The Liebster Award by Niesa LoveCrew

11:19:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Sebenarnya malas nak join...apesal la si Niesa ni tag sally... *monolog sally dalam hati...haha

Hi! Hari ni sally nak join satu segmen yang di tag oleh Niesa...hahaha...kalau ikut hati malas nak layan si Niesa ni...tapi kang ada yang tacing pulak lepas ni...haaa~ malas iolsss nak layan tahap tacing dia..hahaha...so, Niesa sayang intan payung...ni sally jawab...siap dengan soalan extra dekat group tadi ye...

Sally tak tau daripada mana wujudnya benda ni...tapi rasanya dulu-dulu pernah jugak menjawabnya...masa zaman kolej dulu kot...beberapa tahun lepas laaa...hahaha...tetiba macam tgh buat exam pulak...LOL...hahaha...


So, meh la cikidaut ape soalannya ye...termasuk satu soalan tambahan yang Niesa bagi dalam group kami kat whatsapp...hahahaha...kot-kot kalau korang rasa nak kenal sape sally...maghi la membaconya :)

1. Tempat yang korang nak sangat pergi?
Sally : As for now...Sally nak sangat pergi Korea dan jugak semua pantai dan jugak pulau dalam dunia ni...Maldives would be one of...Mekah...rumah Allah...itu jangan cerita laa...most wanted wishlist..!

2. BLOGGER yg teringin sangat korang nak ajak g date dan kenapa? tak kisah laki ke perempuan.
Sally : date ek...? hmmm...kalau ikutkan Azlan laa...tapi dia "sayang" orang lain pulak...kan Niesa?
So, next wishlist jatuh kepada +Vanessa Ricky ...

3. Antara perangai pelik korang?
Sally : prangai pelik..? Hahaha...Sally suka cakap dengan bantal...pastu sally suka tanya soalan dan jawab sendiri...hahaha...

4. Hadiah hari jadi yang di idam-idamkan.
Sally : Cruise vacation and traveling around Europe :)

5. Ciri-ciri pasangan idaman (nak jugak tanya. Haha)
Sally : Takde specific requirement...Sally just nak someone yang ada sense of humor...jangan macam org gila takde perasaan...yang penting...jenis yang dahulukan agama dalam segala hal...and his second priority should be his family and me :)

6. Warna yang paling korang tak suka?
Sally : Colorless ^_^

7. Bila marah,korang buat apa?
Sally : Bila marah sally akan diam dan kalau tak tahan..Sally nanges je... :')

8. Korang seorang yang.....?
Happy Go Lucky! Jenis yang suka tolong orang tapi tak suka mintak tolong...sebab takut membebankan orang...Senang bergaul dengan orang...jenis yang suka senyum..tapi kalau muka tgh berkerut tu...mintak tolong jgn tanya benda yang bodoh yang akan mengakibatkan korang kena maki..hee~

9. Salah satu makanan kegemaran.
Sally : Korean foods for meantime?

10. 1 perkataan yang menggambarkan blog korang..hehe..
Sally : Obsession.

11. Komen ikhlas tentang blog niesa.
Sally : blog Niesa..? tak best langsung sampai sally selalu g baca entry...hahaha...reverse psychology tu namanya..hahaha...Blog yang user friendly...tak terlalu berat dan senang loading...warna pun lembut je... :)

**12. Soalan tambahan : Perkara yang membuatkan korang senang menangis?**
Sally : Kalau ditakdirkan baca berita, "Jung Yong Hwa akan berkahwin pada tahun bla bla..."...hahaha...boleh..??

Okay, DONE! hahaha...dah kenal dah sally sape kan...? kalau rasa nak tanya apa-apa...korang tanya je kat komen..nanti sally jawab ye....tapi mohon soalan jangan yang lagi susah nak cari jawapan daripada soalan exam...dan soalan, "Bila nak kahwin?"...diharamkan ditanya! hahahaha :)

So, Sally nak sambung delegasi soalan ni....Sally tak nak tag sesiapa...sape yang rasa nak join...korang jawab jela...pastu bg tau sally....nanti Sally berkejar ke sana utk membacanya ye...soalannya ialah :

  1. Idola korang dalam kehidupan?
  2. Kenapa korang jadi blogger?
  3. Definasi "CINTA" pada korang? (Not specific for human)
  4. Kalau diberi pilihan, korang boleh buat apa sahaja dalam sehari...Apa yang korang akan buat?
  5. Lagu yang korang wajib dengar dalam sehari / favorite song ever?
  6. Benda yang korang takkan tinggalkan kalau keluar?
  7. Seseorang yang ada dalam fikiran korang..sekarang?
  8. Describe diri korang sendiri dalam 5 perkataan. (eg : Comel, Cantik, Baik)
  9. 1 benda yang korang paling menyesal pernah beli?
  10. Negara yang dah pernah korang lawati dalam hidup (selain Malaysia)
  11. Describe Sally Samsaiman dalam SATU PERKATAAN
Okay, dah takde idea dah..hahaha...till then! Sally nak pi sambung buat assignment... :)


You Might Also Like

18 comments:

  1. cakap dengan bantal tu agak pelik...tapi kalau cakap ngan diri sendiri tu kekadang sy pun buat benda yang sama..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...saje borak dgn dia...Sbb nak tido kan... :)

      Delete
  2. Replies
    1. Rasanya ramai kot mcm tu? Ke kita je..?? Hahaha ;)

      Delete
  3. Kak Sally dan Korea tak boleh dipisahkan. hahaha :D

    ReplyDelete
  4. Hi sally selmat berkenalan..hehe.nk tnya soalan..kek mau tak?hehe

    ReplyDelete
  5. kite same lah sally yang no 8 tu...lebih suke buat dulu..kalau tak dapat baru g mintak tolong...hihihi

    ReplyDelete
  6. HAHA . Saya pun nak pergi Korea . HUHU >_<

    ReplyDelete
  7. Dah ditag ye... Sapa plak sy nk tag.. Blum jwab g soklan ni..

    ReplyDelete
  8. 1. Sally jum honeymoon g maldives!tp g asing2 la..hahaha.. :P
    2. rasa mcm terasa plak utk jwpn tu.. niesa masih dgn hashtag #pray4azlan&sally ekeke
    3. Nasib baik bantal tu xpandai menjawab..hahah
    11. thanks utk komen yg xbrapa tu..(ingtkan nak puji byk2 td..bahahaha)
    12. Tak sabarnya nk tunggu si yong hwa tu kaweennn..boleh tgk sally menangis.. :P
    okbai!

    ReplyDelete
  9. yong hwa tu akan kawen ke? rasa cam tak je...hhee

    ReplyDelete
  10. Cakap ngan bantal? Heyyyyyy.....biar betul...next time ckp ngan akak ok?

    ReplyDelete
  11. Kak Sally, saya pun selalu cakap dekat diri sendiri.

    ReplyDelete
  12. dah kenal sikit2 sally mcm mna..
    err..boleh ke panggil sally?? husna 21..:)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!