The Liebster Award by Ain Eddihar

9:40:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Minggu ni banyak betul kena tag untuk Liebster Award...so, Sally mulakan dengan LA yang di tag oleh mummy to be, Ain Eddihar .. soalan nya seperti dibawah :

1- teringin nak tahu nama panggilan . . hee :)
-- Nama panggilan sally kalau dalam family ialah Adik sebab sally anak last...kalau dalam keluarga atau kenalan ibu...nama sally, Nana...akhir nama bagi Salyana.

2- umur ? . .
-- 24 tahun pada tahun 2014

3- impian . *jawab sungguh-sungguh . . hemm :D
-- Impian, boleh baca kat entry Impian dan jugak Master di luar negara ..

4- cita-cita dan kenapa pilih cita-cita tu ?
-- Cita-cita Sally, sally nak jadi peguam..kenapa ek..? entah...sally suka justice kot...tapi sayangnya sally tak dapat nak jadi peguam sebab dibantah keluarga...so I end up jadi Human Resources punya orang..haha

5- warna kegemaran ?
-- Sally suka biru dan biru dan CNBLUE~! hahahaha...

6- status diri ?
-- Status kat FB? hahaha...single but mentally married to Yong Hwa :P

7- sejak bila mula blogging ?
-- Sejak bila ek..? kalau tak silap dalam tahun 2010 atau 2011 kot...serius tak ingat...

8- blog anda berunsurkan tentang . . ?
-- Motivasi...hahaha..okay, tipu sangat...blog sally ni macam diari sally...dan melayan la korang tahap meroyan sally kepada CNBLUE dan Doraemon...

9- ada nasihat/ucapan untuk kita ? *emmm
-- Sila rajin update blog! Jangan nnt naik entry "Malas" lagi..hahahaha...semoga Ain akan menjadi ibu yang baik dan selamat bersalin nanti...dan semoga Allah panjangkan jodoh kita untuk berjumpa satu hari nanti...

10- suka bunga apa ? *kalau suka . . nyatakan bunga apa dan bagitahu kenapa suka bunga tu . .
-- Sally suka Daisy dan Tulips...kenapa ek...? entah...yang sally tau bila sally nampak dua tu...mmg sally suka dan suka dan suka...

11- hobi dan ceritakan kenapa suka sangat dengan hobi cenggitu?
-- Hobi Sally...sally suka minum kopi dan kumpul benda-benda yang kurang faedah...suka bukak buku lama-lama dan jugak tidur kot! hahahaha...pastu mengelamun...pastu mimpi...pastu sengeh sorang-sorang...

So, Sally nak sambung delegasi soalan ni....#GengGilaHashtag wajib jawab! dan sesape yang rasa nak join...korang jawab jela...pastu bg tau sally....nanti Sally berkejar ke sana utk membacanya ye...soalannya ialah :

  1. Idola korang dalam kehidupan?
  2. Kenapa korang jadi blogger?
  3. Definasi "CINTA" pada korang? (Not specific for human)
  4. Kalau diberi pilihan, korang boleh buat apa sahaja dalam sehari...Apa yang korang akan buat?
  5. Lagu yang korang wajib dengar dalam sehari / favorite song ever?
  6. Benda yang korang takkan tinggalkan kalau keluar?
  7. Seseorang yang ada dalam fikiran korang..sekarang?
  8. Describe diri korang sendiri dalam 5 perkataan. (eg : Comel, Cantik, Baik)
  9. 1 benda yang korang paling menyesal pernah beli?
  10. Negara yang dah pernah korang lawati dalam hidup (selain Malaysia)
  11. Describe Sally Samsaiman dalam SATU PERKATAAN

You Might Also Like

14 comments:

  1. wahwahhh...cik nak jawab nanti..boleh??kikiki

    ReplyDelete
  2. selamat malam..jalan2 sini dlu sebelum tidur :)

    ReplyDelete
  3. Hehee tak payah tag tuuuu ..
    Saper2 nak jawap meh jawap reramai ...
    Takder limit sapa nak jawap jawap jer ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...haip kak! akak kena jawab jugak tau!!!

      Delete
  4. Awak. Kita tag awak ni ^^ http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2014/05/liebster-award-2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. udoh teman menjawabnya...mohon segera ke sana membaca!

      Delete
  5. huahua .. no 9 . . best best . . "sila rajin update blog !!"

    haha . gelak je baca . . mcm kelakar je soklan yang diberi .. xD

    tapi seronok pulak . . main jawab jawab soalan ni . . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelak pulak dia....ni serius ek! **cekak pinggang**

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!