Sensitiviti sebagai blogger.

12:40:00 PM Sally Samsaiman 59 Comments


Kat atas ni ialah petikan daripada status sally di FB semalam...yes! I do pissed off now! Benda yang sama berlaku bila sally balik daripada konsert CNBLUE....tahun lepas, lepas balik konsert pun ada jugak yang pertikai...boleh baca kat entry SINI...tahun ni pun sama...

So, Sally pendekkan la...Sally dah bgtau awal-awal yang Sally mmg akan update pasal CNBLUE...mmg tu je point yang sally ada...macam korang update pasal anak, pasal motor, pasal kereta, pasal bola, pasal event, pasal pakwe...macam tu jugak Sally...my personal blog will be what I feel through out the years...

Ramai je yang komen..."kau ni obsess sangat"..."apa yang kau suka kat CNBLUE".."Mamat muka plastik jugak kau minat"...which is kadang-kadang Sally tak publish sbb menggangu sensitiviti...Sally takut bila blogger lain scroll down dekat bahagian komen...ada benda-benda macam provokasi...sbb Sally tau ramai blogger yang kpoppers even dorang tak minat CNBLUE...

Sally dikenali sebagai seorang blogger yang happy go lucky...Jarang nak nampak sally meroyan pun...paling kurang kalau betul ada benda yang menyakitkan hati je...tapi satu komen daripada budak hingusan yang mempertikai tahap kecerdikkan sally mmg sally tak dapat nak bertoleransi....kau boleh nak gurau dengan aku...tapi jaga batas kau..senang..kau hormat aku, aku boleh hormat kau!

Sally serius takkan melenting kalau orang tak kacau...even kalau orang ganggu Sally...bagi Sally...selagi mana benda yang kau bebelkan serata dunia tu tak menimbulkan fitnah, Sally masih lagi boleh bersabar...tapi kalau benda dah kacau sensitiviti Sally sebagai manusia...mmg kau mintak cili mulut dan tangan yang menaip tu dik...

Fine! Camni la...Sally g konsert ke, beli benda tak berfaedah ke, beli album dorang ke...Sally pakai duit sendiri...Sally takde menagih simpati suruh korang derma duit ke hape kat Sally...it's all my decision...okay, tau niat baik nak nasihat..tapi mohon nasihat guna ayat yang tak sentuh sensitiviti orang....kalau kau nak nasihat orang yang lebih tua daripada kau pun...ayat kau tolong jaga...kalau kau nak bodoh-bodohkan kawan kau takpe..gua tak kisah kalau lu mmg perangai langsi kat sekolah...tapi dalam blog aku...buat cara aku...jangan nak bajet kau tau semua benda...

"Kak Sally minat ape dengan CNBLUE ni..? Kalau saya mmg tak g la...rasa rugi je...macam orang bodoh je g konsert kpop tapi dorang tak reti menari...kalau macam konsert EXO ke Infinite ke okay la kot kalau nak g..sebab dorang pandai menari..."

Dik, benda simple dik...Kalau kau rasa kau tak minat CNBLUE ke atau kau rasa KPOP tu harus menari, muka comel-comel semua...kau jangan masuk blog akak dik...sebab akak tgk kau PATHETIC gila! Umpama macam kau tak dapat g konsert pastu kau dengki dengan orang...Dik, kau baru je nak masuk Form 2, 3...kalau kau nak bg nasihat, nak bg pendapat...buat kajian dulu...band apa yang kau nak banned tu...kalau dah terang-terang CNBLUE tu mmg bukan kpop yang menari bagai...dah kejadahnya kau nak suruh dorang menari..? Kau ingat akak minat tgk yang menari tu..?

Sally tau...ada je yang tak gemar bila Sally cerita pasal CNBLUE...tapi dalam setiap post...atleast sekali Sally akan mintak maaf dan bagi tau yang Sally akan update pasal dorang...Sally dah kira consider gila dengan perasaan korang....cuba korang bayangkan kalau tak pasal-pasal...Sally g blog korang Sally komen, "kau sorang je ke ada anak?", "Kau sorang je ke yang ada pakwe?"...mesti korang sentap kan..? macam tu jugak Sally...jangan diganngu sensitiviti orang kalau kau tak nak kena maki..serius...

Senang cerita...kalau tak suka...lepas baca atau tak payah baca...terus blah je..jangan nak tunjuk bijak kalau kau tak sebenarnya...benda ni akak tulis kat sini tanpa reveal kau sape dik...kalau lagi sekali kau wujud dengan komen kau yang mintak penampar...kau jangan salahkan akak kalau lepas ni kau kena delete blog kau dan sorok dalam dunia kpop EXO dengan Infinite kau tu...atleast akak jumpa jugak dengan CNBLUE...yang kau..? dengar kat YouTube je?

p/s : Jangan ajar orang jadi kurang ajar...

You Might Also Like

59 comments:

  1. LOL.. btul kata sally tu.. x suka jgn baca... and komen la kat mana2 post yg menarik hati mereka untuk membaca ye dok? lagipun blog kita... suka hati kita lah nk post apa pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally kalau boleh tak nak la macam tu Ain...sally tak nak pentingkan diri sendiri...tapi bila dia sesesap membodohkan kita...mmg tak dapat nak terima la kan...

      Delete
  2. Sabar ya? Biasalah tu, kita tak dapat nak puaskan semua orang. Just be yourself!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg syaza...tapi bila sensitiviti kita diganggu mmg rasa bengang jugak la..thanks! :)

      Delete
  3. Amboi..rugi, bodoh? Dik..meh sini kak nak habaq, dik tu tak rasa bodoh ke komen kt blog org ckp mcm tu yg sah2 mmg menempah maki org. Dik ingatlah yg retis kpop yg ko gila sgt tu punya fanbase yg paling dibenci. Ohoi dik..kalau baru setahun dua jd kpop fan jgn nak berlagak dgn akak2 otai ni. Kami yg lama minat kpop ni pun tak terhegeh-hegeh nk condemn org. Belajar la hormat sikit boleh. Betullah kata org, sikap fan tu adalah cerminan sikap retisnya. Oppss..jgn terasa..
    Peace no war ye dik
    Sally, even retis kita minat tak sama tp I tetap sokong u

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...nak nasihat guna budi bicara sikit...jangan anggap kita relax...terus je nak bodoh-bodohkan org...

      kita pun suka abang SuJu laa..hehehe :D

      Delete
  4. Dear Sally,

    Kerana blog inilah sy kenal CN Blue & Jung Hwa (sorry kalau salah eja). Just keep it up, you are wonderful the way you are.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayuni, Sally ni langsung takde niat nak agung-agungkan dorang...tapi setiap manusia tu ada minat mereka yg sendiri....

      thanks! p/s : Yong Hwa..baru betul :D

      Delete
    2. Dulu tak tahu sangat pasal CN Blue tapi Sally yang membuka mata sy tentang mereka, thank you very much....

      Delete
    3. hehehe...amboi...takkan la sampai tahap mcm tu...sally ni cuma peminat yg nak berkongsi je... :')

      Delete
  5. salam...huhh mengamuk sally...sabar sabar..abaikan saja orang macam tu..
    tapi kan melampau jugak kan..kalau tak suka takyah baca takyah la komen kn..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam itah...sally takkan membebel kalau orang tak kacau...tapi mmg sakit hati bila dia boleh condemn kita mcm tu!

      Delete
  6. budak kecik tu kot... try jgn layan sgt... kita stress kang kita pulak buat dosa...teruskan happy go lucky tu...hheee...smile ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg budak kak...tapi dia kena jugak ada sensitiviti kat perasaan org...jgn sebab dalam blog kita tak kenal...sesuka hati nak komen kurang ajar...

      Delete
  7. Pffftt ! Kalau tak suka jangan baca dik oiii. Paneh pula hati teman , teman yang taip kome yang paneh kenapa. Hish. Kemain siap bagi contoh lagi konsert sape dia nak pegi. Ggrrrr. Ehhh pegilah dik , hade hakak kesah. Tsssk.

    p.s : dah kenapa aku marah sekali ni !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Nurie...sakit hati gila weh...baru je smlm excited cerita...tetiba budak ni datang jadi kurang ajar...!

      Delete
  8. Blog kita suka hati kita la nak tulis apa kan. X suka x payah lah baca betul tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita bukan tulis yang ganggu dia...tapi yg dia meroyan tak tentu hala tu yg buat sakit hati...

      Delete
  9. haha..betul tu..bukan guna duit diorang pun..humm.biasa la budak budak..fikiran umm like budak budak..diorang mungkin tak faham respek minat orang lain. haih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkn jugak tu lola....sebab dia budak la sally takde nak maki dia...tapi nak jugak bgtau dia..jaga sensitiviti org lain...

      Delete
  10. Aduhai..minat masing2 kan..tak perlu la msuk blog org komen mcm2 bg sakit ati org kan...sally sabaq eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...kang kalau g blog dia sally bebel baru dia tau -_-

      Delete
  11. minat org x sama.
    tak kisah minat kau apa pun..ko nak habis duit pun tak kisah duit kau..asal jgn semua minat..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal tu la kak....yg sakit hati nya bila sesedap rasa dia bodoh-bodohkan kita!

      Delete
  12. Sabar k sally... Kalau bole jangan dilayan langau2 itu... Mereka tak faham tentang 'lain orang, lain minatnya..'.. Keep calm and keep blogging ok? Hugs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedang bersabar pada tahap tertinggi ni kak...hehehehe...

      **hugss**

      Delete
  13. banyakkan besabar ya sally..budak hingusan tu kot.melampaula plak kan buat sally mcm tu.kalau tak suka tak payah la komen mcm tu kan..adehh kalau lya kat tmpt sally pun boleh hot juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia budak la Lya, sally diamkan ni haaa -___-''

      Delete
  14. Takpe Kak Sally, kalau hari-hari Kak Sally update pasal CN BLUE pun saya tak kesah. Biasalah tu, dorang tak mampu nak pergi konsert sebb tu tetiba buat 'konsert' kat komen blog orang ^^, .. Keep calm and do support CN BLUE !! Ohyeahhh <3 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kalau anis mmg kak slaly tak boleh nak kata apa la kan....tengok header pun dah tau...LOL...esok jangan lupa tau! :)

      Delete
  15. Wah....sabar je ler....akak minat M16, steyr, AK47 dan kaitan dgn tentera ada org komen tak? Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau minat akak...sally pun tak berani komen...takut direct kena shoot je..hahahaha

      Delete
  16. Terbaik status fb tu kak. Haha. But then buat derk je akak. Kita ada minat masing masing. People sepatutnya respect la masing masing punya interest. Lagipun kita bukannye kacau hidup diorang yang tak suka tu pun. Ye dok kak? Heee^^

    *Btw, kalau tgk blog aimi pun bersepah gambar mamat muka plastic *sarcasm disini. Mohon terasa sesiapa yang berkata sedemikian* Choi Jin Hyuk, minat gila dia. Dah sampai fefeeling nak buat husband. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg cuba akak tekankan kat sini Aimi...hormat la sikit sensitiviti orang lain...bukan tau lepas tengkuk sendiri je....

      hahahaha...hai geng peminat muka plastik! :D

      Delete
  17. sy memang xminat kpop or artis2 mcm ni..tapi kalau orang nk tulis entri pasal bnda2 ni, itu terpulang..blog masing2..hak masing2..sy pon kadang tulis pasal bakal baby, tentang suami, sy peduli ape orang suke ke tak..kalau suke baca..xsuke xpayah baca..haha..hak masing2..kannnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat tu ecah...tapi atleast kena la jaga sensitiviti orang kan...jangan la komen benda yang kasi org sakit hati...

      Delete
  18. sabar eh Kak sally orang dengki mmg mcmtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar akak dah tahap tertinggi dah ni ieka -__-''

      Delete
  19. Tak kisah la sally kita nak tulis papepun kat blog kita kan..kita punya, kadang Ana pun meraban jugak tulis puisi gila2...orang nak baca, dorang baca...kalau tak nak baca pun...tak kisah kan...harap bersabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally tak kisah Ana...sally tau niat dia nak membandingkan...tapi sally tak boleh terima bila perkataan "bodoh" tu jadi taruhan!

      Delete
  20. ya ampun...mama sally..napa marah2 neh?? huhuhu. tekejut kita bila datang sini u mrh2 hukhukuk. hurm tu laaa pasai kan?? datang blog org nak meroyan tak tentu hala dah kenapa erk?? make sure nak meroyan nak menggila kat blog sendiri. sebab tu laaa buat blog masing2. tak kongsi2 supaya tuan blog boleh suka hati nak tulis hape. aduhaii nak buat mcm mana sally budak baru nak naik. tak faham pun apa itu berblogging. hukhuk. jgn mrh2 okey! u dah jadi mama sally dah tau! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat tu ibu...tapi atleast kena la jaga sensitiviti orang kan...jangan la komen benda yang kasi org sakit hati...

      Delete
  21. hahaha..
    ada jugak budak jeles upanyer..
    mmg sakit hati layan org cmnie..
    diari orang ikut suka hati tuan dia ler nk tulis apa.
    adeh..
    budak2 jgn dilayan sgt sally.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dia jeles lettew shark...
      adoi...kang kalau marah, budak...xpela...biarlah dia...

      Delete
  22. sabor kak. biasalahh. hater gonna hate. dorang hating2 pun menyinggah gak kat blog akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mesti dia nak tau jugak feel g konsert ni kan :P

      Delete
  23. Saborr jer la ..
    Kot suka suki kita la nak buat per pon kan ??
    Hak kita ..
    Bukan kita kacau atau ganggu org lain pon ..
    Mcm2 la peel perangai diaorg ni kan huhuhu

    ReplyDelete
  24. lorr..sian sally..yg sibuk sgt minat orang ape kes sangat plak budak tu...aiii di lantak nye ler kt suke sape pun...aii x dikesah pun pandai ke idak menari bagai...ape yang nak di heboh kan sangat...sally x mintak pun tambang ke hape...aii..panas ler pulok acu ni...ingat nk sabor kn sally last2 acu plak yg hangin...dengki tahap gaban ler tu sally oii...sabor yer...

    ReplyDelete
  25. Tak pa Sally, sabar ja ya... :D Bila dorang dah ada anak nanti baru dorang faham ttg perbezaan cita rasa org. Saya ni anak 5 org - ada yg minat lagu Jepun, rap, Disney, Hi-5, dan mcm2 lagi. Kita gilir2 dengar lagu2 each other. :D

    ReplyDelete
  26. kalau akak lagi suka
    coz blh baca pengalaman dari org lain
    lgpun artis yg kita suka
    setakat review..biasa la kan..pelik juga kenapa dia emo..macam2..

    ReplyDelete
  27. perrgghh kalau kite mmng suke kalau kak sally update pasal CNBLUE. hihi
    sabar je lah kak. budak budak lagi. belum matang. jealous je lebih tu.

    ReplyDelete
  28. ishhh geram pulak ngan budak2 kpop tak cukup umur ni..
    dik, ko nak kondem minat orang len pa hal??
    siap nak pertikai pulak..
    p habiskan dulu sekolah tu.. belajar rajin2..
    takyah nak sibuk sangat kat blog ahkak2 ni..
    shuh.. shuhh.. shuuuhh..
    okei sally, anne dah halau dah.. hahaha..

    ReplyDelete
  29. hahhhhhh.....yang ne cik sokong!sokong kat sally,bukan kat budak tu..kikikiki...
    alahhh ape salah nye kite share kan..dah name pon blog kite,suke kite lah nak taip ape.meh cik tolong sally cilikan budak tu..alahaiii...tak best lah dok dongki mendongki ne....kite nak happy2 je kan sally...

    ReplyDelete
  30. apa benda la budak yg komen macam tu?? -.-
    bosan dgn life dya skarang kot.. lpas tu kacau org..

    ReplyDelete
  31. omg seriously that budak said that to u omg T_T
    omg omg omg :O

    that bittt.
    Hahahahah.
    Sabar my kak sally haih.
    I want to slap that budak so hard hihi.
    Betul lah, aku tak pakai duit engko yg ko nak bising pedehal duhhhh!!
    Haih.

    Go YH gogogo! :D
    Qila welek je walaupun tak jadi boice haih.
    Sakai je hm.

    hhahaaha dia jealous je melebih.
    pfft.

    ReplyDelete
  32. Mesti budak tu belum nak berapa matang lagi. Saya tengok ramai je budak-budak tak matang or yang baru nak minat K-pop ni, perangai dia suka membanding-bandingkan. "Oppa" dia je the best. Yang lain semua tak.

    ReplyDelete
  33. pedulikan budak bawah umur ni sis Sally...hidup Jung Yong Hwa!!peace!!

    ReplyDelete
  34. Apalah... blog kita, kita punya sukalah nak update apa yg menyeronokkan kita. Asalkan tak bersalahan sudahlah kan.. kecohlah mcm tu.. Relax Sally.. Teruskan dgn minat yg ada.. :) :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!