kata virtual hubby kan...feeling pun takpe dah...muahahaha...

p/s : statement atas ni sebab CNBLUE datang Malaysia utk 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur... mmg tak la Yong Hwa nak balik raya Malaysia oii...in future tak tau la..LOL!

video

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy 26th birthday Nickhun 2PM!

8:54:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Hahahaha...tetiba kan wish birthday Nickhun...percaya la..ni bukan niat Sally nak wish...tapi sebab kakak Sally dah sah jadi isteri orang...bak kata dia..kena setia dengan suami je...walaupun dia minat gila kat Nickhun...muahahahaha...kesian..kesian...so, Sally wish kan on behalf je ni...ihiksss...kalau tak caya kakak sally minat kat Nickhun, boleh baca entry SINI...

So, Happy 26th Birthday Nickhun!


Nickhun merupakan salah seorang ahli dalam kumpulan 2PM dan bernaung dibawah JYP...Walaupun bukan kelahiran Korea, tapi Nickhun agak popular di Korea disamping kumpulan 2PM dan jugak bila dia reveal yang dia bercinta dengan Tiffany daripada kumpulan Girls Generation (SNSD)..boleh baca entry KhunFany...
 

Lebih dikenali sebagai Prince Khun di Thailand, ternyata Nickhun mmg sangat la popular di negaranya sendiri dan juga Korea....hopefully akan semakin berkembang kerjayanya...

saeng-il chu-ka-hae, Khun-shii...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CPUV 5 - Stadium Astro World Cup P...

10:41:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Alhamdulillah...dapat lagi CPUV daripada Nuffnang harini...mulia sungguh hatimu..gittew~ CPUV yang kedua dah pun selamat di simpan dalam tabung earning tu..hehehe...sekarang ni ada lagi 3 CPUV yang tgh menari-nari...mohon klik kalau nampak ye...thanks!

Hahahahaha...actually Sally tak tau CPUV ni untuk apa...nanti kalau dah ada idea pasal ape sally update balik..muahahaha... ^^,

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!