Monopod Phenomena & Selfie.

1:57:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Sekarang ni...fenomena selfie dan jugak ambil gambar menggunakan monopod dah menjadi perkara biasa...setiap masa setiap minit kita akan nampak orang ambil gambar...tu belum masuk kalau kat Korea lagi...dorang sana selfie mmg macam dorang je yang wujud kat jalan tu..bak kata kak Nadia laa...ahjumma pun buat muka aegyo (comel) sbb nak selfie...macam kalau kat Malaysia kita sorok-sorok kan..kalau kat sana...setiap ceruk jalan akan ada yang berhenti selfie...ahjumma..ahjumma... :)

Jangan tegur dia...shuhhhh~
Sebagai rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangan dunia teknologi...Sally pun dah TERikut dan TERbeli monopod sekali dengan shutter pulak...hahaha...tapi yang fish eye lens tu mmg sally tak minat...tak tau la kenapa...mgkn sbb muka sally lebar lepas tu dia crop plak pakai fish eye...apa yg tinggal? HAHAHA...~


Tadaaaaa~ macam biasa la...kalau Sally...mesti la all blue set kan...ihiksss...seronok hati kita! hahahaha...sally beli ni kat @nutritioncafe... alaaa...yang tuan blog http://haneulafiqah.blogspot.com/ takkan tak kenal kan..? Hehehehe...kalau korang nak ikut peredaran zaman sejajar dengan perkembangan dunia teknologi..boleh la pergi beli..hahahaha...lepas tu ajak sally selfie sekali okay?

^_______^

You Might Also Like

28 comments:

  1. Kita pun nak belilah , tapiiii handphone kena kasi tukar dulu. Handphone gabak ni takleh pakai monopod. #sentap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...sape suruh beli henpon gabak sangat...pi jual pi! :P

      Delete
  2. akak dah beli tp monopod tu jer la..shutter x beli pun...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sally belipun sbb malas nak main tekan-tekan kak...tu yg beli shutter :D

      Delete
  3. Wah.. Syok la berselfie pas ni.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally tak pakai utk selfie pun...sally pakai utk ambik group phote je :)

      Delete
  4. Nak jugak tapi handfon corby jeh . Kena ada Lenovo dulu *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon beli Lenovo sepantas mungkin! :D

      Delete
  5. nk beli je boleh tak sally,, tp phone takde,, cmne? heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinjam la phone jiran ke kawan sebelah ke...nak hidup kena bijak :)

      Delete
  6. kucing pon pandai selfie..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. shuhhh...jangan tegur dia cik nor :P

      Delete
  7. kenal budak ika tu...hari2 tengok iklan dia tapi akk belum la terpanggil nak beli monopod tu...akk tak suka sgt selfie ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally tak pakai utk selfie pun kak...sally pakai utk ambik group phote je :)

      Delete
  8. patut laa rasa macam ada orang seru je ahahahaha...ada orang up entri pasal kita rupanya :P

    thanks juga kat sally sebab beli dari ika...ihiks..terharu :D...insyaAllah pasni ika update lagi latest gadgets and trend bia sally gila tengok latest technology ;P...jual ni pun sbb ika sndr memang minat bab camni...especially yang melibatkan photography huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...mesti ada terbatuk semu tadi kan..? nak unfollow la...hahahaha...kalau tak makin byk duit habis :P

      Delete
  9. Sep! Monopod kita same color la.. lepas nie boleh la selfie byk2..=

    ReplyDelete
    Replies
    1. chop! akak bukan minat warna pink ke kak..?? :D

      Delete
  10. Hihihi but first lemme take a selfie heheje
    hehehe qila nak tunggu camera selfie tu kasi up dulu hmm hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa... Alaaaaa....jangan la Qila..jangan laaaa...hahaha ;)

      Delete
  11. Nt kak sally update lah gmbr byk2 gune monopod tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...idok mampu nak menyelfie lagi dikk...hahaha :D

      Delete
  12. next month tukau henpon leh la beli monopod sekali..yeayyyyy!!!

    ReplyDelete
  13. Saya pun suka selfie.. ramai2 mmg menyeronokkan. Tp belum ada monopod lagi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally tak pakai utk selfie sendiri...sally pakai utk ambik group phote je..sbb tangan pendek..haha :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!