Minat yang membawa kesusahan atau kegembiraan?

1:09:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Haaa...kalau tulis minat je korang terus buat muka kan...tau dah ek nak cerita pasal ape..? LOL...tak kisah la ek...Sally cerita jugak....Manusia ni ada banyak minat kan...ada yang fanatik..ada yang minat gitu-gitu...Sebagai contoh kalau korang minat beli Lego atau Gundam and etc...bila ada yang baru je mesti berlari g beli kan...


Minat Sally kalau ikut takde la sefanatik tu...Sally minat Doraemon contohnya...Kalau ikutkan tak banyak yang sally beli sendiri...banyak orang bagi je sebenarnya pun..hehehe...tapi serius banyak benda yang ada kaitan dengan doraemon sally ada...daripada sekcik benda macam keychain...sampai la sebesar anak patung yang peluk tak muat tangan..hahahaha....

Chop! tapi hari ni nak cerita pasal minat Sally yang lagi satu...ye..ye...jangan nak buat muka gitu...mmg Sally nak cerita pasal CNBLUE pun....hehehe...kenapa agaknya terlintas minat sally ni kategori kesusahan atau kegembiraan?


Lepas Sally update pasal konsert CNBLUE kat Malaysia...macam biasa la...penuh la notification dekat Fanpage Sally...tak kurang yang follow kat instagram bertanyakan FB private Sally...tu belum masuk yang add sally rata-rata daripada Indonesia, Singapura...Last weekend...guess what? Sally tido pukul 3.30 pagi sebab assist dorang beli tiket...sebab ramai yg tak dapat pergi masa ticket launch 17th May lepas...pastu tiket online pulak bukak pukul 10 malam kan...tu yang ramai berduyun minta Sally assist seat mana yang bagus dengan budget dorang....hahahaha...Satu je yg stress...Sally assist dorang tapi Sally takde duit lagi nak beli tiket....belum gaji la korangggggggg!

Sampai ke hari ni Sally masih lagi berhubung dengan dorang...ada yang berkongsi pengalaman dorang ke konsert selain daripada negara sendiri...which is macam last weekend ke Hong Kong...ada yang before this sampai ke Seoul, Busan, Daegu...mmg happy bila borak dengan dorang..sumpah banyak gila experience dorang kat negara lain....Macam-macam yang dorang cerita...termasuk la pengalaman dorang bercuti ke Korea, kehidupan dorang dan misi dorang nak ke Malaysia utk konsert bulan Ogos nanti...

Kalau korang tak tahan baca yang Sally tulis..ketahuilah ada lagi yang extreme daripada Sally kat luar sana...hahahaha...overall...Sally tak rasa minat Sally ni bawa kesusahan...tapi lebih kepada kegembiraan...sebab Sally dapat ramai kawan baru kat luar negara...even atas sebab CNBLUE semata kan...tapi serius laa...tak pernah terfikir minat Sally ni akan jadi sesuatu pengalaman baru dalam hidup...Sally tak rasa susah pun...malah Sally rasa gembira dengan minat sally yang satu ni...tak kisah la orang nak cakap ape kan...

You Might Also Like

26 comments:

  1. minat giler sis dengan cnblue ni..kalau fifi ttbe minat dgn grup ni nanti, taula sape nak dikontek hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila datang berjumpa nnt ye..hahahaha :D

      Delete
  2. Do what you like to do....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sometimes, what we do is not suitable for us :)

      Delete
  3. Minat lah apa saja... Asalkan terkawal tak menyalahi hukum syarak...

    ReplyDelete
  4. Sally...akak minta muse dan nirvana Sally. MUSE dan NIRVANA. Hamek kau...Itulah, minat setiap orang berbeza dan takleh kondem orang lain. p/s ; Akak minat Lee Jun Ki, Lee Dai Ha dan Lee Dong Wook jugak. Kelas gitu, 3 Lee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape Lee Dai Ha kak..? Lee Da Hee ke?? hahaha...sally suka Marron 5! hooray! :D

      Delete
  5. Tak pe Kak Sally, Kak Sally minat apa-apapun, Saya baca je blog ni. Ekekeke. Serious Talk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...serius dia bunyi macam perli dik..hahaha

      Delete
  6. hahaha :D alaa kak. df pun sama. akak tgk blog df sudah mcm mna taksubnya df hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL..hahahha...masalah jugak kita ni :P

      Delete
  7. buat ape yang kite suke....hidup kite...kite pilih tiket untuk happy...n kalau kite rase tu mendatangkan kesusahan..tolak tepi...hidup kite...kite y mncoraknye.....l

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...tapi kadang-kadang org salah erti minat kita..hehehe :D

      Delete
  8. kak sally, nk tiket free satu.. hihihihihi... kalau memberi kegembiraan, bagus untuk kak sally :) yela. kekadang buat benda tapi hati tak gembira, memang mati hati jadinya.. zizie pun dulu minat kpop.. semua nak sebat.. haha.. so, faham la kak sally bila kita minat pun, org dah label fanatik.. eh eh.. ada org sampai toreh tgn sebab fanatik tahap gaban.. tu lagi takut.. berpada2 selagi boleh kan kak sally.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sally pun tgh cari org nak bagi tiket free niii..hahahaha...LOL...kak sally fanatik kalau Yong Hwa kawen je :P

      Delete
  9. Tak salah kalau nak minat kan ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat jangan sampai mengagungkan..cukup.. :)

      Delete
  10. takpe..kita ambil yang positif je okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis positif la ni..hahahaha :D

      Delete
  11. hahaha..minat sungguh kak sally dgn CNBlue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya dorang tak minat kak sally ni ! hahaha :D

      Delete
  12. masing2 ada minat dorg tersendiri..xkisah la minat apa2 pn kan bukan kacau hidup org.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi susah nak puaskan hati semua org Niesa...

      Delete
  13. Saya pun dapat ramai kawan sebab K-pop ni. Memang lagi fanatik la diaorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..hahaha..kadang-kadang tahap fanatik yg kita tak mampu nak paham...

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!