Yellow Ribbon Project.

1:17:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Selain daripada projek mega Rainbow Sea Project yang akan dijalankan pada 10th May 2014 sempena konsert 2014 CNBLUE Live ‘Can’t Stop’ in Singapore...pihak SGFC (Official CNBLUE Boice in Singapore) juga akan menjalankan lagi satu project iaitu "Yellow Ribbon Project"....

Projek ni di cetuskan oleh Kelly daripada Thailand yang mencadangkan supaya semua BOICE yang akan menghadiri konsert ini memakai riben berwarna kuning dipergelangan tangan kiri sebagai menghormati peristiwa tragedy Sewol yang tenggelam ketika dalam perjalanan ke Pulau Jeju...sehingga kini...hampir 300 mangsa telah disahkan terkorban dan masih ramai lagi yang masih hilang....Projek ini merupakan salah satu cara untuk mengenang, menghormati dan menunjukkan rasa simpati kepada mangsa dan juga keluarga mereka....

Credits : http://www.cnbluesgfc.net/
"In South Korea, the yellow ribbon is now being used in order to commemorate Sinking of the MV Sewol and now Yellow represents hope and also condolences to all affected victims and family of the ferry incident and to add on, our leader, Yong Hwa did say that he hopes all boices can also pray hard for all the victims and family of the ferry incident."



More info : cnbluesgfc.net

Pihak SGFC berharap, projek ini akan mendapat sokongan daripada semua yang akan menghadiri konsert pada hari tersebut...sebab kita tak dapat nak buat apa-apa, tunjuk rasa simpati dan mendoakan mereka rasanya sudah cukup baik dan harapnya, projek ini dapat menyatukan semua yang menghadiri konsert ini....

#Good Luck guys! You guys awesome! ^_^

You Might Also Like

17 comments:

  1. hope dipermudahkan konsert tu. riben kuning..baru tahu kempen ni. aah bila tgk dlm berita hari tu, kesian tgk keluarga mangsa. kim jong kook my love tu pun ada sumbangkan derma buat keluarga mangsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm...hopefully kak...mmg rasa sedih sangat...sedangkan MH370 kita yg hilang pun pilu...ni yg tenggelam nampak lagi syahdu...

      Delete
  2. semoga yg masih hilang itu akan dijumpai n konsert cnb berjalan dgn jayanya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kak...yes..yes...hopefully :')

      Delete
  3. simpati sgt pada keluarga mangsa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat kak...mmg rasa sedih sangat...

      Delete
  4. Semoga konsert tersebut berjalan lancar..

    ReplyDelete
  5. semoga konsert tu brjalan dgn lancar lah kan sally...

    ReplyDelete
  6. oh.....
    kesiannya...
    hm hope the concert rawk!! hehe

    ReplyDelete
  7. All the best , pape pun Yonghwa thorbaeeekk ! :P

    ReplyDelete
  8. sally jangan lupe pakai masa g konsert kat sana ye.. #oleolejanganlupa

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!