Mini Blogger's Gathering in Flora Cafe.

7:46:00 PM Sally Samsaiman 59 Comments

Kalau ikut hati...malasnya lahaiii nak update pasal gathering ni...hahahaha...sebab ada 18 orang yang pergi semua akan update jugak...pastu korang pulak ulang alik baca yang sama kan..? Kalau ikut mood, nak jadi orang yang terakhir update...tapi malas la nak peram pulak...so, meh la cikidaut yee....

Alkisahnya bila si Qila bersungguh dan "memaksa" sally untuk pergi...bila tengok schedule..mmg agak free sebenarnya...hahaha...so, nak bagi alasan lain mmg dah takde la...hahaha...redha sangat! Suppose to be ada +Ainim Suju yang akan join sekali...tapi sebab ada sedikit kekangan pada hari tu...partner in crime sally takde...nasib la ada Aisya yang kebetulan ada sama...sbb tak tau pulak AJ dengan Hana akan ada juga...yang tau ada kak Farah je...dan yang lain sally belum pernah jumpa kecuali Bella Luna...feefeeling pemalu...Sally ni kan pemalu sangat...

okay, sally tau korang tak percaya..
-___-


Encik kumbang yang ada cuma Azlan dan jugak Encik Barney..hahaha...nasib la mereka...dikelilingi bunga-bunga yang cantik...LOL..heaven la kome ye sally puji...ye...dorang mmg bunga...bunga ros..bunga tulips...semua laa...sally ni je bunga rafflesia... -_-''


Actual reason utk gathering ni ialah nak berjumpa dengan blogger Sarawak, Niesa yang datang ke KL...tu je pun sebenarnya...tapi end up jadi mini gathering yang awesome...(abaikan statement sally malas nak g pada awal entry tadi)..hahahaha...well, you know...semua sangat sporting...dan mmg takde istilah pemalu...kecuali la dua orang yang datang lambat tu...haaaa...sape lagi kalau bukan Azwar Syuhada dengan Nadratul Syazwana tu...haiya! Dorang punya pemalu tu tahap melampau..hahahaha....

 

Korang mesti feefeeling macam, "alaaa...ruginya tak dapat join..!" bila tengok cafe ni kan..? Daripada apa yang sally nampak..tempat ni mmg sangat cantik...sebab decoration dia yang mmg heavy bunga-bunga tu...mau tak rasa macam duduk kat taman bunga? Pastu ramai pulak blogger "bunga-bunga" yang join...lagi la seronok kan..? Hahahaha...ye..statement tu mmg puji diri sendiri...


Korang dah kena dengan bini Yonghwa yang ke lapan juta..? Hahahaha...ni la Nuriesya Nadia...sally ada cerita pasal dia dalam entry "ku santau maduku"...hahahaha...kome ingat kome minat kat Yonghwa, itew tak santau? Santau dia! hantar #tangkalramarama... :P

Kenapa la Yong Hwa tak perasan kewujudan kami..? -___-''
Dia datang dengan kawan baik dia laaa...Puan Husna, Ratu Typo tu...hehehe...Una..Una...Una sayang Sally kan..? kan?? kan?? Hahahaha.... hahaha...jangan g blog dia..nanti jangkit virus kaki typo kat korang...hahaha...okay, sally gurau je...sila-sila singgah rumah beliau ye.. :)

Una..sally mmg tak nak letak gmbr Una yg comel.. =P


Rasanya semua orang dah kenal dengan budak Qila ni...mmg dia la bahan pada hari tu...sape suruh dia jadi paling muda...hahaha...sebab tu la dia kena bahan daripada kami sampai hingga la dah nak sampai rumah....hahaha...dan actually sampai la ke hari ni..LOL...kesian kat dia..? tu korang jela...Sally tak...sebab sally kan kakak yang garang...hahaha...Qila sayang kak Sally kan..? kan?? :)


Sally malas nak upload gambar banyak-banyak...sebab gambarnya lebih kurang sama je pun...hahaha...hopefully lepas ni akan ada gathering lagi...weh korang! next plan bila..??? Hahahahaha....insyaAllah...


Kebanyakkannya pada hari tu kami makan western food...cuma Azlan, Nurie dengan Husna makan makanan melayu...perghhh...respek laa...LOL...dan sally makan Fish and Chips yang pada hakikatnya bukan...dia sebenarnya FISH AND TAPIOCA! siap ada cili kicap dengan acar timun carrot....errr...mmg sangat rare kan...sampai sally punya perut pun "rare" sangat tak boleh terima...heee~ tapi pisang rebus dengan kelapa & ice coffee latte dia superb! next time nak cuba makan asam pedas...dengar kata sedap... :)

Overall...it's really an awesome day...with awesome people...kita boleh jadi diri kita yang sebenar...tak payah nak control ape semua...sebab masing-masing tahap kegilaan berganda-ganda..hahahaha...tak sangka kan semua perangai gitu...Sally ingat sally sorang je tahap sewel berganda...LOL...

Hopefully dapat jumpa lagi lain kali...itew dah rindu kat korang dah...

:(

You Might Also Like

59 comments:

  1. Replies
    1. okay, dah jumpa org pertama yg jelesss...hihihi :D

      Delete
  2. awwwh :(
    miss u more kak sally.
    Hm tulah. Bila lah nak jumpa lagi haih.

    <333
    hahahaha. mesti lah qila sayang kak sally hihi <3
    kalau tak takkan lah ajak :p
    hihihi.

    tak sabar nyaaa tunggu next gathering ish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...ouh! lupa..yg rindu tu tadi takde termasuk qila...org lain je :P

      Delete
    2. Hah???? Takde qila?????? K kak Sally k hahahahah

      Delete
    3. Mohon sorok belakang pintu dan nanges.. ;)

      Delete
  3. muhahahahahahaah!
    Hehehehe you rock kak sally!!!!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course I am! hahahha...LOL...Qila...Qila... :P

      Delete
  4. Replies
    1. kalau acik ada sure makin happening :)

      Delete
  5. Replies
    1. mmg best gila sally...tak rugi join :)

      Delete
  6. Seronoknya gathering ni. Nampak meriah sangat kak Sally.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt Farah...kalau Farah blk Malaysia boleh la jmpe ;)

      Delete
  7. bestnyaaaaa ada gath :) bila dapat join akak akak hot kat sana kuikuikui dalam mimpi

    ReplyDelete
  8. Bestnyerrr..Kak Lya tumpang tgk jer la Sally oiii ..
    Moga2 ukhwah yg terjalinberkekalan hendaknyerr ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...tumpang tgk pun okay...InsyaAllah kak...hopefully ;)

      Delete
  9. ika suka kut flora kafe ni...dia punya deco kena dengan jiwa ika ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau sangat..hehehe...nmpk seronok kan? Meh la datang ;)

      Delete
  10. Assalamualaikum.... Seronoknya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. Alhamdulillah.. Mmg seronok sgt ;)

      Delete
  11. hahahahahahahahaha!
    tak mampu nak kata apa lah..
    Qila kan dah set masa tunggu Mockingjay Part 1 keluar. kan dah kata nak belanja kita.. hikhikhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap laaaa..cakap la something.. Hahaha...yes..yea..mmg dah tanda dlm kalender ;)

      Delete
  12. Pisang rebus dengan kepala tu lagi rare Sally. Kelapa oooiii kelapa. Jangkit #ratutypo latu. Hahahahahahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuang ajaqqq punya maduuuu...mmuahahaha...virus.. Viruses..

      Delete
    2. #SALLYDAHCANTASRATUTYPO #bellamenyibukcomentkatsini hahaaa

      Delete
    3. hahaha...bukan typo...salah auto correction tu :P

      Delete
  13. Saya pun mau join ni..pai ati sally.huhu

    ReplyDelete
  14. Seronoknya jumpa rakan blogger...

    ReplyDelete
  15. bestnyaa gather ramai2.. tempat cantik plak tuh..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tau xpe..elok nak feeling romantik...datang kitorg mcm org gila tempat tu :P

      Delete
  16. Wah, Bestnya dapat gather ramai2. :)

    ReplyDelete
  17. Great gathering with all the bloggers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed SD! glad to see them actually! :D

      Delete
  18. eee..kiteorang datang lambatlah tu pasal tak tau nak cakap apa..next time kalau datang awal kecoh kot..hahaah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...maaf! alasan anda tak dapat diterima buat masa ni :P

      Delete
  19. Replies
    1. dah jumpa org kedua yang jelesss~ :D

      Delete
  20. ttiba nak tulis #bellarindusally !! haha ops #sallyprinter hanya kami aje tahu ape itu priinter. kikikikiki. next gathering sally kena organize la. bella dtg je. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...alololo...suwitttnya rindu kat sally..hahahaha...yela..yela...korang jela yg tau :P

      alaaa...kita suruh Qila la :)

      Delete
  21. tak sangka happening mcm ni..baru lapanbelasorang..kalau x mahu roboh bunga2 kat atas tu..hahaha..next time buat lagi jgn lupa ajak niesaaa!!
    rindu semua org jugak... ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lepas ni kena buat kat stadium la...kalau tak hbs laaaaa~

      Delete
  22. seronoknya kan..cantik la flora cefe tu sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg deco dia cantik gila kak...dah la banyak bunga.. :)

      Delete
  23. wah ! mmg best . happening semuanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg serius happening gila kak! lain kali akak join la jugak :)

      Delete
  24. seronoklah korang gather2 gitu...hehe,..

    ReplyDelete
  25. Akak paling jeles sbb last minit x dpt pergi...next bila? Bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next? Still xde idea lagi kak..hehe..

      Delete
  26. Fish and tapioca itu memang sangat rare sekali sally ooooiiii....*woot*woot*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...nasib la tapioca dia sedap kak dd oii...kalau tak..haiya!

      Delete
  27. si nad tu rasanya kalau bagi lepak lagi sejam dengan sally boleh putus urat2 malu dia tu..hahaha..thanks sally for the time.. :D Sally memang Awesome!!!!

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!