Refleksi Diri.

12:22:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Korang pernah tak rasa, bila tengok cermin...macam ada satu perasaan yang macam refleksi diri kita tu orang lain....sebenarnya...Sally pernah jugak...even sebenarnya tu cuma mainan fikiran kita je....

Kita selalu kata nak berubah...nak jadi makin baik..nak jadi makin kaya...nak berjaya dan macam-macam lagi benda yang kita nak...tapi kita kata...sampai masa nanti akan ada orang yang akan datang dan bantu kita berubah...tapi sebenarnya...orang yang mampu mengubah kita sebenarnya...diri kita sendiri....

Kalau masa kecik, ibu bapa yang akan mencorakkan kehidupan kita kan...bila dah dewasa...setiap tanggungjawab tu harus kita pikul sendiri...Kita yang memilih, nak menjadi manusia yang berguna...atau yang menggunakan diri sendiri...

It's all up to you! :)

You Might Also Like

13 comments:

  1. diri sendiri yg boleh ubah :)

    ReplyDelete
  2. betul tu sally..bila dah besar nie,bergantung pada diri sendiri samada nak atau taknak perubahan tu..

    ReplyDelete
  3. Betul. Semuanya bermula dari diri sendiri.

    ReplyDelete
  4. bila dah dewasa mampu fikir secara waras,, jadi gunakan fikiran yang waras untuk jadi apa,, :)

    ReplyDelete
  5. betul tu betul, a beautiful thoughts from you...

    ReplyDelete
  6. btl tu sally..kita la yg mencorakkan diri kita sendiri..

    ReplyDelete
  7. betul ni..macam entri ika kat blog, kita yang pilih jalan hidup kita..salah pilih jalan so ada laa akibatnya..

    ReplyDelete
  8. Betul... Allah tak kan ubah sesuatu kaum melainkan kita yg mengubahnya sendiri...

    ReplyDelete
  9. setuju. Takde sapa boleh ubah diri kita melainkan kita sendiri

    ReplyDelete
  10. siapa lagi yang nak ubah kalau bukan diri kita kan..:)

    ReplyDelete
  11. yeah..brdiri atas kaki sndiri...xkan selamanya nya brgantung kat mak ayah kan..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!